Назад
Користь і шкода шкаралупи перепелиних яєць для організму людини

Навигация по разделу

Як приймати шкаралупу перепелиних яєць: її користь і шкода

Скорлупа перепелиных яицПро користь перепелиних яєць напевно чули багато. Цей дієтичний продукт буквально насичений вітамінами, амінокислотами та іншими корисними речовинами. Але сьогодні ми поговоримо не про яйцях, а про шкаралупі.


Склад

Шкаралупа перепелиних яєць складається з наступних мінеральних речовин:

  • Макроелементів — кальцій, залізо, магній, фосфор;
  • Мікроелементів-марганець, мідь, молібден, сірка, фтор, цинк, селен, кремній;
  • Амінокислот-метіонін, лізин, цистин, ізолейцин.
Калорійність продукту нульова, тому можна спокійно додавати її в їжу як добавку. Скорлупа перепелиных яиц

Наскільки корисна шкаралупа

Основна перевага продукту в наявності кальцію в легкозасвоюваній людським організмом формі. Це засіб набагато ефективніше, ніж фармакологічні препарати кальцію.

Чи знаєте ви? японські вчені шукали засоби допомоги для співвітчизників, які постраждали в Хіросімі і Нагасакі після атомного удару. Провівши безліч різних досліджень, вони встановили, що перепелині яйця і їх шкаралупа здатні виводити з організму солі важких металів і радіонуклідів. З тих пір в Японії існує справжній культ перепелиної продукції.

Користь

Завдяки багатому складу шкаралупа може надати сприятливий вплив на багато систем організму:

  • Кальцій - основа структури кісткової тканини, крім того, він виводить з організму надлишок натрію, запобігаючи гіпертонію. Взаємодія кальцію і магнію нормалізує тонус кровоносних судин, відповідає за розслаблення і скорочення мускулатури. Крім того, магній допомагає засвоюватися тіаміну і пантотенової кислоти, аскорбінової кислоти, бере участь в процесі регенерації клітин;
  • Кремній забезпечує міцність судин, бере участь нарівні з кальцієм в утворенні кісткової і сполучної тканини, бере участь в засвоєнні і обмінних процесах фтору, кальцію, магнію, виводить надлишки хлору;
  • Молібден стимулює біохімічні процеси: обмін жирів і вуглеводів, руйнування білків і амінокислот, робота ферментів і виведення вільних радикалів, участь в утворенні еритроцитів, при взаємодії з фтором зміцнює зубну емаль;

  • Марганець, мідь, залізо - основні елементи для здоров'я ендокринної системи, вони ж відповідають за провідність нервових імпульсів. Марганець зміцнює стінки судин, залізо забезпечує транспортування кисню по судинах. Марганець і мідь в союзі з кальцієм підтримують здоров'я хрящів і сполучної тканини, при взаємодії з залізом зміцнюють імунну систему;
  • Селен, фосфор і цинк покращують роботу нервової системи, мозкову діяльність, допомагають процесам травлення. Елементи беруть участь в перетворенні поживних речовин в енергію. Селен і фосфор зміцнюють зуби, волосся, нігті, збільшують вироблення колагену;
  • Амінокислоти уповільнюють процеси старіння, покращують настрій і роботу мозку, зміцнюють кісткову, сполучну і хрящову тканини. Ці речовини регулюють роботу репродуктивної системи, підтримують норму холестерину в крові, зміцнюють імунітет.
Скорлупа перепелиных яиц

Шкода

Негативного ефекту при вживанні продукту виявлено не було. Якщо є проблеми із засвоєнням білка, захворювання печінки або нирок, потрібно перед вживанням порадитися з лікарем. Перед покупкою яєць переконайтеся, що термін придатності не закінчився.

важливо! надлишок кальцію може привести до зневоднення клітин, порушення нервової системи, утворення каменів в нирках.

Коли рекомендується застосовувати

Застосовувати шкаралупу як лікувально-зміцнюючий засіб рекомендовано в таких випадках:

  • Проблеми з травленням і болі в шлунку;
  • Збої нервової системи: безсоння, дратівливість, хронічна втома;
  • Проблеми з суглобами;
  • Крихкість кісток;
  • Ламкість нігтів і випадання волосся;
  • В якості профілактики при роботі з важкими металами;
  • Анемія і авітаміноз;
  • Сінна лихоманка;
  • Астма;
  • Карієс;
  • Захворювання хребта;
  • Вагітним-профілактика атонії мускулатури матки, гіпертонії, слабкості родової діяльності;
  • Літнім людям-остеопороз, хвороби суглобів, ревматизм;
  • Дітям-профілактика рахіту і анемії, зміцнення кісткової маси і зубної емалі, нервової системи, ендокринної та травної, поліпшення розумової діяльності.
чи знаєте ви? Порошок яєчної шкаралупи покращує процес варіння і смак кави. По-перше, він утримує кавову гущу на дні, по-друге, згладжує нотки гіркоти і додає особливого аромату.

Спосіб застосування

Оскільки шкаралупу вживають у вигляді порошку, потрібно знати спосіб приготування:

  1. Яйця попередньо потрібно зварити, вимивши шкаралупу губкою в теплій воді з невеликою кількістю соди.
  2. Зняту з яйця, вимити і всередині, зняти жорстку внутрішню плівку.
  3. Обсушити. Суху шкаралупу подрібнити в порошок, можна вручну, але зручніше буде в кавомолці.
  4. Перед вживанням в порошок додають оцет.
  5. Зберігають в темному, сухому місці.

Скорлупа перепелиных яицВживають порошок частіше разом з їжею. Норми для різного віку:

  • Дітям до шести років-0,5 ч. л.;
  • До дванадцяти років-1 ч. л.;
  • До вісімнадцяти років-0,5 ст. л.;
  • Дорослим людям-1 ст. л.
Товчена шкаралупа частіше вживається в формі приправи, порошком посипають будь готову страву: кашу, суп, сир, мюслі.
важливо! кращий період вживання товченої шкаралупи-зимово-весняний сезон, коли відсутні фрукти і овочі і підвищується ризик застуди та авітамінозу.

Висновок

Тонка яєчна оболонка здавна використовувалася і в рецептах краси. з порошку і зараз готують маски для обличчя з омолоджуючим і розгладжуючим зморшки ефектом, зміцнюють волосся. настоянка на яєчної шкаралупи може допомогти в боротьбі з похміллям, прискорюючи виведення токсинів з печінки. Крім цього, майстрині народної творчості створюють на основі шматочків шкаралупи шедеври декупажу, а любителі рослин використовують як добриво.

Відео: користь і властивості шкаралупи перепелиних яєць


Зараз читають
Прибирання селери: коли найкраще збирати, особливості зберігання
Прибирання селери: коли найкраще збирати, особливості зберігання
Збір врожаю селери: основні тонкощі і головні секрети. Коли і як правиль ...
Кубанські гуси: опис породи, фото, годування, Догляд та утримання
Кубанські гуси: опис породи, фото, годування, Догляд та утримання
Кубанські гуси: історія виведення породи, опис і продуктивні характерист ...
Як правильно заморозити печериці в домашніх умовах
Як правильно заморозити печериці в домашніх умовах
Як правильно заморозити гриби печериці в домашніх умовах: способи заморо ...
Ясменник: опис, склад, цілющі властивості і протипоказання, застосування, фото
Ясменник: опис, склад, цілющі властивості і протипоказання, застосування, фото
Ясменник запашний: його кулінарні та лікувальні властивості, а також опи ...
Ховея (кентія) Форстера: посадка і догляд в домашніх умовах
Ховея (кентія) Форстера: посадка і догляд в домашніх умовах
Опис ховеі Форстера, умови для вирощування пальми, рекомендації з переса ...
Азалія індика: догляд в домашніх умовах
Азалія індика: догляд в домашніх умовах
Азалія індика: догляд в домашніх умовах
Дівочий виноград: головні правила посадки і догляду
Дівочий виноград: головні правила посадки і догляду
Набридла нудна альтанка, або неприваблива споруда не радує око, тоді ця ...
Новое youtube видео