по дорозі від ферми до прилавка щорічно губляться продукти на 363 мільярди євро
Щорічно по дорозі від ферми до прилавків магазинів у всьому світі губляться харчові продукти вартістю 363 млрд.євро. В основному це пов'язано з поганою інфраструктурою зберігання в господарствах, вважають експерти ФАО.
Продовольча і сільськогосподарська організація ООН попереджає про величезну кількість продуктів харчування, які губляться в ланцюжку поставок між фермами і магазинами. Втрати сягають 363 млрд. євро, що частково відбувається через погану інфраструктуру зберігання у фермерських господарствах.
Найбільше харчових відходів зареєстровано в країнах Південної Азії, Північної Америки і в Європі. Близько 21% всього обсягу вироблених харчових продуктів в Південній Азії втрачається, а в світі на них припадає 14% всієї їжі.
У світі щороку викидається 4 млрд. тонн продуктів харчування. Цього могло б вистачити, щоб нагодувати всіх голодуючих.
У Новій Зеландії та Австралії результат вселяє трохи більше оптимізму, так як тут втрати продуктів харчування складають 5,8%. У 2030 р.Організація Об'єднаних Націй хоче скоротити кількість харчових відходів на людину в два рази.
Крім того, багато фрукти і овочі так і не потрапляють до покупця через нетоварного вигляду. Фермери зазнають величезних збитків, але в Німеччині знайшли вихід з цієї ситуації. Пошкоджені градом яблука назвали погодними і виставили на полиці магазинів.
Погодні яблука відрізняються від звичайних тільки зовнішнім виглядом і призначені, в основному, для переробки.
- Раніше ми повідомляли про те, що сучасне фруктосховище почало роботу в Липецькій області.
- Також ми писали про те, що в Іспанії ростуть продажі карликових фруктових дерев.
- Компанія Mercedes-Benz почала вирощування овочів.
- Читайте більше про те, що робот для збору тепличних овочів з'явився в Японії.
- За шість місяців у російських теплицях достигло 700 тисяч тонн овочів.