банановий сегмент Гваделупи та Мартініки стикається з посухою
Банан Гваделупи і Мартініки виробляється і продається цілий рік, але все ще має сезонність.
" з червня по вересень попит на банани завжди нижче. Проте в цьому році 600 виробників бананового сектора Гваделупи та Мартініки стикаються з дуже сильною посухою. Ця посуха мала серйозний вплив на виробництво з березня 2020 року, що призвело до зменшення обсягів і значного збитку для плантацій, що буде відчуватися навіть на початку наступного сезону», – пояснює п'єр Монте, генеральний менеджер UGPBAN Fruidor.
У природі існує приблизно тисяча видів бананів, але не всі з них їстівні.
Продажі бананів з Гваделупи та Мартініки різко зросли під час карантину у Франції. "Ми відзначили явне збільшення споживання банану", - пояснює П'єр Монте. "Протягом цього періоду споживачі відчули велику потребу в споживанні таких продуктів. Цьому також сприяв вибір роздрібних торговців на користь поставок фруктів і овочів з Франції. Проте нам довелося скоротити сегментацію, щоб оптимізувати роботу груп по дозріванню і задовольнити попит з боку рітейлерів, чиї полки в супермаркетах були порожні».
Для французького бананового сектора це являло собою подвійне завдання: задоволення попиту споживачів при одночасному захисті персоналу і співробітників. Після карантину зростання французьких бананів продовжував розвиватися з деякими піками, а потім ринок знову стабілізувався. Спостерігається явне збільшення обсягу. У рамках своєї прихильності до сталого розвитку банановий сектор Гваделупи та Мартініки протягом багатьох років обмежує використання пластику. Його метою є розширення асортименту та отримання екологічно чистої лінії для французького асортименту Banana.
Читайте також:
- Обсяг виробництва карликових бананів Хайнаня скоротився на 30% порівняно з минулим роком.
- Банановий ринок сповільнюється, починаючи з середини травня, але в цьому році погода залишалася теплою, що сприяло підтримці споживання вище середнього.
- Щонайменше 60 тис. га бананових плантацій в районі Нтунгамо піддалося смертельній хворобі. Хвороба шкірки, яка вражає плоди, змінюючи колір з зеленого на коричневий, вперше була зареєстрована в окрузі Рвайкініро в січні.