цього року Pom'evasion починає експорт органічних груш і яблук
У долині Луари почався збір врожаю яблук . "Кількість невелика, але в цілому якість і калібри хороші», — повідомляє Олів'є Модже з Pom'evasion. "Ситуація сильно відрізняється від врожаю 2019 року, коли у нас було більше обсягів, але менші калібри. Цього року ми очікуємо простішої кампанії".
Pom'evasion спеціалізується на французьких органічних яблуках і грушах . У Франції фрукти продаються під брендом Henriette Jolly Bio. Їх вибирають через їх високу консерваційної здатності. "Це особливість цієї марки. Коли ми робили дегустаційні перевірки в березні, квітні і травні, наші клієнти завжди дивувалися хрусткості і якості фруктів».
Цього року Pom'evasion вперше експортує свій органічний асортимент. "Тепер у нас є сорти, обсяги та якість, які шукають наші Європейські споживачі", - пояснює Олів'є. "Раніше наша органічна пропозиція в основному складалася з французьких сортів (Patte de Loup, Goldrush, Ariane), які дуже популярні у Франції, але не обов'язково в решті Європи. Ми додали Gala і Braeburn до нашого асортименту органічних продуктів. Урожай відповідає всім критеріям для експорту. Яблука мають високий рівень цукру і приємний колір, незважаючи на дуже складні умови в садах цього року. Маркетинг розпочнеться приблизно 31 Серпня».
Другий рік поспіль бренд Henriette Jolly Bio буде продавати клубну грушу Xenia. "Це вишукана концепція груші. Того року вона мала величезний успіх на французькому ринку. У нинішньому сезоні ми теж почнемо її експортувати". Олів'є додає, що груша Xenia хрустка, соковита і дуже солодка відразу після відправки. "Вона дозріває повільно, і через три тижні після відвантаження все ще відмінної якості». Xenia буде доступна з листопада по квітень.
Крім Xenia, Pom'evasion також пропонує органічні груші Angélys, Comice і Conference. "На відміну від півдня Франції, де виробники більше орієнтовані на літні груші, ми спеціалізуємося на зимових сортах».
Читайте також:
- Північно-західні виробники груш США опублікували свою останню оцінку врожаю на сезон 2019-2020, встановивши новий показник в 18,6 млн.ящиків, що на 8% вище початкового травневого прогнозу.
- Після вишневого сезону Les Fruits de Provence щойно закінчив свій абрикосовий сезон і тепер збирається почати збір врожаю груш.
- Як вказує Агустін Аргібай з палати інтегрованих виробників фруктів Аргентини, навіть те, що експорт фруктів з Аргентини збільшився на 35% (більш ніж 80 тис. тонн), на російському ринку Аргентинські постачальники пішли в збитки, втративши близько 10 млн доларів, через те, що ціна реалізації груш була нижче собівартості.