створене в лабораторії м'ясо скоро з'явиться на прилавках магазинів
Агентство продовольства Сінгапуру схвалило продаж курятини від американської компанії Eat Just, яка створила його в лабораторних умовах. Про це повідомляє Businesswire.
Штучну курку використовуватимуть для виробництва нагетсів. Спочатку вона з'явиться під брендом Good Meat в ресторанах, а потім і на полицях магазинів.
Щоб отримати продукт, фахівці компанії шляхом біопсії вилучили клітини курей, а потім культивували їх в біореакторах, з'єднавши з запатентованою сумішшю амінокислот, білків, мінералів, цукрів, солей та інших поживних речовин. Вихідні клітини отримують з м'язових тканин живої птиці, а додані в реактор поживні речовини — з рослин.
Виробник стверджує, що штучна курятина за поживністю не поступається звичайному м'ясу, але при цьому має ще й вагому перевагу: при її виробництві не використовуються антибіотики. У компанії стверджують, що культивована курка буде коштувати дорожче натурального варіанту, але з ростом виробництва Eat Just планує знизити ціни. Треба сказати, що Сінгапур став першою країною, яка схвалила продаж штучного м'яса.
Читайте також:
- Заморожені імпортні продукти могли викликати коронавірусну інфекцію в Тяньцзіні на півночі Китаю, де в неділю вперше за кілька місяців було виявлено випадок внутрішньої інфекції.
- Міністр сільського господарства Німеччини Пітер Хаук провів кампанію за відмову від м'яса в раціоні. політик ХДС заявив у Штутгарті у вівторок, що не хоче розповідати людям, як правильно харчуватися. Але з мови його ясно, що менше м'яса безумовно буде доречно.
- Болгарське агентство з безпеки харчових продуктів і Міністерство внутрішніх справ виявили в селі Єлов Дол у Софійському районі тваринницьку ферму, що займається незаконним виробництвом і торгівлею продуктами харчування.