виробникам м'яса доводилося» виживати " в минулому році
Згідно зі словами експерта ФАО, Андрія Панкратова, за минулий рік українські виробники м'яса зіткнулися з численними труднощами, пов'язаними зі збільшенням оптових цін на різні види м'яса через здешевлення гривні, в той час як ціни в доларовому еквіваленті не показали більше оптимізму. Вартість яловичини, в порівнянні з іншими видами м'яса, не так засмутила виробників. Зменшення виробництва та збільшення експорту призвели до зменшення кількості яловичини на внутрішньому ринку, що підтримало ціни. Держстат навів дані, які свідчать, що оптові ціни яловичини збільшилися (грудень 2016 - Грудень 2015 року) на 22% в гривнях і на 10% в доларовому еквіваленті.
Через відсутність російського експорту, пропозиція свинини була надлишковою, тому ціни залишалися низькими, незважаючи на спроби виробників підняти ціни в моменти підвищеного попиту. Як результат – збільшення оптової ціни свинини за рік (грудень 2016 - Грудень 2015 року) всього на 6% в гривнях і зменшення на 5% в доларовому еквіваленті, при тому що ціни свинини на світовому ринку у вигляді індексу FAO зросли за рік на 18%.
Нелегко довелося і курятині на українському ринку, ціни якої почали конкурувати з цінами на свинину і збільшилися за рік (грудень 2016 - Грудень 2015 року) всього на 7% в гривнях і впали на 4% в доларовому еквіваленті. Це при тому, що світові ціни курятини згідно з індексом FAO зросли на 5%. Це, в свою чергу, породило велике і успішне збільшення експорту за кордон, незважаючи на те, що на внутрішньому ринку продажі впали.