Назад
Кращі сорти гіркого перцю для відкритого грунту з описом і фото

Навигация по разделу

Кращі гіркі перці для вирощування (з фото)

ПерцыЯкщо кавказці не мислять без цього інгредієнта жодної страви на своїй кухні, то українці більш стримані в цьому плані. Але все ж культура в великих кількостях вирощується на багатьох приватних подвір'ях і не тільки. Побачити розкішні стебла гострого перцю можна навіть на балконах .


Рослина відрізняється своєю пристосованістю до будь-яких умов , тому його культивація навіть новачкам не створює багато клопоту. А головний секрет успішного врожаю, звичайно ж, криється в грамотному виборі сорти .

З підбіркою кращих сортів гіркого перцю для відкритого грунту можна ознайомитися далі в статті.

крім перцю у відкритому грунті можна посадити так само: помідори , мандарини , цукіні , кріп , і баклажани .

" Аджика»

Закладки аджики

Це середньоранній сорт, що являє собою досить пружні і потужні стебла, висотою до півметра. За рахунок товстих пагонів рослина міцно тримається і не потребує додаткових опорах. Плоди в фазі дозрівання набувають яскраво-червоний колір і конічну форму.

Аджика

Вони відрізняються від інших таких рослин великими розмірами і пристойною вагою. В середньому один стиглий перець важить близько 10 м шкірочка на плодах тонка.

М'якоть-темно-червона, м'ясиста і товста. На смак овочі дуже гострі з приємним перцевим ароматом. Використовують їх для приготування їжі в якості спецій в сирому, сушеному і молотом вигляді. Саме ця особливість сорту» Аджика " дозволяє віднести його до числа універсальних.

чи знаєте ви? у складі гострого виду рослини виявлені: білки (2 г), Вуглеводи (7,4 г), Жири (0,44 г), залізо (1 мкг), мідь (129 мкг), Марганець (187 мкг), калій (322 мкг), фосфор (43 мкг), бета-каротин ( 534 мкг), фолієва кислота (23 мг), аскорбінова кислота (144 мг), рибофлавін (0,08 мг), піридоксин (0,5 мг).

" Вогняний букет»

Є представником групи ранньостиглих сортів гіркого перцю, і за описом близький до попередньої різновиди.

Огненный букет

" Вогняний букет» також володіє потужними кремезними паростками, що витягуються в довжину до 40-50 см і можуть благополучно розвиватися без підв'язування до опор. Плоди формуються у формі конуса і досягають в довжину до 12-13 см.

Стиглі екземпляри наливаються яскравим червоним відтінком, але програють у вазі в порівнянні з сортом «Аджика». Середня вага одного примірника 15-25 г.М'якоть теж червона, але не настільки м'ясиста.

На смак перець дуже гіркий. Господині його рекомендують для домашнього консервування , а любителі гострих страв відзначають чудовий смак в сухому і молотом вигляді.

чи знаєте ви? першість у номінації "Найбільш гострий перець у світі «належить Індійському сорту»Bhut Jolokia".

" мова дракона»

Середньостиглий сорт "язик дракона" характеризується кущистістю і міцністю стебел, це дуже росла рослина, яка досягає у висоту до 1 м.плоди — витягнуті, нагадують за формою довгий стручок червоного кольору із зігнутим кінцем і плескатими боками.

Язык дракона

На вигляд перець дійсно нагадує мову завдовжки до 15 см.середня вага одного овоча близько 6-7 м смак дуже гострий і пекучий.

" індійський слон»

За термінами дозрівання даний сорт відноситься до середньостиглих . Для повного дозрівання плодів, що характеризуються відмінним пряним запахом і насичено червоним або зеленим кольором, досить 130 днів.

Индийский слон

До початку дозрівання плодів кущ овочевої культури витягується вгору до 80 см і добре розгалужується. Стиглі плоди зовні нагадують хобот, мають чітко вираженим ароматом. Урожай цієї рослини використовують для сушіння, домашніх консервацій і виготовлення паприки .

" дзьоб сокола»

Гострий перець цього сорту відносять до середньостиглих видів і відзначають його високу врожайність, хороші смакові і товарні якості, а також високий рівень стійкості до різних хворобам .

Рослина досягає до 75 см у висоту і являє собою досить компактний кущ. З моменту посадки і до початку плодоношення необхідно більше 110 днів.

Клюв сокола

Плоди характеризуються зеленим і темно-червоним відтінками, узкоконіческой формою і сильно гострої м'якоттю. Товщина стінок зрілого перцю близько 3-5 мм, а вага — 3-4 г.

З одного квадратного метра площі, при грамотній культивації, можна зібрати до 2,5 кг врожаю. Використовують його в свіжому і маринованому вигляді.

важливо! для гарної схожості гіркого сорту, насіння слід замочити у воді з додаванням стимулятора росту на кілька годин.

" вогняна Діва»

Особливістю сорту є високий і розлогий кущ, стебла якого досягають вгору до півтора метра, а плоди відносяться до ранньостиглих. Самі перці-пониклі, мають форму подовженого конуса, із зеленою і червоною розфарбуванням.

Вага кожного плоду близько 3,5 м на смак вони пекучі, дуже гострі. Придатні для консервування, сушіння і споживання в сирому вигляді.

Огненная дева

" для тещі»

Ранньостиглий сорт, якому властива відмінна гострота і насичений червоний колір плодів. Культура швидко розвивається, утворюючи компактні кущики висотою до 60 см.перці формуються конусоподібними, завдовжки до 14 см. важать в середньому по 30-60 г кожен. Мають приємний аромат.

Для тещи

" Циклон»

Це дуже ранній сорт. Для повного дозрівання плодів, від моменту висадки рослині необхідно всього лише 90 днів. Культура розвивається у вигляді компактного куща висотою не більше 60 см.

Зав'язь формується пучками. Плоди нагадують подовжений конус завдовжки до 10 см зеленого і червоного кольору. Мають тонкий приємний аромат і пекучим смаком. вага кожного перцю в середньому 25-30 г . Урожай застосовують для маринадів і приготування спецій.

важливо! надмірна любов до гострих страв чревата захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

" Чилійська спека»

Чилийская жара

Надранній сорт гострого перцю. На повне дозрівання плодів після висадки, рослині необхідно близько 75 днів. Всі вони дозрівають у вигляді звичайного конуса завдовжки до 25 см.

Володіє глянсовою тонкою шкіркою і середньо гострою м'якоттю. У овочів специфічний пряний аромат. Їх використовують для приготування супів, м'ясних страв, маринадів і соусів.

" чарівний букет»

Волшебный букет

Цей сорт відносять до ранньостиглим . Його плоди з'являються на стеблах через 75 – 80 днів після посадки розсади. Спрямовані вони вгору, розвиваються у формі червоних і темно-зелених, іноді злегка бурих конусів, зібраних в кисті по 8-10 штук.

для перцю відмінними добривами стануть: тремтіння , гній , компост і суперфосфат .

Кожен перець в середньому важить близько 3 м М'якоть — гостра, аромат — яскраво виражений. Висота куща близько 75 см. Урожай використовується в основному в сирому вигляді для приготування страв кавказької кухні.


Зараз читають
Валеріана: склад, корисні властивості і шкода, рецепти настоянок і відварів
Валеріана: склад, корисні властивості і шкода, рецепти настоянок і відварів
Валеріана: ботанічний опис, хімічний склад і цінні властивості. Цілющі р ...
Куркума: корисні властивості і протипоказання, застосування, фото
Куркума: корисні властивості і протипоказання, застосування, фото
Знайомимося з куркумою: що це за рослина, які у нього корисні властивост ...
Опис і секрети успішного вирощування винограду «арочний»
Опис і секрети успішного вирощування винограду «арочний»
Чому популярний виноград «арочний», а також його переваги, опис сорту і ...
Як солити помідори: 4 кращих рецепта в банках на зиму
Як солити помідори: 4 кращих рецепта в банках на зиму
Найпопулярніші рецепти засолювання помідорів. Як швидко і якісно солити ...
Топиарий своїми руками: майстер-клас для початківців
Топиарий своїми руками: майстер-клас для початківців
Топиарий: історія мистецтва, Сучасний рукодільний варіант — складові час ...
Як доглядати за цикламеном, ідеальні умови для вирощування альпійської фіалки
Як доглядати за цикламеном, ідеальні умови для вирощування альпійської фіалки
Як доглядати за цикламеном, ідеальні умови для вирощування альпійської ф ...
Експорт басматі знизився через брак вантажних контейнерів
Експорт басматі знизився через брак вантажних контейнерів
Попит на рис басматі збільшується протягом квітня – червня в країнах Бли ...
Новое youtube видео