Назад
Фіни створили білковий порошок з черв'яків і цвіркунів

Навигация по разделу

фіни створили білковий порошок з черв'яків і цвіркунів

Центр технічних досліджень у Фінляндії розробив технологію перетворення цвіркунів і борошняних черв'яків в харчові інгредієнти, який можуть бути використані для приготування, наприклад, фрикадельок або фалафеля. Завдяки різним смакам, структурі (в залежності від помелу) порошок може стати повноцінним інгредієнтом для багатьох рецептів. Поки розробка очікує схвалення ЄС, рішення якого визначить чи будуть розводити комах для харчової індустрії і чи відкриється можливість для нових прибуткових бізнес вкладень.

Центр розробив метод сухого фракціонування, що дозволяє створювати порошки з комах з різними смаками, а різна грубість помелу визначає структуру порошку: якщо його дрібно перемолоти, то порошок, що містить маленькі шматочки хітину, матиме яскраво виражений смак м'яса, а якщо використовувати грубий помел, смак буде м'якше, а шматочки хітину — більше.

Спочатку комах готують до переробки, видаляючи з них жир, тому продукт дуже багатий на білки (80%). З такого порошку були приготовлені фрикадельки, склад яких змінили і додали 18% тестованої продукції. В результаті. Навіть така добавка порошку збільшила вміст білка в три рази.


Зараз читають
Як приготувати дайкон на зиму, рецепти: маринований, по-корейськи
Як приготувати дайкон на зиму, рецепти: маринований, по-корейськи
Оп-3 варіантів заготовки дайкона на зиму. Покрокові рецепти консервації ...
Як правильно називати плід кавуна: це ягода, фрукт, овоч або тиквіна??
Як правильно називати плід кавуна: це ягода, фрукт, овоч або тиквіна??
Вирішення питання про те, чим є кавун — ягодою, овочем або фруктом. Особ ...
Сонечка на дачі: опис, фото, чим харчуються, користь, небезпека
Сонечка на дачі: опис, фото, чим харчуються, користь, небезпека
Божа корівка: чим комаха живиться, яку користь приносить, шкоди від неї ...
Пасинкування винограду: коли і як проводити процедуру
Пасинкування винограду: коли і як проводити процедуру
Все про пасинкування винограду: коли і як проводити, позитивні і негатив ...
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх условиях
Любисток і селеру - це одне і теж?
Любисток і селеру - це одне і теж?
Любисток і селера-це одне і теж?
Схема карти здоров'я грунту зменшує використання добрив на 10 відсотків
Схема карти здоров'я грунту зменшує використання добрив на 10 відсотків
Схема Карти Здоров'я Ґрунту, запущена Урядом Нью-Делі в 2014-15 фінансов ...
Новое youtube видео