Назад
Як зберігати інкубаційне яйце в домашніх умовах: термін, температура

Навигация по разделу

Як, де і скільки можна зберігати інкубаційні яйця

Куриные яйцаПро необхідність предінкубаціонного зберігання яєць знає практично кожен птахівник. Цей процес потрібен для того, щоб зібрати достатню кількість інкубаційного матеріалу. Адже маленькими партіями поміщати його в інкубатор зовсім не вигідно. Та й деякі фахівці стверджують, що відсоток виводимості пташенят підвищується, якщо яйця потрапляють в інкубатор через кілька днів після знесення. Тому корисно знати тонкощі зберігання матеріалу до приміщення в інкубатор.


Які яйця придатні для інкубації

Пташенята з'являються на світ не з усіх яєць. Щоб не схибити і не відправити на інкубацію нежиттєздатний продукт, необхідно ознайомитися з правилами відбору інкубаційного матеріалу.Инкубация яиц Спочатку потрібно провести сортування матеріалу і відібрати відповідний за розміром. Ідеальними для закладки в інкубатор прийнято вважати курячі яйця масою 52-65 г, Качині та індичі — 75-95 г, гусячі — 120-200 г, цесарки — 38-50 г, перепелині — 10-14 г, страусині — 1300-1700 г.не менш важлива форма.

Чи знаєте ви? найбільше яйце знесла курка в Гродненській області в Білорусії. Воно важило 160 г.

Круглі, сильно подовжені, сплюснуті і конусоподібні не придатні для інкубації.

Відсортувавши яйця за розміром і формою, потрібно перевірити стан шкаралупи. Вона повинна бути рівною і гладкою. Неприпустимі горбки, шорсткості, тріщини, подряпини, стоншення/потовщення, нарости, плями і бруд.

Якщо зовнішніх дефектів не виявлено, приступайте до перевірки вмісту. Для цього використовують овоскопи. На просвіті добре видно стан жовтка, білка, розташування повітряної камери.

У нормі жовток розташовується в центрі, з невеликим зміщенням до тупого кінця. Консистенція його однорідна, без вкраплень, плям. Колір-насичено-жовтий. Якщо яйце, що знаходиться в горизонтальному положенні, повернути, то жовток відхилиться трохи в сторону повороту (шкаралупи не торкнеться) і знову прийме вихідне положення. Білок повинен бути в'язким.Овоскопирование яиц Овоскопування яєць Повітряна камера розташовується в тупому кінці і має чіткі межі. Припустимо незначне відхилення в сторону. Нормальні розміри камери: діаметр - до 15 мм, товщина — до 2 мм.При обертанні камера не повинна змінювати своє положення.

Відбраковувати потрібно яйця:

  • З двома жовтками;
  • Зі змішаним білком і жовтком (однорідні на просвіті);
  • Зі згустками крові і кров'яним пояском;
  • З темними плямами;
  • З прилиплим до шкаралупи жовтком.

Термін зберігання

Для інкубації придатні тільки свіжі яйця. У них найвищі показники вилуплюваності пташенят. Тому дуже важливим є те, скільки зберігається продукт до початку інкубації.Куриные яйца

Гарантований

Оптимальний термін зберігання (доби):

  • Курячих-до 5-6;
  • Гусячих — до 10-12;
  • Качиних-до 8-10;
  • Цесарки-до 8;
  • Перепелиних-до 5-7;
  • Індичих-до 5-6;
  • Страусиних-до 7.
важливо! при таких термінах зберігання відсоток народжуваності курчат найвищий. Кожен наступний день зменшує життєздатність ембріона на 1%.

Максимальний термін зберігання

Не завжди виходить помістити яйця в інкубатор в строк. Тому необхідно знати, скільки часу після гарантійного терміну зберігання ембріон зберігає життєздатність. В середньому її можна зберегти до 15-20 днів. Але це можливо лише при дотриманні певних умов: періодичний Підігрів інкубаційного матеріалу або зберігання його в озонованому приміщенні.Срок хранения яиц и выводимость

Як правильно зберігати інкубаційне яйце: необхідні умови

Головне, при зберіганні інкубаційного матеріалу, підтримувати температуру і вологість повітря на певній позначці. Для кожного виду ці показники індивідуальні:

  • Курячі: температура — +8-12°з, вологість-75-80%;
  • Гусячі: температура — +12-15 ° з, вологість-78-80%;
  • Качині: температура — +15-18 ° з, вологість-78-80%;
  • Цесарки: температура — +8-12°з, вологість-80-85%;
  • Перепелині: температура — +12-13°з, вологість-60-80%;
  • Індичі: температура — +15-18 ° з, вологість-75-80%;
  • Страусині: температура — +16-18°з, вологість-75-80%.

Як бачимо, середні показники оптимальної температури зберігання-8-12°з, А вологості — 75-80%.

чи знаєте ви? максимальна кількість жовтків в яйці, коли-небудь зустрічалося, - дев'ять.

Приміщення, де будуть зберігатися яйця, має бути обладнане контрольно-вимірювальними приладами (краще не одним). У ньому повинна бути хороша вентиляція і чисте повітря, так як сторонні запахи легко проникають через шкаралупу. Неприпустимі протяги, так як через них прискорюється процес випаровування вологи з поверхні шкаралупи.Хранение яиц У приміщенні найкраще встановити стелажі, на які будуть встановлюватися ящики з інкубаційним матеріалом. Ящики бажано розбити на осередки за допомогою тонких дощечок або картону. Розмір комірки повинен відповідати розміру яйця. Можна використовувати для зберігання картонні піддони, в яких продукт продається в магазинах.

В осередках інкубаційний матеріал слід розташовувати гострим кінцем вгору або горизонтально.

При тривалому зберіганні потрібно:

  • Підігрівати інкубаційний матеріал кожні 5 днів по 5 годин, після прогріву повертати в звичайні умови;
  • Помістити продукт в поліетилен, заповнений азотом;
  • У сховищі встановити озонатор і підтримувати концентрацію озону на рівні 2-3 мг на кубічний метр.
важливо! в процесі тривалого зберігання яйця потрібно періодично повертати, щоб жовток не прилип до шкаралупи.

Чи можна зберігати інкубаційне яйце в холодильнику

В холодильнику зберігати можна лише тоді, коли у вас є можливість створити наступні умови:

  • Температура-не нижче +8 ° з;
  • Вологість - не менше 75%, але не більше 85%;
  • Хороша вентиляція.

Хранить икубационное яйцо в холодильнике без надлежащих условий нельзяЗберігати ікубаційне яйце в холодильнику без належних умов не можна З викладеного можна зробити висновок, що починати процес інкубації потрібно якомога раніше, так як тривале зберігання шкодить ембріону. Навіть якщо Курча і зміг з'явитися на світ після тривалого предінкубаціонного періоду, немає гарантії, що у нього не буде відхилень у розвитку, проблем зі здоров'ям і він зможе перетворитися на дорослу птицю.

Відео: зберігання інкубаційного яйця

Відгуки

вітаю всіх! Ділюся власним досвідом по зберіганню яєць. Збирати початку 21 лютого, закладка була 6 березня. Яйце зберігала в холодильнику на самій верхній полиці при температурі 9-10 градусів. В процесі інкубації "відсіявся" тільки неоплод (але це питання до півня), сьогодні мої "відморожені" почали лупитися. Разом з моїми яйцями, мама набрала від своїх курей, від них вона збирала 3 тижні. Зберігала на підлозі, там де прохолодніше - висновок дружний! З чого я зробила висновок - що можна збирати не тільки 7-10 днів, а набагато довше. Завмерлих з 67 яєць було 5 штук, з цих 5-ти одне було двухжелтковим. Ось як то так...
Олена Т
https://fermer.ru/comment/1076629422comment-1076629422

Зараз читають
Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
Бройлерні качки — породи і їх опис: як вирощувати, утримувати і годувати домашню птицю
Бройлерні породи качок і їх опис. Особливості харчування, секрети догляд ...
Види і сорти пахіподіума з описом і фото
Види і сорти пахіподіума з описом і фото
Знайомимося з пахіподіумом: види рослини і їх фото, деякі рекомендації п ...
Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
Що таке сапропель, як використовувати речовину в сільському господарстві
Сапропель-унікальне добриво для будь-яких культур і рослин. Де брати, як ...
Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
Декоративні чагарники для дачі (фото і назви)
Декоративні чагарники для дачі (фото і названия)
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх умовах
Догляд за эпифиллумом в домашніх условиях
Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
Селекціонер із Закарпаття вивів новий сорт морозостійких ківі
Уродженець Ужгорода, біолог-селеционер і підприємець Генріх Стратон, вив ...
У лютому очікується подорожчання молочної продукції
У лютому очікується подорожчання молочної продукції
У лютому очікується подорожчання молочної продукции
Новое youtube видео