розвиток скотарства в Україні по-новому: основні напрямки
17 листопада 2020 року відбулася робоча зустріч заступника Міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з представниками профільних асоціацій, які працюють у галузі тваринництва в цілому та скотарства зокрема.
Результатом переговорів стало затвердження Концепції Державної цільової програми розвитку скотарства на період до 2030 року, про що на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив Тарас Висоцький.
" разом обговорили концепцію державної цільової програми розвитку галузі скотарства на період до 2030 року, а також план заходів та очікувані результати їх проведення. Запланували фіналізувати концепцію програми на наступній зустрічі. Сподіваємося на схвалення документа урядом вже на початку 2021 року» — написав він.
Як значиться в програмі розвитку аграрного сектора економіки країни на період до 2022 року, за проміжок часу з 2010 по 2016 рік виробництво сільськогосподарської продукції зросло на 35,8%, на сільськогосподарських підприємствах — на 59,8%. Одночасно з цим, 43% валової продукції сільського господарства виробляється сьогодні приватними підприємцями.
Рівень споживання молока, м'яса, риби, плодів овочівництва та винограду на одну особу в Україні нижчий за науково-обґрунтовані норми. Недостатніми є і обсяги виробництва консервованих продуктів на основі м'яса і риби, продукції для лікувально-профілактичного годування дітей.
Результатом виконання Державної цільової програми розвитку скотарства до 2030 року має стати зростання обсягів виробництва, чисельності та продуктивності поголів'я сільськогосподарських тварин, якості продукції та структури виробництва м'яса і молока.
Раніше повідомлялося:
- В рамках програми PREGA Conference 2020 секція з тваринництва була доступна відвідувачам протягом двох повних днів і надала свіжу, цікаву і достовірну інформацію про можливості цифрового тваринництва і досвід в домашніх умовах.
- Вчені з наукового центру штату Небраска вивчали вплив великої рогатої худоби на кукурудзяні поля . Дані показали, що фермерам, які займаються вирощуванням кукурудзи, можна не турбуватися про ущільнення грунту, якщо велика рогата худоба пасеться на вирощуваних посівах зерна, сказала Мері Древноскі, дослідник з Університету Небраски.
- Заводи з розфасовки м'яса в США, які довелося на короткий час закрити через спалахи коронавірусу, відновили роботу. Але виробничі затримки змушують фермерів присипляти тисячі свиней , які не можуть бути перероблені, що викликає скарги від захисників тварин.