в Україні з'явилася незвичайна картопля
Для українського ринку кольорова картопля поки новинка і незвичайність, що викликає зацікавленість. Але все ж вітчизняний Інститут картоплярства показав результати досліджень картоплі, а саме два види картоплі з кольоровим забарвленням м'якоті бульб. Перший називається "Солоха«, м'якоть якого синього кольору, а другий - » Хортиця" — з червонуватим відтінком. Дослідники кажуть, що в картоплі з червонуватою, блакитний або ж фіолетовою м'якоттю знаходиться в 4 рази більше антиоксидантів, таких як зеаксантин і лютеїн, ніж в бульбах з білосніжною або ж жовтуватою серединою.
«бульби, в яких міститься багато пігменту антоціану, зберігають забарвлення в тому числі і згодом термічний обробки: картоплю можна підсмажити, зробити з нього пюре і інші страви. Якраз антоціани забезпечують активне фіолетове забарвлення баклажана, темного винограду, ожини і чорниці. Пігмент вважається сильним антиоксидантом і оздоровлює кровоносну систему», — констатували науковці. Використовуючи кольорову картоплю для готування різних страв, не потрібно знати щось особливе про нього, оскільки готувати його потрібно точно також, як і звичайний білий або жовтий картопля.