Назад
Як менше хворіти з каштановим медом??

Навигация по разделу

каштановий мед: чим корисний, хімічний склад і протипоказання

Каштановый мед каштановий мед - рідкісний, незвичайний сорт, нечасто зустрічається в продажу. Разом з тим, він заслуговує, щоб йому віддали належне через його унікальні корисні властивості. Будучи по-справжньому цілющим продуктом, він позитивно впливає на людський організм, а його склад має виняткові характеристики.


Чим так корисний каштановий мед ? Подібний липовому і буркуну, він має бактерицидну дію. Ранозагоювальні, тонізуючі, сосудоукрепляющие і імуностимулюючі властивості каштанового меду ставлять його на один рівень з медичними засобами і препаратами.

Мед каштановий має безсумнівні корисні властивості, проте є у нього і протипоказання: непереносимість бджолиних продуктів і індивідуальні алергічні реакції.

Чи знаєте ви? В каштанове дерево, згідно з давньоримською легендою, перетворилася німфа Неа, доведена до відчаю недвозначними докучаннями бога Юпітера.
Мед

Смак і зовнішній вигляд

Смак у каштанового меду запам'ятовується, терпкуватий зі специфічною гіркотою — відмінною рисою даного сорту. За смаковими якостями його не можна сплутати ні з яким іншим, він відрізняється солодким, різким смаком і ледь помітним легким ароматом.

чи знаєте ви? через низьку здатність до кристалізації, мед, отриманий з посівного каштана, бджолярі можуть залишати бджолам на підгодівлю.
На смак впливає безліч факторів:
  • Вид дерева-медоноса, з якого зібраний нектар.
  • Регіон розташування Пасіки.
  • Погодні умови в період збору меду: в сонячну погоду він більш концентрований.
чи знаєте ви? деякі порівнюють смак каштанового меду зі смаком дубової стільниці.
При намір використовувати мед для їжі, допускається його нагрівання для усунення гіркоти. Для лікарських потреб термічна обробка продукту протипоказана, оскільки можуть зруйнуватися корисні речовини, що входять до його складу. Каштановый мед Каштановий мед буває двох видів в залежності від виду дерева-медоноса:
  • Продукт, що отримується з кінського каштана, прозорого кольору, терпкого, терпкого смаку з гірчинкою, рідкий, але швидко кристалізується.
  • З посівного каштана отримують продукт темного кольору, що допускає червонуватий відтінок, яскраво вираженого гіркого, терпкого, терпкого смаку, дуже рідкий і кристалізується дуже повільно — більше року.
Говорячи про каштановому меді, мають на увазі продукт, отриманий з посівного каштана. Його можна придбати на Чорноморському узбережжі, найбільш якісний доставляють з гірських пасік .

важливо! бджолярі через смак вважають його низькосортним продуктом, але його цілющі властивості настільки високі, що виправдана як складність видобутку, так і висока вартість каштанового меду.

Як добувають мед з каштанів

Видобувається він в невеликих обсягах з наступних причин:

  • Нечисленність лісових каштанових масивів.
  • Короткий термін цвітіння медоноса.
  • Складність транспортування пасіки в гори, де росте медонос — посівний каштан.
  • Висока ймовірність того, що бджоли принесуть хабарів з інших джерел, розбавивши тим самим чистий продукт.
Труднощі його видобутку, а також висока цілюща цінність робить цей сорт дорогим і елітним. Чим менше домішок, тим вище його цінність і, відповідно, вартість. Добывание меда На жаль, його якість на око визначити дуже складно, тому користуватися цінним продуктом бажано, будучи впевненим в його походження і чесності продавця.

Хімічний склад

Незважаючи на низькосортність за смаковими якостями і зовнішнім виглядом, каштановий мед має дуже цінний хімічний склад, що робить його цілющим продуктом, і складається з:

  • Води - не менше 21%.
  • Вуглеводів — глюкози, фруктози, сахарози, полі - і дисахаридів.
  • Білкових речовин-ферментів, азотистих речовин і вільних амінокислот.
важливо! цей компонент стимулює обмінні процеси, сприяє прискоренню біохімічних реакцій і знижує рівень холестерину.
  • Мінеральних речовин: кальцій, калій , залізо, магній, натрій, фтор, мідь, цинк, фосфор — всього близько 30 мікроелементів.
  • Вітамінів-з, до, Е, РР, групи вітамінів в.
  • Фітонцидів, флавоноїдів, ліпідів, алкалоїдів та інших ароматичних речовин.
Мед Склад продукту може незначно змінюватися в залежності від таких факторів:

Корисні властивості

Вживається всередину каштановий нектар, що має низьку кислотність і не дратівливий стінок шлунка, організм засвоює в повному обсязі. пилку в його складі мало, тому в окремих випадках його можна вживати навіть алергікам і дітям.

чи знаєте ви? цілющі властивості меду з каштанового дерева відомі з часів Стародавнього Риму.
Полезные свойства Каштановий мед має корисні властивості, які рекомендується вивчити перед тим, як приймати його в медичних цілях.
  • Бактерицидну дію це природне антисептичну речовину надає як при внутрішньому прийомі (застуди, ангіни та інше), так і при зовнішньому застосуванні (гнійні рани).
  • Протизапальна дія надає при запаленні слизових оболонок ротової порожнини, всього шлунково-кишкового тракту, сечової системи, органів дихання, ділянок шкіри.
  • Імуностимулюючу дію допомагає справлятися із захворюваннями і зміцнювати здоров'я як профілактичний засіб.
  • Секреторна дія сприяє відтоку жовчі і усунення застійних процесів.
  • Антиоксидантна дія допомагає вивести шлаки, важкі метали, токсини і навіть радіонукліди.
  • Сосудоукрепляющее дію благотворно впливає на судини і серце, кровоносну систему в цілому.
Мед-далеко не єдина цінність, яку людина отримує завдяки бджолам. Вулик-це ціла фабрика, на якій виробляються різні продукти: перга , прополіс , маточне молочко , бджолина отрута .

Застосування каштанового меду в народній медицині

В лікувальних цілях каштановий мед приймають в кількості 100 г в день за 3-4 прийоми. Таким способом лікують застуду, вірусні захворювання, грип, виразку шлунка, гастрит, запалення печінки. В народной медицине Профілактичну дозу - 60 г щодня, дітям рекомендується зменшити вдвічі.

важливо! хворі на цукровий діабет можуть під лікарським наглядом вживати 1 ст. л. (30 г) кошти в день. У разі зростання рівня глюкози його негайно скасовують.
Кому і в яких випадках рекомендується приймати це унікальний засіб.

Хвороби травних органів

Дія:

  • Нормалізація травлення;
  • Підвищення апетиту;
  • Усунення нудоти, печії, відрижки, розлади стільця, тяжкості і болю в шлунку;
  • Стимуляція секреторної функції.
Захворювання, в комплексному лікуванні яких бере участь продукт:
  • Хронічна виразка шлунка;
  • Гастрит з підвищеною кислотністю;
  • Хвороби печінки;
  • Хвороби підшлункової залози;
  • Хвороби селезінки.
Боль в животе хвороби органів дихання

Дія:

  • Протизапальна;
  • Протикашльову;
  • Муколітичну;
  • Імуностимулюючу.
Захворювання, лікуванню яких він сприяє:
  • ГРВІ;
  • Тонзиліт;
  • Грип;
  • Ангіна;
  • Фарингіт;
  • Пневмонія.
Мед от кашля хвороби нервової системи

Дія:

  • Харчування всіх клітин нервової системи;
  • Підвищення адаптації організму в стресових ситуаціях;
  • Зняття втоми;
  • Збільшення сил і бадьорості.
варикозна хвороба

Дія:

  • Позитивний вплив на серцево-судинну систему;
  • Поліпшення кровообігу;
  • Зміцнення стінок судин;
  • Стимуляція вироблення антитромбіну.
Лечение медом Захворювання, при яких рекомендовано вживання;
  • Варикоз;
  • Геморой;
  • Тромбофлебіт;
  • Атеросклероз;
  • Гіпертензія.
цукровий діабет

Каштановий мед рекомендований страждаючим діабетом, він містить велику кількість вуглеводів, а фруктоза, складова їх більшу частину, не використовує інсуліну для розщеплення.

При цукровому діабеті лікарі радять включити в раціон також: чорницю , лохину , кизил , горіхи , помідори , брокколі .
Користуватися даними засобом можна тільки з дозволу і під контролем лікаря, оскільки офіційна медицина не підтримує думки, що каштановий мед дозволений діабетикам. Мёд для чоловіків цей продукт, як і інші гіркі сорти меду, корисний тим, що:
  • Підсилює потенцію;
  • Нормалізує процес кровообігу;
  • Знімає запалення передміхурової залози;
  • Допомагає при болях і набряклості.

Для жінок він показаний як загальнозміцнюючий засіб в період менопаузи і перед нею, крім того, надає стимулюючу дію на обмін речовин, приносить користь нервової та інших систем, надає нормалізуючу дію на гормональний баланс.

Для дітей засіб показано при кашлі та застудах, для зміцнення імунітету і профілактики. Слід сказати, що дітям не дуже подобається смак і запах «ліки», тому приймають вони його неохоче. Мед для детей для шкіри корисно додавати продукт в маски для обличчя. Він зміцнює і живить, надає дезинфікуючу і очищаючу дію, сприяє зняттю запалення при вуграх. Шкіра голови також з вдячністю відгукнеться на додавання даного засобу в маски.

Кілька рецептів лікарських засобів, до складу яких входить каштановий мед:

  • Від кашлю. Розмішати в склянці теплого (не гарячого!) молока 1 столову ложку засобу. Пити дрібними ковтками.
  • Від кашлю з редькою . Зробити поглиблення в редьці середніх розмірів, покласти туди 2 чайні ложки засобу. Приймати сік, що утворився по столовій ложці раз на 2 години.
  • Для полоскання. 10 частин води змішати з 1 частиною меду, розмішати, полоскати рот, горло.
  • Для обробки ран застосовують концентрований розчин 1:1.
  • Для фурункулів — 1:2;
  • Для опіків-1: 5.
  • Для лікування виразки шлунка. Пропущені через м'ясорубку 200 г волоських горіхів ретельно змішати з 200 г топленого масла і каштанового меду. Приймати тричі на день за півгодини до їди по 1 столовій ложці.
Для кожи

Як відрізнити підробку?

Каштановий мед без додаткових домішок знайти дуже важко, проте це не Пташине молоко, і в продажу він зустрічається не так уже й рідко, ось тільки, як визначити підробку від справжнього цілющого засобу?

важливо! вважається, що на узбережжі Чорного моря, де він видобувається, велика ймовірність купити справжній продукт. Смак, колір і консистенція його настільки специфічні, що одного разу спробувавши його, вже не сплутаєш ніколи і ні з чим.
Шляхом деяких маніпуляцій можна визначити, чарівний нектар перед тобою або безсовісна підробка.
  • Специфічна гіркота в цьому продукті йде при нагріванні його до 50°з, в підробленому — залишається, що говорить про наявність паленого цукру.
  • Справжній не зацукровується протягом року і більше.
  • Якщо в невелику кількість продукту капнути йод , і при цьому випаде бурий осад і з'явиться білий колір, значить, в речовині присутній крохмаль.
  • При запалюванні підробка загориться при наявності в складі цукру.
  • Хімічний олівець залишить слід на тонкому шарі меду, намазаного на руку, якщо в ньому присутня вода, тобто цукровий сироп з пилком.
Будь-яка розсудлива людина розуміє, що бджолі не можна дати чітку програму брати тільки каштановий нектар, тому домішки зустрічаються часто. Але, якщо бджоляр сумлінний, він завжди попередить про це.
Абсолютно концентрований тому і коштує так дорого, що для його видобутку вулики переносять у високогірних важких умовах.

Протипоказання

Не буває чарівної панацеї, якщо якийсь засіб має цілющу дію, то для деякого відсотка споживача його дія може виявитися протилежним.

Особливо це стосується меду та інших продуктів бджільництва - занадто багато людей, які страждають всякого роду алергіями, можуть негативно відреагувати навіть на це засіб, який менш інших включає в себе компоненти, здатні викликати реакцію. Так що перед його вживанням не зашкодить провести алергічний тест, завдавши невелику кількість засобу на шкіру в згині ліктя.

З великою обережністю, за згодою лікаря і під його наглядом можна спробувати застосовувати цей засіб хворим, що страждають на цукровий діабет.Мёд каштановый Під час загострення захворювань шлунково-кишкового тракту варто утриматися від його вживання. Чи не вивчено його дію на вагітних і годуючих, оскільки ці категорії не піддаються будь-яким дослідженням. Дітям слід його давати з обережністю, втім, вони і самі не дуже-то люблять його їсти.

Каштановий мед — унікальний засіб, створений природою. Воно є природним антибіотиком , сильним антиоксидантом, природним імуностимулятором, робить позитивний вплив на пацієнтів з виразкою шлунка, гастритом, варикозом, атеросклерозом. Має властивості, що очищають кров, зміцнюють судини, тонізуючими вени, загоюють опіки і рани.


Зараз читають
Посадка цибулі на зиму в Україні: коли, де і як садити, які сорти підходять
Посадка цибулі на зиму в Україні: коли, де і як садити, які сорти підходять
Посадка цибулі під зиму: перевага даної посадки, короткий опис сортів ци ...
Сорт винограду «Зилга»: опис, фото, селекція, особливості посадки і догляду
Сорт винограду «Зилга»: опис, фото, селекція, особливості посадки і догляду
Знайомимося з виноградом «Зілга»: опис і особливості сорту, фото, рекоме ...
Де зберігати картоплю: умови збереження врожаю в квартирі
Де зберігати картоплю: умови збереження врожаю в квартирі
При якій температурі зберігати картоплю в квартирі в домашніх умовах, на ...
Основні моменти в догляді за алоказией в домашніх умовах
Основні моменти в догляді за алоказией в домашніх умовах
Алоказия в домашніх умовах: догляд, розмноження, лікування. Дотримання т ...
Хвороби баклажанів і їх лікування (з фото)
Хвороби баклажанів і їх лікування (з фото)
Хвороби баклажанів і їх лікування, опис з фото. Методи профілактичних ма ...
Чому не цвітуть півонії, і що робити в такому випадку
Чому не цвітуть півонії, і що робити в такому випадку
Чому не цвітуть півонії, і що робити в такому випадку
Кращі м'ясні породи свиней: описи, переваги, недоліки
Кращі м'ясні породи свиней: описи, переваги, недоліки
Якщо Ваше місце проживання підходить для розведення свиней, і ви хочете ...
Новое youtube видео