Назад
Засолювання зелених помідорів на зиму холодним способом

Навигация по разделу

Як засолити зелені помідори на зиму холодним способом

Зеленые помидорыКоли погодні умови і наступаючі захворювання змушують передчасно знімати з бадилля зелені томати , на допомогу багатьом господиням приходить засолювання . Нестигла продукція відрізняється від зрілої своєю твердістю і кислотою. Але вмілі кухарі знають, як отримати користь навіть з цих якостей.

Нам вони і повідали, як солити зелені помідори на зиму холодним способом. Беремося за роботу!


Вибір томатів

Хороший смак і тривалий термін зберігання домашньої консервації безпосередньо залежить від різновидів плодів.

Чи знаєте ви? 135 років тому американські підприємці нікси розв'язали величезний скандал світових масштабів, в центрі якого опинився помідор . Справа в тому, що брати не сплатили податок за ввезення пасльонових на територію країни. Свою позицію вони обґрунтували тим, що томати не є фруктами , на які поширюється мито. Це овочі . Такий вердикт виніс і Верховний Суд, який проігнорував доводи ботаніків.
Выбор томатов У випадку з томатами перевагу слід віддавати засолочным сортам , що володіє підвищеною кількістю цукрів. Очевидно, що з м'яких салатних і десертних помідорів нічого не вийде, навіть якщо строго дотримуватися рецепт. Найчастіше вони представлені широким асортиментом великоплідних сортів з різним забарвленням і смаком. Такі екземпляри більше придатні для поїдання в сирому вигляді і приготування свіжих салатів. З дрібноплідних десертних сортів, за типом черрі , може вийти соління за умови додавання консервантів.

Засолювальні різновиди томатів характеризуються середніми розмірами, щільною шкіркою і м'якоттю. у процесі приготування такі зразки не розтріскаються і не розповзуться.

Досвідчені кулінари звертають увагу, що для засолювання потрібна продукція з достатньою кількістю цукрів, що забезпечить потрібне середовище для молочнокислих бактерій. Якщо цього моменту не врахувати, в ємності з солінням не утворюється молочна кислота, і плоди покриє цвіль.

важливо! для засолювання вибирайте помідори без почервонілих і бурих фрагментів.
Выбор томатов

У чому солити?

Солоні зелені помідори на зиму можна заготовлювати в будь-якій зручній скляній, дерев'яній або емальованій тарі.

Найчастіше при невеликих обсягах переробки господині вважають за краще трилітрові банки, оскільки в них легше утрамбовувати плоди. Також нескладно працювати з емальованими каструлями і відрами. Для великого обсягу заготовок використовують дерев'яні діжки, проте в силу своїх габаритів вони бувають не дуже зручні.

Необхідні інгредієнти

Для класичної засолювання зелених помідорів холодним способом:

  • Вода-10 л;
  • Цукровий пісок-4 склянки;
  • Кухонна сіль-2 склянки (з гіркою);
  • Червоний мелений перець-1 чайна ложка;
  • Листя чорної смородини - 8-12 штук (бажано брати немолоді);
  • Оцтова есенція — 2 столові ложки;
  • Зелені помідори середнього розміру.
Ингредиенты
важливо! категорично не рекомендовано використовувати для засолювання металеві, алюмінієві ємності, оскільки в процесі складного ланцюжка хімічних реакцій продукт втратить свою харчову придатність.
Деякі господині додають пікантності солінню за допомогою часнику , зелені , стручків червоного перцю, горошку чорного перцю, кореня очищеного хрону , парасольок і насіння кропу , гірчичного порошку і зерен, різних інших спецій. Кількість цих інгредієнтів визначається за смаком. Для поліпшення смаку на зелених плодах томатів рекомендовано зробити невеликі надрізи і увіткнути в них тоненькі часточки зубків часнику . На один плід досить 1-2 пластинок.

Покрокова інструкція

Почнемо засолювання з підготовки томатів . Їх потрібно очистити від чашолистків і плодоніжок, ретельно вимити від пилу і специфічного нальоту, яким, як правило, покриті всі помідори , незалежно від ступеня зрілості. Відразу відбраковуємо пошкоджені або роздавлені екземпляри. Потім вимиємо і простерилизуем банки. Заготівлю будемо робити саме в них, оскільки це зручно і в роботі, і в зберіганні. Подготовка Коли для засолювання підготовлені всі необхідні продукти і тара, заглибимося в деталі, як засолити зелені помідори .

важливо! щоб в банку з розсолом не утворилася цвіль, присипте вміст дрібною сіллю і додайте трохи рослинного масла.
  1. Насамперед приступаємо до підготовки розсолу. Для цього змішуємо в окремій каструлі воду, сіль і цукор. Кидаємо смородинове листя і червоний перець. Все перемішуємо.
  2. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Витримуємо на слабкому вогні ще 10 хвилин і відставляємо охолоджуватися.
  3. У холодний розсіл додаємо оцтову есенцію (якщо ви вирішите замінити її столовим оцтом, то цей інгредієнт потрібно додавати першочергово для кип'ятіння).
  4. У чисті і сухі банки (або іншу відповідну тару) викладаємо на дно подрібнений корінь хрону , насіння льону або гірчиці та інші прянощі на свій розсуд. Не перестарайтеся з поліпшенням смаку, оскільки надлишок спецій тільки зіпсує заготовку.
  5. Щільно викладаємо томати. Для цього ємність потрібно кілька разів злегка струсити.
  6. Виливаємо холодний розсіл в банки, накриваємо капроновими кришками.
Помидоры
чи знаєте ви? кілька століть тому помідори вважалися отруйними, а сьогодні їм належить першість з виробництва в світі. Щорічно жителі планети Земля вирощують понад 60 мільйонів тонн цих овочів.

Скільки і де зберігати заготовку

Який би не був рецепт солоних помідорів , законсервовані таким чином заготовки можуть зберігатися близько 6-8 місяців. Хорошу збереженість продукту забезпечує оцет, який виконує роль консерванту.

Але для того, щоб в ємності з засолкою не утворилася цвіль, потрібно дотримуватися технологію приготування. Досвідчені кухарі рекомендують після того, як розсіл розлитий в банки, щільно їх не закупорювати і відразу не відправляти на холод. Для початку тару потрібно помістити, навпаки, в тепло, щоб в рідини почався процес бродіння. В таких умовах продукт повинен пробути близько 3-5 днів. Визначити ступінь готовності томатів можна на смак. Тільки тоді їх можна щільно закривати і переносити в погріб або холодильник. Рекомендована температура зберігання коливається в межах 1-6 ° С.

чи знаєте ви? побити рекорд самого крупного томата у світі вдалося американському фермеру, який виростив на своєму полі трикілограмового гіганта. У той же час зафіксовані розміри найменшого помідора , який в діаметрі ледь досягав 2 сантиметрів. Ця томатна "горошина" виросла у англійського фермера.
Ось так швидко і легко можна переробити недоспевшій урожай томатів. І нехай вас не бентежить їх споконвічна кислота і пружність. Взимку це буде не просто смачне, а й корисне ласощі.

Зараз читають
Як виростити (проростити) волоський горіх з горіха (плода)
Як виростити (проростити) волоський горіх з горіха (плода)
Особливості вирощування волоського горіха з плоду: вибір місця, підготов ...
Матіола Сива (левкой сивий): особливості вирощування квітки в саду
Матіола Сива (левкой сивий): особливості вирощування квітки в саду
Матіола Сива: кліматичні умови вирощування, грунт. Посів левкою. ВИРОЩУВ ...
Чому жовтіє озимий часник навесні: основні причини пожовтіння
Чому жовтіє озимий часник навесні: основні причини пожовтіння
Багато дачники стикаються з таким прикрим явищем, як пожовтіння листя ча ...
Агротехніка вирощування шпинату на своєму городі
Агротехніка вирощування шпинату на своєму городі
Агротехніка вирощування шпинату на своєму огороде
Технічні характеристики МТЗ 82, переваги використання трактора в городі
Технічні характеристики МТЗ 82, переваги використання трактора в городі
Технічні характеристики МТЗ 82, переваги використання трактора в огороде
Готуємо комбікорм для домашньої птиці самостійно
Готуємо комбікорм для домашньої птиці самостійно
Якщо ви займаєтеся розведенням птахів, то знаєте, як багато різного корм ...
Новое youtube видео