Назад
Варення з винограду на зиму: покрокові рецепти чудо-ласощі

Навигация по разделу

Як приготувати виноградне варення: 3 супер-рецепта

виноградное вареньеХолодним зимовим днем відкриваєш банку з виноградним варенням, зачерпуєш ложечку, і виникає повне враження, ніби в будинок увірвалися збережені з літа солодкі промені сонця. Промені ці червонувато-Світанкові, якщо виноград чорний, і жарко-полуденні, якщо для варення був узятий білий виноград. Так що влітку варто трохи попрацювати, щоб взимку виноградний десерт подарував вам частинку жарких сонячних днів. У цій статті ми розглянемо три популярних рецепта приготування варення з винограду.


Варення з винограду Ізабелла: рецепт

Цей чудовий десерт можна приготувати густим або рідким — на ваш вибір.

виноградное варенье

Кухонний інвентар

Для приготування цього варення потрібно кухонне начиння у вигляді:

  • Великої миски або каструлі;
  • Дерев'яної ложки для розмішування;
  • Ополоника;
  • Друшляка;
  • Металевого сита;
  • Скляних банок;
  • Герметично загвинчуються кришок.

чи знаєте ви? кількість існуючих нині в світі сортів винограду переступило десятитисячну позначку. За сортовому різноманітності конкуренцію винограду може скласти тільки яблуня, у якої не менше різних сортів.

Список інгредієнтів

Для густого продукту:

виноградное варенье

  • Виноград сорту Ізабелла — 1 кг;
  • Цукор-пісок - 1 кг;
  • Агар-агар — 10 г.
для рідкого продукту:
  • Виноград сорту Ізабелла — 1 кг;
  • Цукор-пісок-0,5 кг.

Покроковий процес приготування

Ретельно промитий виноград слід відокремити від плодоніжок і помістити в ємність, куди додати цукор. Ретельно помішуючи суміш, потрібно поставити ємність на середній вогонь. Після того як виноград пустить сік, зменшити вогонь і, помішуючи, варити 10-15 хвилин.виноградное варенье

Поки продукт вариться, слід підготувати загущувач у вигляді агар-агару.

Для цього в 10 г цього засобу потрібно додати три столові ложки води, добре перемішати суміш і залишити її набухати.виноградное варенье

Потім варення за допомогою металевого сита слід протерти так, щоб в результаті в ньому залишилися лише кісточки.

виноградное варенье

Після цього в продукт потрібно додати набряклий агар-агар, перемішати суміш, поставити ємність з нею на повільний вогонь і варити п'ять хвилин до повного розчинення агар-агару.виноградное варенье

Готовий десерт розливають за допомогою ополоника по заздалегідь простерилизованним баночках і щільно закривають стерилізованими кришками.виноградное варенье

А щоб приготувати рідкий варіант цього продукту, потрібно все робити точно так же, тільки цукру необхідно взяти в два рази менше і не використовувати агар-агар.

Відео: як приготувати виноградне варення

Варення з білого винограду з лимоном: рецепт

Кухонний інвентар

Варенье из белого винограда с лимоном

Щоб зварити цей делікатес, необхідні такі кухонне приладдя:

  • Широка каструля;
  • Друшляк;
  • Дерев'яна ложка;
  • Зубочистка;
  • Терка;
  • Соковижималка;
  • Ніж;
  • Скляні банки;
  • Кришки.

радимо вам почитати про те, як приготувати з винограду Домашнє шампанське, вино, виноградний сік і Ізюм .

Список інгредієнтів

Для приготування варення будуть потрібні наступні продукти:

  • Білий виноград - 1 кг;
  • Цукор-пісок - 1 кг;
  • Лимон-1 шт.;
  • Вода-200 мл.

Покроковий процес приготування

Спочатку потрібно зварити сироп, для чого в ємність слід насипати 1 кг цукру, додати в нього 200 мл води, перешкодити і поставити на повільний вогонь.

виноградное варенье

Поки сироп вариться, потрібно підготувати виноград. Він ретельно миється і відділяється від плодоніжок. Потім кожну виноградину за допомогою зубочистки необхідно проткнути в двох-трьох місцях.виноградное варенье

З лимона за допомогою терки необхідно зняти цедру, а з самого лимона вичавити сік. Потім і цедру, і сік разом з підготовленими виноградинами слід додати в закипілий сироп.виноградное варенье

Після цього суміш знову потрібно довести до кипіння і негайно ж зняти з вогню, давши їй повністю охолонути. Потім її потрібно знову довести до кипіння і на невеликому вогні варити чверть години.

важливо! утворюється під час варіння на поверхні варення піну необхідно обов'язково прибирати.

Готовність продукту можна перевірити, капнув їм на блюдце. Якщо крапля не розтікається, десерт готовий.виноградное варенье

Його ще гарячим необхідно розлити по заздалегідь простерилизованнимбанкам, які слід герметично закрити стерилізованими кришками.

виноградное варенье

Відео: варення з білого винограду з лимоном

Варення з винограду кишмиш з мигдальним горіхом: рецепт

Це варення з винограду без кісточок завдяки присутності в ньому мигдалевого горіха і деяких спецій виходить дуже оригінальним.

найбільшою популярністю серед темних сортів володіють «Юпітер», «Кеша», " Монарх», «Амурський», «Каберне», «Молдова», " Кардинал» . З ягід перерахованих сортів виходять дуже ароматні, в міру солодкі напої, так як ці сорти винограду мають дуже низьку кислотність.

Кухонний інвентар

Для приготування цього десерту потрібно запастися таким кухонним начинням:

  • Металевою ємністю для варіння;
  • Металевим ситом;
  • Друшляком;
  • Дерев'яною лопаткою;
  • Ополоником;
  • Скляними банками;
  • Кришками.

Варенье из винограда кишмиш с миндальным орехом

Список інгредієнтів

Щоб зварити це варення, будуть потрібні:

  • Виноград сорту кишмиш — 1 кг;
  • Цукор-пісок - 1 кг;
  • Вишневе листя - 5 шт.;
  • Мигдальний горіх-200 г;
  • Бадьян-1 гілочка;
  • Кориця-1 паличка.

Покроковий процес приготування

Добре промитий виноград необхідно відокремити від плодоніжок і пробланшировать, для чого ягоди слід опустити в окріп, додавши туди вишневе листя.

виноградное варенье

Через хвилину ягоди за допомогою сита слід дістати з окропу і помістити їх в холодну воду, після чого вивудити з води і помістити в друшляк для стікання води.

виноградное варенье

У звільнився окріп потрібно кинути мигдаль, а в каструлі тим часом слід розмішати цукор зі склянкою води і поставити суміш на вогонь, доводячи її до стану рідкого і прозорого сиропу.

Поки сироп готується, мигдаль необхідно звільнити від шкірки, яка після перебування в гарячій воді легко знімається.

виноградное варенье

Потім в готовий сироп потрібно висипати ягоди і, перемішуючи їх з сиропом, варити десять хвилин, після чого залишити десерт остигати і відстоюватися протягом восьми годин.

виноградное варенье

Після відстоювання варення вдруге слід проварити протягом десяти хвилин і знову залишити його відстоюватися на вісім годин.

чи знаєте ви? варення готують не тільки з традиційних ягід і фруктів, а й з овочів типу морквини і кабачків, а також з горіхів, квітів, молодих соснових шишок і навіть трави.

Під час третьої варіння в киплячу суміш потрібно засипати горіхи і додати в неї гілочку бадьяна і паличку кориці.

виноградное варенье

Через 7-10 хвилин вогонь потрібно вимкнути, з варення видалити бадьян і корицю, а сам готовий продукт необхідно розлити по заздалегідь простерилизованнимбанкам і герметично закрити прокип'яченими кришками.

Відео: варення з винограду кишмиш з мигдальним горіхом

З чим ще можна поєднати

Правильно зварене виноградне варення саме по собі дуже смачне і корисне. але щоб розширити смакову палітру цього десерту, додати в нього нові відтінки і ароматні тони.

багато виробників варення з винограду купажують його, тобто додають в нього інші фрукти і спеції у вигляді, наприклад, апельсинів, груш, яблук, персиків, агрусу, мигдальних і волоських горіхів, кориці, гвоздики, різних сухофруктів і пряних трав.

Виноградне варення не настільки поширене, як вишневе, полуничне або малинове, проте нічим не поступається традиційним за своїм смаком і ароматом.


Зараз читають
Лисячий карликовий кролик: опис, фото, зміст, догляд і годування
Лисячий карликовий кролик: опис, фото, зміст, догляд і годування
Лисячий карликовий кролик: опис і відмінні риси, плюси і мінуси утриманн ...
Волзькі стрічкові голуби: опис, фото
Волзькі стрічкові голуби: опис, фото
Характерні зовнішні особливості волзької стрічкової породи голубів, можл ...
Порода курей легбар: фото і опис, несучість, особливості розведення в домашніх умовах
Порода курей легбар: фото і опис, несучість, особливості розведення в домашніх умовах
Розведення курей породи Легбар: опис породи і відмінності від інших порі ...
Кращі поради по боротьбі з бур'янами в городі
Кращі поради по боротьбі з бур'янами в городі
Кожен городник знає, що для того щоб ласувати власноруч вирощеними і еко ...
Томат "Золоте Серце": характеристика і агротехніка вирощування
Томат "Золоте Серце": характеристика і агротехніка вирощування
Томат "Золоте серце": докладний опис вирощування від п ...
Юкка: секрети вирощування в домашніх умовах
Юкка: секрети вирощування в домашніх умовах
Юка: секрети вирощування в домашніх условиях
Новое youtube видео