Назад
Пивоварний ячмінь може бути корисний іншим культурам

Навигация по разделу

пивоварний ячмінь може бути корисним для інших культур

Кластер "Агро-Регіон" обробляє 11,7 тис. га, з яких 50% відведено під кукурудзу, 18% — під соняшник, 12% — під озиму пшеницю, 5% — під озиме ржу і ще 10% під пивоварний ячмінь. про це повідомив головний аграрій компанії Василь Мельник, у своїй роботі " технологія вирощування пивоварного ячменю: особливості та нюанси», розміщеній на SuperAgronom.com.

«основна причина, по якій ввели культуру — розведення сівозміни і вибір найбільш підходящого попередника для інших культур, особливо ріпаку. Також важлива Логістика робіт в компанії, адже ми не можемо використовувати всю площу під одні культури, так як фізично не вийде все вчасно зібрати, повинен бути створений конвеєр робіт», — сказав Василь Мельник. На його думку, важливим фактором вибору служить і те, що ячмінь менше виснажує грунт в плані вологи.

цікаво! у минулі часи ячмінні зерна використовувалися в якості мірила довжини і ваги. Три зерна рівні одному англійському дюйму (2,54 см).

«пивоварний ячмінь володіє дуже розвиненою кореневою системою, завдяки якій не виснажує нижні шари грунту і не забирає вологу У інших культур. Цього року ми побачили це на прикладі озимої пшениці та інших культур, посіяних по ячменю. Після нього озима пшениця принесла врожайність на 1,5 т / га більше, в порівнянні з рослинами того ж сорту, але посіяними після соняшнику», — повідомив експерт.

Зазвичай ячмінь сіють після кукурудзи, але ця культура не найкращий попередник для нього. Після соняшнику культуру вводять в сівозміну, оскільки можуть з'явитися проблеми з падалицею, а масляні домішки в зерні ячменю неприпустимі для пивоварних цілей.

Пивоваренный ячмень

" для компанії важливо висівати ячмінь по кукурудзі, адже при зростанні вона забирає багато вологи, а завдяки ячменю поле може трохи перепочити. Він бере вологу з верхніх ґрунтових шарів і формує урожай здебільшого за рахунок опадів у вегетаційний період», — пояснив Василь Мельник.

Читайте також:


Зараз читають
Молозиво корови: хімічний склад, користь і шкода, як пити, що можна приготувати
Молозиво корови: хімічний склад, користь і шкода, як пити, що можна приготувати
Коров'яче молозиво: що це за продукт? Склад, корисні властивості, шкода ...
Кров в курячому яйці: причини, що робити, чи можна їсти
Кров в курячому яйці: причини, що робити, чи можна їсти
Кров в курячому яйці: причини крові в білку, жовтку, шкаралупі. Як виріш ...
Гриби гливи: фото і опис видів, коли, де, на яких деревах ростуть
Гриби гливи: фото і опис видів, коли, де, на яких деревах ростуть
Гливи — апетитні гриби, які доступні кожному. Якими вони бувають, де рос ...
Скільки яєць несе гуска і від чого залежить несучість
Скільки яєць несе гуска і від чого залежить несучість
Несучість гуска: скільки яєць несе птах в залежності від породи. Способи ...
Гриб дощовик: опис, як виглядає і де росте, чи можна їсти
Гриб дощовик: опис, як виглядає і де росте, чи можна їсти
Наскільки їстівні гриби дощовики, опис різних видів, схожі неїстівні гри ...
Перевірені методи боротьби з хворобами сливи
Перевірені методи боротьби з хворобами сливи
Перевірені методи боротьби з хворобами сливы
Канна: особливості посадки і догляду у відкритому грунті
Канна: особливості посадки і догляду у відкритому грунті
Канна: особливості посадки і догляду у відкритому грунте
Новое youtube видео