Назад
Малинове вино: як приготувати вино з малини в домашніх умовах

Навигация по разделу

Домашнє малинове вино, кращі рецепти

МалинаМалина-ароматна ягода, традиційно використовувана для виготовлення джемів, варення, «вітамінки» (свіжі ягідки, перетерті з цукром), компотів, сиропів або просто в замороженому вигляді. Можливо, не всі знають, що можна зробити з малини не тільки солодкий десерт, але і вино. З ягоди готують прекрасне запашне малинове вино і в домашніх умовах самостійно. Малина відмінно підходить для цього-вона соковита, солодка, ароматна, насиченого яскраво-рожевого кольору, тому напій буде не тільки смачним, але і красиво виглядати в келихах на будь-якому столі.


Яка малина підійде для приготування вина

Підійдуть стиглі, навіть переспілі м'які ягідки, можна брати трохи придавлену ягоду, але не зіпсовану і, звичайно, без гнилі, цвілі і комах.

важливо! у малини хороший бродильний ефект, краще, ніж у багатьох ягід і фруктів, через вміст на її поверхні диких дріжджів. Тому, перед тим як почати мити малину, – зупиніться і не робіть цього, змиєте все дріжджі. Малину для вина не миють!

Як зробити вино з малини в домашніх умовах

Малиновое виноІснує кілька рецептів, Як приготувати малинове вино, - зі свіжої ягоди, консервованої, замороженої, тому приготувати відмінне малинове вино в домашніх умовах можна використовуючи різні рецепти.

Результат при цьому буде завжди однаковим – Ви отримуєте чудові натуральні спиртні напої з малини, правда, слабоалкогольні, приготовані своїми руками і без сторонніх домішок.

Список необхідних інгредієнтів

Домашнє вино з малини робиться за досить простим рецептом. Для вина знадобляться ягоди, вода і цукор. З інгредієнтів це все.

Чи знаєте ви? на вино можна брати не тільки рожеву малину будь – яких сортів, а й жовту або чорну-тоді колір напою вийде світло-бурштиновим або синяво-бордовим. Можна також змішувати ягоди між собою-вийде оригінальний напій кожен раз нового відтінку, в залежності від того, скільки ягід того чи іншого кольору було використано.

Пропорції: на 3 кг малини – 2,5-3 кг цукру-піску і 3 л води.

Приготування сиропу

Сахарный сиропУ половину води висипають половину маси цукру, ставлять на вогонь, сильно нагрівають, помішуючи, щоб розчинився цукор, але не доводять до кипіння. Потім знімають з вогню і дають сиропу охолонути до кімнатної температури.

важливо! Температура сиропу важлива – якщо влити занадто гарячу рідину в малину, дріжджові грибки загинуть, і не буде бродіння.

Особливості бродіння малинового вина

Особливість малини в тому, що вона добре бродить без додавання закваски і сама може служити закваскою для вина з інших ягід. Тому виготовлення вина з неї – процес досить простий.

Отримання малинового вина в домашніх умовах

Остиглий сироп вливають в попередньо подрібнену (розчавлену) малину. Товкти малину краще вручну, не використовуючи блендер. Розім'яти ягоди можна виделкою або товкачем, і бажано не металевими – брати дерев'яні або пластикові. Залишати бродити вино можна і в емальованій каструлі з щільно притертою кришкою, але зазвичай це роблять у великій бутлі (5 - 10 л), також щільно закритою.

важливо! суміш повинна заповнювати ємність не більше ніж на 2/3, а краще на 1/2 обсягу.

Приготовление малинового винаЗалишають суміш на 7-10 днів у відносно прохолодному - +19-20 °з, в темному місці, при цьому його 2-3 рази в день потрібно буде розмішувати або струшувати (в бутлі) – щоб не закисло. Після витримки протягом 7 - 10 днів рідина потрібно для насичення киснем кілька разів перелити з ємності в ємність (робити це потрібно якомога повільніше і обережніше). А потім приготувати нову порцію сиропу (з другої половини цукру і води) і додати до вже бродить суміші.

важливо! З аранее підготуйте відповідні за обсягом бутлі, каструлі – з урахуванням того, скільки літрів домашнього вина з малини ви розраховуєте отримати. Також вони повинні бути такого розміру, щоб було зручно і не важко помішувати, струшувати, переливати вино.

Після додавання в сусло другої порції сиропу її витримують (також періодично помішуючи) під кришкою з прорізом або гідрозатворів, для бутлі можна використовувати звичайну медичну рукавичку з проткнути дірочкою до того часу (3-4 тижні), поки сусло розділиться на дві фракції – сброженная гуща малини і прозора Освітлена рідина. Сусло проціджують, гущу добре віджимають і викидають, а рідина знову ставлять під гідрозатвор, виведений в воду. Заміною гідрозатвори може бути гумова пробка з діркою, в яку вставлена гнучка трубочка, що виходить з бутля в ємність з водою.

важливо! Трубка, що виводить гази з бутля повинна завжди залишатися вільною і не стикатися з рідиною.

Малиновое виноТак вино стоїть, поки повністю не припинять з'являтися у воді бульбашки, тобто поки у вині не припиниться газоутворення. Після цього вино розливають по пляшках майже до горлечка і закупорюють. Вино готове. Але поки воно ще молоде, і повністю дозріє і увійде у смак через 4-6 місяців. Зберігають його в прохолодному сухому місці – в холодильнику, на веранді, в підвалі (не сиром). пляшки не ставлять, а укладають рівним рядом так, щоб рідина всередині торкалася до краю пробки.

важливо! при появі осаду на дні пляшок вино обов'язково проціджують і заново закупорюють.

Можна додати фортеці вину, додавши по 50-60 мл спирту / 0,5 л вина-це не тільки закріпить напій, але і стане перешкодою для подальшого його бродіння: вино не скисне і буде добре зберігатися.

До речі, рецепт рецепт малинового вина із замороженої ягоди майже такий же. Пропорції інгредієнтів ті ж, плюс для бродіння додаються дріжджі. і заморожена малина повинна не тільки повністю відтанути, але і бути кімнатної температури – для цього її можна злегка підігріти на вогні.

Рецепт приготування малинового вина з варення

Малиновое варенье Вино з малинового варення-таке ж ароматне, як і зі свіжої ягоди.

Його готують як з хорошого якісного варення, так і з зацукрувався, також роблять вино і з заграв варення.

Що знадобиться для приготування

Для приготування вина на основі придатного варення з малини в домашніх умовах знадобиться 1 л варення і, в залежності від його уварістості (густоти), 2-2,5 л води, 40-50 г дріжджів винних або хлібопекарських. Так як варення вже з цукром, то його додавання не обов'язково, але трохи цукру можна і додати – за смаком.

чи знаєте ви? взагалі ж, чим більше у вині при його бродінні цукру – тим міцніше вийде готовий напій.

Процес приготування малинового вина з варення в домашніх умовах

Варення розмішують з водою і залишають на 2-2,5 доби при кімнатній температурі, помішуючи або струшуючи суміш раз на добу. Потім проціджують і вводять дріжджі, залишають так у відкритій ємності на 6-8 днів і знову проціджують. Тепер ємність закривають гідрозатворів, пробкою з трубкою, опущеною в воду, і чекають припинення бродильного процесу (до 5 тижнів). Коли вино буде готове – наповнюють пляшки і закладають їх на зберігання.

Забродившее варенье малиновое якщо зіпсувалося і заграв варення, то це також підходящий варіант, з чого холодною зимою, не в сезон, зробити вино. Але головне, щоб варення було тільки на самому початку бродіння: якщо воно вже встигло скиснути і прірву – викидайте його.

Вино з заграв варення малинового роблять так: 1 л варення, 50 г родзинок, до 2,5 л води, 100-150 г цукру. Розводять варення з водою, додають немитий (!) родзинки і половину порції цукру, добре перемішують. Залишають сусло на 8-10 днів в теплому затемненому місці в ємності з дірою в кришці або бутлі з проколотою рукавичкою на шийці. Потім проціджують, додають цукор, що залишився, розмішують і залишають на 4-5 тижнів закритим гідрозатворів. після закінчення бродіння розливають в пляшки для зберігання.

важливо! Ізюм, як і свіжу малину, не миють – на його поверхні натуральний дріжджовий грибок, необхідний для бродіння.

Які ще ягоди можна додавати в малинове вино

Малинове вино може готуватися за рецептом не тільки з однієї лише малини. У нього додають смородину (білу, червону, чорну), яблука, сливи, вишні, виноград або родзинки. поєднання різних ягід і фруктів дають цікавий смак і аромат. По суті, малинове вино за рецептом будь-якого приготування готується досить просто, у всякому разі, без особливих складнощів. Просто поетапно, послідовно робіть необхідні маніпуляції з суслом, і в кінці отримаєте приготоване своїми руками смачне вино.


Зараз читають
«Байтрил» для кроликів: дозування, інструкція із застосування
«Байтрил» для кроликів: дозування, інструкція із застосування
Лікувальний засіб " Байтрил» для кроликів: склад і форма випуску, фармак ...
Черешня
Черешня "Червона Гірка": опис сорту, фото
Все про сорт черешні Червона Гірка. Опис її дерева, плодів, морозостійко ...
Жовті плями на листках груші, або як позбутися від іржі
Жовті плями на листках груші, або як позбутися від іржі
Обговорення грибкової хвороби груші, яка дає жовті плями на листках. Сту ...
Бузок вінцевий: опис і ВИРОЩУВАННЯ
Бузок вінцевий: опис і ВИРОЩУВАННЯ
Чубушник вінцевий – чудовий квітучий чагарник, який заповнить весь сад с ...
Жито як сидерат, особливості зеленого добрива
Жито як сидерат, особливості зеленого добрива
Жито як сидерат, особливості зеленого добрива
Новое youtube видео