Назад
Як заморозити свіжі баклажани на зиму: кращі поради та рекомендації

Навигация по разделу

особливості заготовки баклажан на зиму: як правильно заморозити овоч в домашніх умовах

Баклажан Баклажан - овоч , з незвичайними смаковими якостями, при цьому не має свого характерного запаху. Але він вбирає безліч запахів, перебуваючи поруч з іншими продуктами. Тому потрібно знати декілька хитрощів перед заморожуванням, щоб цього не сталося. Переваги заморозки свіжого овоча в тому, що так зберігається більше корисних речовин, ніж при вживанні його консервованим. Як заморозити баклажани на зиму, чи є це зробити в домашніх умовах і не зіпсувати продукт, про це розповість ця стаття.


Чи можна заморожувати

Дбайливі господині активно практикують заморозку овочів, і цей метод збереження продуктів набирає популярність з кожним роком все більше і більше.Баклажан Взимку так часто ми відчуваємо брак вітамінів, а в магазинах свіжі овочі не кожен може собі дозволити. Так чи можна заморозити баклажани ?

Звичайно, адже в них знаходиться безліч вітамінів і мінералів, які при заморожування можна зберегти в обсязі більше 80% , а при консервуванні зберігається лише 60% .

Вибір плодів для зберігання

Щоб уникнути неприємних сюрпризів після розморожування і приготування різних страв, необхідно правильно вибрати баклажани перед заморожуванням.Баклажаны Вони повинні бути стиглими, з неушкодженою оболонкою, щільні і мати блискучу, пружну шкірку. В ідеалі вибирати молоді баклажани, адже в них менше накопичилося шкідливих речовин.

чи знаєте ви? Зберігайте свіжі баклажани в темному місці, інакше в них виробляється соланін, який є отрутою і у великій кількості може нашкодити організму людини. Речовина є в незначній кількості в цих овочах, що дає їм невелику гіркоту.
При нарізці синіх (як називають їх в народі) зверніть увагу на зріз, якщо він відразу потемнів, значить в овочі багато серотоніну, що викликає гіркий смак, якщо зріз світлий, можна сміливо готувати овоч до заморожування.

Як правильно підготувати овочі

Заморожувати сині цілими без певної підготовки не можна, так як вони будуть схожі на гірку гуму. Тому для початку необхідно правильно їх підготувати.

Є кілька видів заморожених баклажанів : вимочені, бланшовані, смажені, підсушені в духовці. У кожному виді заготовок є свої нюанси, про які ми поговоримо більш докладно.

Але є й основні правила заморозки : температура в камері повинна бути -12 градусів за Цельсієм і нижче, при такій температурі вони будуть зберігатися 5-6 місяців, при цьому зберігаючи свої смакові якості, а також склад.

Перед заморожуванням очистіть максимально простір від інших овочів, а особливо від зелені . Приготуйте герметичну посуд або пакети, адже баклажани добре вбирають запах від прилеглих продуктів.

Якщо ви хочете заморозити суміш овочів (наприклад, для рагу ) не забувайте, що сині необхідно морозити окремо. Перед заморожуванням обов'язково обсушити овочі від зайвої води або масла, промочивши їх сухими рушниками або висушивши.

дізнайтеся способи заготівлі на зиму в домашніх умовах таких рослин як: кріп , петрушка , селера , кінза , базилік , щавель .
Не забудьте в кінці підписати контейнер або пакет, це дуже зручно взимку при діставанні продуктів з морозильної камери.

Як заморозити баклажани на зиму: покрокова інструкція з фото

Як правильно заморозити баклажани на зиму, можна прочитати в запропонованих рекомендаціях. Перед заморожуванням добре їх вимийте, висушіть, обріжте плодоніжки і, якщо є, зіпсовані місця.баклажаны Наріжте їх кубиками або кільцями, як вам необхідно, покладіть в глибокий посуд, залийте холодною водою і посоліть.

Залиште їх в такому стані на пару годин, для того щоб пішла гіркота, потім злийте воду і трохи відіжміть нарізані шматочки для позбавлення від зайвої вологи. Ось і готові баклажани до заморожування.

З бланшуванням

Одним з найбільш зручних і швидких методів заморожування баклажанів є бланшування .

Вже підготовлені (вимиті і нарізані), вимочені в солоній воді овочі необхідно опустити на 2 хвилини в киплячу воду і відразу ж занурити в крижану, в цьому Вам допоможе друшляк, після викладіть шматочки баклажанів на сухий рушник для просушування.баклажаны В ідеалі накладати нарізаний овоч в один шар, так краще йде волога. Тільки після цієї процедури можна складати все в контейнер або пакет, герметично закрити, підписати і відправити в морозильну камеру.

важливо! розморожувати такі овочі найкраще при кімнатній температурі або в холодильнику. Мікрохвильовою піччю користуватися не рекомендується.

З підсушуванням в духовці

Є господині, яким не подобається бланшувати овочі, тому вони використовують метод підсушування. Для цього можна використовувати як звичайну духовку, так і сушку для овочів або аерогриль.

Підготовка синіх залишається такою ж, як описано вище. Ідеально для цього методу очищати баклажани від шкірки. Якщо ви використовуєте духовку, то викладайте нарізані шматочки на деко і накривайте їх фольгою, якщо ж ви використовуєте сушку або аерогриль, тоді просто викладіть все в один шар.баклажаны в духовке Відправляємо вміст в духовку, нагріту до 55-60 градусів за Цельсієм , і залишаємо її прочиненими, якщо є вентилятор, тоді його теж включаємо і залишаємо на годину. Заморожувати отриманий напівфабрикат варто так само, як описано вище в статті.

чи знаєте ви? для такого виду напівфабрикатів краще нарізати овоч уздовж (як на рулетики). Точно так же можна заморожувати запечені баклажани, відмінність лише в тому, що температура в духовці повинна становити 170-180 градусів, а фольгу необхідно змастити олією.

Смажені баклажани для заморозки

Підготовка синіх не змінюється. Після того як ви їх вимочіть, зіллє воду і обсушити, розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте скибочки з усіх боків.

Щоб зайвий жир не вбирався, викладайте прожарені овочі на сухі паперові рушники.Жаренные баклажаны Зачекайте, поки вони охолонуть, візьміть обробну дошку, яка поміститься в морозильній камері, оберніть її харчовою плівкою і в один шар викладіть остиглі баклажани, знову оберніть заготовки харчовою плівкою, викладіть баклажани в другий шар і так далі.

рекомендуємо ознайомитися з рецептами заготовки на зиму інших овочів: Кукурудза , спаржева квасоля , болгарський перець , морква , кабачки і цукіні , цвітна капуста , брокколі , помідори , гриби .
Після помістіть дошку в морозилку. Через пару годин, коли скибочки замерзнуть, дістаньте дошку з камери і складіть отримане в герметичний пакет або в контейнер з щільною кришкою і підпишіть. Перед вживанням розморозити і при бажанні підрум'янити на сковороді.

важливо! для консервування використовують невеликі за розміром овочі, без вад, пошкоджень і пружною м'якоттю. При цьому краще брати овочі з пізнього врожаю, тому що так ваша консервація буде якісніше і довше збережеться.

Трохи про корисні властивості продукту

Баклажан містить багато корисних речовин, таких як: клітковина, пектин, кальцій, фосфор, калій, вітаміни групи В, вітамін З, нікотинова кислота.(Заморожені баклажани не втрачають своїх корисних властивостей .) Баклажаны У цьому овочі не багато вітамінів, але це низькокалорійний продукт і завдяки пектину, що міститься в ньому, стимулює травлення, сприяє виведенню жовчі і зайвого холестерину.

Сині, особливо печені і тушковані, корисні для людей з серцево-судинними захворюваннями завдяки вмісту в них калію і виводять зайву рідину з організму.

Вживання в їжу цього овоча оберігає від атеросклерозу, анемії, подагри, остеопорозу і остеохондрозу.

чи знаєте ви? через вміст нікотинової кислоти (вітамін РР) рекомендують баклажани людям, що борються з нікотиновою залежністю, завдяки їй організму легше перенести «нікотинове голодування».
Не забувайте включати в свій раціон харчування більше овочів. Адже це легко позбавить вас від проблем із зайвою вагою, а також смачно і дуже корисно для організму.

Насичуйте організм вітамінами і корисними речовинами, і він відповість вам вдячністю. Ви будете почувати себе завжди молодими, красивими і здоровими. Так як баклажани є дієтичним продуктом, то, вживаючи його в їжу, можна скинути до 5 кілограм.


Зараз читають
Особливості пристрою, принцип роботи і класифікація сівалок
Особливості пристрою, принцип роботи і класифікація сівалок
Сівалки — що це таке і як це використовувати. Види сівалок і їх відмінно ...
Кетоз у кози: симптоми, лікування і профілактика
Кетоз у кози: симптоми, лікування і профілактика
Повний опис кетозу — поширеної хвороби у кіз: причини, симптоми, діагнос ...
Иберис: опис, види і сорти
Иберис: опис, види і сорти
Іберіс: опис, види і сорти
Юкка: секрети вирощування в домашніх умовах
Юкка: секрети вирощування в домашніх умовах
Юка: секрети вирощування в домашніх условиях
Хвороби листя і коренів гортензії, як вилікувати рослину
Хвороби листя і коренів гортензії, як вилікувати рослину
Хвороби листя і коренів гортензії, як вилікувати рослину
У Липецькій області почнуть переробку топінамбура
У Липецькій області почнуть переробку топінамбура
В Данковском районі Липецької області буде відновлено зведення підприємс ...
Новое youtube видео