Назад
Рецепти приготування вина з варення

Навигация по разделу

Як правильно готувати вино з варення

ВареньеНапевно кожен, хто займається консервацією, стикався з такою проблемою, коли прийшла черга оновити запаси на зиму, а місця в коморі немає – полки забиті баночками з варенням, приготованим в минулих сезонах. І тоді виникає дилема, що ж робити з цим добром – начебто і викинути шкода, а з іншого боку – хочеться вживати в їжу лише свіжий продукт. даємо підказку - можна зробити вино з варення в домашніх умовах.


Домашнє вино з варення

Готувати цей смачний алкогольний напій можна з свежезакатанного варення, торішнього і навіть заграв. Вино з нього виходить ароматне і досить кріплене: 10-14%. Якщо варення зацукрували, то його необхідно розігріти, щоб розчинити цукор.

важливо! заборонено використовувати запліснявілі варення, оскільки це може позначитися як на якості вина, так і мати несприятливі наслідки для вашого здоров'я.

Вино из варенья процес приготування дуже простий, проте тривалий – вино можна буде вживати через чотири-п'ять місяців. завчасно необхідно підготувати ємність, де буде протікати процес бродіння. Вона повинна бути скляною. Бажано перед використанням її гарненько вимити теплим содовим розчином і обдати окропом. Щоб отримати вино, вам буде потрібно варення і злегка тепла кип'ячена вода в співвідношенні один до одного. Їх необхідно добре перемішати. До 3 л суміші додають півсклянки цукру і жменьку родзинок. Рідина виливають в ємність і відправляють в неосвітлене місце з температурними показниками +18...+ 25 ° С.

Коли м'якоть (мезга) підійде догори, сусло слід процідити. потім додати півсклянки цукру і перелити в підготовлену чисту скляну тару, закриваючи її проколотої гумовою рукавичкою або водним затвором. Щоб майбутнє вино добре заграв, його знову відправляють в темне і тепле приміщення, де млоять протягом трьох місяців. По завершенні даного терміну винний напій розливають в пляшки, використовуючи тонку гумову трубку, щоб не зачепити осад. Зазвичай для повного дозрівання провину необхідно ще пару місяців.

важливо! для настоювання вина в пляшках їх поміщають в темне холодне місце, розташовуючи в горизонтальному положенні.

Вино из варенья даний алкогольний напій можна готувати з варення, в складі якого містяться різні фрукти і ягоди. найсмачніше виходить з полуничного, смородинового, малинового варення. Однак це на наш смак. Ви ж можете експериментувати, і, можливо, вашими улюбленими виявляться також напої з яблучного, грушевого, абрикосового джему. А можна приготувати одночасно кілька видів вина і довгими зимовими вечорами займатися дегустацією, вибираючи найбільш смачне. Нижче ви знайдете кілька рецептів смачного саморобного вина з різного варення.

Рецепти домашнього вина з варення

Дійсно, друге життя у вигляді вина можна дати будь-якому варення. Однак хочемо попередити, що змішувати різні джеми в одній ємності небажано. Це зіпсує смак напою.

важливо! оскільки для приготування різного роду варення використовується різна кількість цукру, підібрати його пропорції при приготуванні вина буде питанням часу і вашого особистого смаку. Зазвичай додають 20% цукру від загального об'єму рідини.

Вино з малинового варення

Вино из малинового варенья щоб отримати вино з малинового варення, знадобиться літрова банка варення, 150 г ягід родзинок і два з половиною літра кип'яченої води, охолодженої до 36-40 °С. все перемішати і вилити в ємність, при цьому заповнивши її на дві третини. Далі слід діяти таким же чином, як і при приготуванні вина з будь-якого іншого варення: на шийку надіти проколоту рукавичку, помістити ємність в приміщення без освітлення і з теплою температурою на 20-30 днів. Напій процідити, вилити в чисту тару зі скла, щільно закрити кришками. Наполягати його необхідно протягом трьох днів. після цього, не збовтуючи осад, розлити по пляшках. до вживання вино буде готове через три дні.

Вино з полуничного варення

Для вина з полуничного варення береться 1 його літр, 130 г родзинок, 2,5 л кип'яченої охолодженої до теплої температури води. технологія приготування аналогічна попереднім.

Вино з яблучного варення

Вино из яблочного варенья Вино з яблучного варення в домашніх умовах готується за такою технологією: 1 л варення змішують з 1,5 л кип'яченої води, додають 200 г немитого рису і 20 г свіжих дріжджів. дріжджі попередньо розчинити в малій кількості води. для приготування сусла необхідний буде трилітровий бутель. далі-за схемою: закрити гумовою рукавичкою або водним затвором, помістити в неосвітлене тепле місце, дочекатися, поки рідина стане прозорою, а Рукавичка здується. Після цього вино пропустити через кілька шарів марлі, перелити в пляшки і настояти. При необхідності додати цукор.

Чи знаєте ви? вино з яблук містить високу кількість пектинів і йоду, що корисно для щитовидної залози. Також воно допомагає виводити надлишок солей з організму людини.

Вино з смородинового варення

Складові для приготування вина з смородинового варення:

  • 1 л варення з червоної або чорної смородини (можна асорті);
  • 200 г свіжого винограду;
  • 200 г рису (немитого);
  • 2 л води.
Технологія приготування ідентична описаним в попередніх розділах.

чи знаєте ви? Вино, приготоване на основі варення з чорної смородини, здатне зміцнювати стінки судин людини.

Вино з вишневого варення

Спосіб, як з вишневого варення зробити вино, також не буде відрізнятися від наведених раніше. іншим буде лише аромат, смак і колір готового напою. Це вино готуємо з 1 л варення з вишень (бажано без кісточок), 100 г родзинок і теплої кип'яченої води. Води доливаємо стільки, щоб трилітрова ємність була заповнена не більше ніж на 75%.

Вино з заграв варення

Варенье якщо вас цікавить питання, як зробити вино з заграв варення без додавання цукру, то можна скористатися наступним способом. взяти 3 л будь-якого варення, додати 5 л води і, безперервно помішуючи, прокип'ятити на повільному вогні 3-4 хвилини. Потім рідину остудити. У чисто вимиті скляні ємності вилити напій, заповнюючи їх не більше ніж на 75% – місце, що залишилося знадобиться для вуглекислого газу і піни. Ізюм додається безпосередньо в бутильки.

Ємності закривають проколотими гумовими рукавичками. Коли вино перебродить, приблизно через 1,5-2 місяці, рукавички повинні здутися, а з водяного затвора більше не буде виходити повітря. При цьому рідина повинна бути прозорою. Її розливають по пляшках, використовуючи трубку, як в раніше описаних рецептах. Осад при цьому не повинен потрапити в вино.

чи знаєте ви? для приготування домашнього вина кріпленого з варення замість води також може підійти законсервований торішній компот.

Є рецепт з використанням дріжджів. Однак хочемо вас остерегти, що такий спосіб є небажаним, оскільки у вас в результаті може вибродіть не вино, а брага. Якщо є в наявності, то краще використовувати винні дріжджі. Через брак таких підійдуть ті, які вводять в тісто для випічки. Не здумайте використовувати пивні.

Отже, як зробити домашнє вино з варення з додаванням дріжджів:

  • 1 л заграв варення;
  • 1 склянка рисової крупи;
  • 20 г дріжджів (свіжих).

Варенье підготувати чисту, простерилізовану окропом скляну трилітрову ємність. у неї поміщаємо всі інгредієнти і додаємо 1 л кип'яченої води. Ємність закриваємо рукавичкою або гідрозатворів, ставимо в тепле неосвітлене місце. Після утворення осаду і коли напій стане абсолютно прозорим, розливаємо його по пляшках. Ставимо вино в холодильник на пару днів. Якщо напій вийшов кислим або не особливо солодким, можна додати цукор (20 г / 1 л) або цукровий сироп. У готовий винний напій також можна домішувати спеції, наприклад, м'яту, корицю і т.п. прянощі додадуть вину сильніший аромат і вишуканий смак.

Вино зі старого варення

Для приготування вина зі старого варення в домашніх умовах підійде такий рецепт:

  • 1 л будь-якого варення;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 1,5 л кип'яченої води (теплої);
  • 100 г родзинок.

важливо! оскільки на поверхні родзинок знаходяться натуральні дріжджі, без яких не запуститься процес бродіння, мити його не потрібно.

Вино из старого варенья для виноробства за таким способом знадобиться п'ятилітрова скляна ємність. якщо подібної не знайдеться, тоді необхідно використовувати два трилітрових бутилька, які заповнюються приготовленої рідиною на дві третини. Всі інгредієнти змішати і відправити на 10 днів в тепле місце, куди не надходить світло. Замість цукру можна також використовувати сироп, розчинивши 250 г цукрового піску в півлітра води. Через 10 днів піднялася мезгу прибирають, рідина розливають в бутильки, на їх шийки надягають гумові рукавички, в яких заздалегідь прорізають отвори, щоб дати доступ кисню і вихід газу. До шийки рукавички прикріплюють нитками, гумками або мотузками. також можливе використання гідрозатвори.

Бутлі ставлять в тепле місце без освітлення для процесу бродіння приблизно на 1,5 місяці. здута Рукавичка буде сигналізувати про те, що вино перебродило. Його проціджують крізь марлеву тканину, додають 0,5 склянки цукрового піску і відправляють на два-три місяці настоюватися в темне приміщення. Після цього, знову ж акуратно за допомогою трубочки, розливають по пляшках і щільно закупорюють. Через два місяці вино буде повністю готове до вживання.

Зберігання домашнього вина з варення

Вино из варенья після закінчення бродіння розлите по пляшках вино зберігають в темному холодному місці. для цього відмінно підійде холодильник або льох. Головне, щоб температура не перевищувала +16 °С.Термін придатності приготованого власноруч вина становить три роки. Для зберігання вина категорично не підходить пластикова тара, оскільки речовини, з яких вона виготовлена, можуть вступати в реакцію з напоєм і змінювати його якість, навіть робити отруйним.

Тепер ви знаєте кілька технологій, як приготувати вино з варення в домашніх умовах. і питання, як спустошити полки Комори від старих і заграв припасів, відпадає сам собою. готуйте оригінальне вино, експериментуйте з рецептами, однак пам'ятайте, що будь-який алкогольний напій, яким би смачним він не був, вживати необхідно в невеликих кількостях.


Зараз читають
Як приготувати овочеве асорті на зиму: покрокові рецепти з фото
Як приготувати овочеве асорті на зиму: покрокові рецепти з фото
Асорті з овочів: як підготувати банки і кришки, рецепти приготування (з ...
Полуниця «Кама»: опис, фото, посадка і догляд за сортом
Полуниця «Кама»: опис, фото, посадка і догляд за сортом
Полуниця «Кама»: опис сорту, фото, характеристики, технологія посадки, д ...
Тис ягідний: фото, опис, посадка, догляд, вирощування
Тис ягідний: фото, опис, посадка, догляд, вирощування
Дізнайтеся, скільки живе тис ягідний і що він собою являє. Описано посад ...
Дьоготь березовий: застосування в саду і городі
Дьоготь березовий: застосування в саду і городі
Все про застосування березового дьогтю для боротьби з конкретними садови ...
Огірок «Ніжинський»: опис сорту і агротехніка вирощування
Огірок «Ніжинський»: опис сорту і агротехніка вирощування
Огірок «Ніжинський»: опис сорту, як правильно посадити насіння, який дог ...
Повстяна вишня: основні шкідники і хвороби
Повстяна вишня: основні шкідники і хвороби
Повстяна вишня: основні шкідники і болезни
Томат Будьонівка: правильна посадка і особливості догляду
Томат Будьонівка: правильна посадка і особливості догляду
Томат Будьонівка: правильна посадка і особливості догляду
Новое youtube видео