Назад
Мускатні сорти винограду: опис і характеристика (з фото)

Навигация по разделу

популярна десятка сортів мускатного винограду

ВиноградЛюбитель винограду перед вибором сорту необхідно визначитися, який вид більш кращий для їх ділянки і який більше до смаку. Тільки при докладному ознайомленні з кожним видом і обліку характеристик можна зробити правильний вибір. Наприклад, якщо ягоди планується використовувати для виноробства, то ідеальний варіант — виноград сорти Мускат, опис сортів якого з фото і представимо далі.


Білий

Всім сортам винограду Мускат, завдяки вмісту своєрідних сполук в шкірці, властивий аромат мускусу (французи називають його мускатом). Плоди цієї культури багаті фітонцидами і сприятливо впливають на мікрофлору кишечника.

Варто відзначити, що більшість гібридів чутливі до перепадів температури і різних грибкових захворювань. Тому їх досить непросто вирощувати на садових ділянках.Белый виноград Виноград Мускат білий надранній прийшов до нас з Аравії і Єгипту, а в описі сорту акцентується, що ця культура любить теплі умови. Висаджувати такий сорт потрібно на важкій глинистій місцевості і бажано додати гальку.

Ідеальне місце — добре освітлені кам'янисті схили. Любить цей сорт калійні підгодівлі, внесення яких буде більш ефективним на початку плодоношення.

Гроно сорту Білий — циліндрична, стандартна маса — 120 г, хоча може досягати і до 450 г.ягідки — середні, круглі, з легким ароматом і ніжною м'якоттю. Вміст цукру в плодах - 20-30 %. Відрізняється цей вид восковими ягодами.

Кущі винограду білого — сильнорослі, рясно плодоносні (до 60-100 центнерів з гектара). Дозріває близько 140 днів, урожай збирають якомога пізніше, щоб ягоди накопичили побільше цукру. Прекрасно виноград білий підходить для виготовлення вин.Белый виноград Мускат білий має слабкий імунітет до сірої гнилі, мілдью і оїдіуму. Нерідко уражається філоксерами і павутинним кліщем.

Холодостійкість цієї культури слабка, тому рослина нерідко страждає від весняних заморозків, а при недостатній вологості знижується сила росту стебел.

чи знаєте ви? Мускат білий використовують в Італії для виробництва Asti та інших вишуканих вин. Там його називають Moscato bianco.

Рожевий

Якщо знайомитися з виноградом Мускат рожевий за описом сорту, то відразу ж відзначаються червонуваті пагони і зелені листочки. Квітки у цього винограду не потребують додаткового запилення, оскільки є двостатевими.

Форма грон у рожевого Мускату нагадує циліндр, вони невеликі — всього 200 р ягідки темно-червоні, круглі, з щільною шкіркою. М'якоть з приємним мускусним ароматом, ніжна, приємна на смак.Розовый мускат Пагони цього сорту дозрівають добре, урожай — середній, збирають у вересні. Період дозрівання-140 днів.

Серед достоїнств рожевого виду можна відзначити ранній термін дозрівання і відносну холодостійкість (в морози може загинути).

До недоліків цього гібрида відносять:

Для того щоб виростити у себе на ділянці виноград Рожевий, необхідно правильно вибрати місце, навесні (на початку квітня) викопати ямку, наповнити її грунтом , перемішаної з мінеральними добривами і гноєм, і виконувати необхідні правила догляду ( полив , розпушування грунту , підживлення і т.д.). Розовый мускат

вам напевно буде цікаво дізнатися більше про таких морозостійких сортах винограду як " Ізабелла» , " Каберне Совіньон» , " Пам'яті Домбковської» , " Преображення» , " Гарольд» .

Літній

Виноград Мускат Літній — ранній сорт , з моменту розпускання бруньок до дозрівання проходить 110-120 днів.

Цей виноград - сильнорослий чагарник з великими гронами (600-700 г). Ягоди-янтарно-білі, великі (7-8 г), циліндро-конічної форми, м'якоть — м'ясиста, соковита. У період повного дозрівання в плодах міститься 17-20% цукру.

Гібрид літній досить морозостійкий, витримує до -23 °C, має хороший імунітет до мілдью і середній — до оїдіуму. Відрізняється високою транспортабельністю.Летний мускат

чи знаєте ви? Мускат і мускатель-абсолютно різні поняття. Мускатель-назва вин низької якості, при виробництві яких змішують мускатний виноград з іншими сортами.

Сверхкрасный

В цій назві і вказана відмінна риса цього винограду . Надкрасний відрізняється раннім дозріванням (близько 98 днів).

Являє собою високорослий або середньорослий чагарник , стиглі грона якого важать близько 450 г.самі ягоди — круглі, після дозрівання стають темно-фіолетовими, а в процесі дозрівання — червоні.

Надкрасний використовують для приготування столових вин.

Рослина морозостійка, має імунітет до сірої гнилі.

Серед недоліків Надкрасного відзначають нестійкість до борошнистої роси.Сверхкрасный мускат

Новошахтинський

Цей гібрид був виведений шляхом схрещування сорту талісман і надраннього червоного мускату (XVII-10-26) російським селекціонером Павловським. Період дозрівання Новошахтинського-100-115 днів.

Відрізняється цей виноград самозапильних квітками і визріває на всю довжину лозою. Грона зі стиглими ягодами важать 600 г.

Плоди-досить великі (близько 10 г), червонувато-фіолетового кольору, покриті тонкою шкіркою, яку не відчуваєш при вживанні.

Новошахтинський Мускат стійкий до морозів (витримує -24 °C), має високу врожайність. Причому ягоди довгий час можуть залишатися на лозі, зберігаючи при цьому свої смакові якості і товарний вигляд.

У цього винограду хороша транспортабельність і середня стійкість до різних захворювань . Новошахтинский мускат

Українська

Цей вигляд винограду , як і Мускат Диевский, практично не схильний до захворювань, а при описі сорту відзначають його ранньостиглість.

Ягоди у Мускату російського великі (16-18 см), витягнуті, циліндричної форми. Структура плодів щільна і соковита. Використовують для приготування столових вин.Русский

Лівадія

Ранньостиглий сорт з кущами середньої висоти, що дуже зручно в догляді (не доведеться багато часу приділяти обрізку і підв'язці).

Після дозрівання гроно важить 500 г.стиглі ягоди мають золотистий відтінок, за формою нагадують яйце і відрізняються досить великим розміром. Шкірка тонка, м'якоть щільна, соковита.

Серед достоїнств відзначають морозостійкість (до -20 °C) і сильний імунітет до різних захворювань.

важливо! Мускат Лівадія практично не хворіє грибковими та інфекційними захворюваннями.
Ливадия

Донський

Цей гібрид варто відзначити за те, що ягоди дозрівають всього за 115 днів, тому для регіонів, в яких літо коротке, Донський представляє особливу цінність.

В середньому вага грона становить 200 г, а вміст цукру в стиглих ягодах — 20-30 %. Дрібні ягідки (близько 2 г) можна віднести до недоліків сорту, зате висока врожайність — його гідність.

Причому перший урожай можна отримати вже на третій рік після висадки на всіх типах грунту .

Варто також відзначити, що цей виноград досить стійкий до грибкових захворювань і здатний переносити низькі температури.

важливо! відмінною характеристикою Мускату Донського є велика кількість суцвіть на пагоні, які в період цвітіння необхідно проріджувати (нормувати), щоб отримати більші ягоди.
Донской

Плевен

Цей ранній сорт родом з Болгарії. Період дозрівання ягід-115 днів. При дозріванні гроно важить близько 600 г.ягоди — овальні, великі (близько 9 г), теплого бурштинового відтінку, характеризуються соковитою м'якоттю з вмістом цукру близько 22%. Визреваемость лози - 85 %.

важливо! при частому використанні добрив можна отримати більші ягоди Мускату Плевен.

Як і у винограду захват , при описі сорту Плевен мускатний відзначають хорошу морозостійкість (до -25 °C) і імунітет до грибкових захворювань.

Причому плодоносити цей гібрид починає вже на третій рік. У садівників користується популярністю завдяки нескладній агротехніці. Плевен

Блау

Цей досить морозостійкий сорт має швейцарське Походження. Мускат Блау відрізняється раннім дозріванням і хорошим імунітетом до різних захворювань. Цей виноград можна назвати самим морозостійким (витримує до -29 °C).

Характеризується Блау мускатний середньою врожайністю (6 тонн з гектара). Забирають урожай у вересні, коли ягоди наситяться достатньою кількістю цукру.

Грона Мускату Блау середнього розміру (300 г), ягоди — великі (до 5 г), чорного кольору.Блау Кожен сорт Мускату заслуговує поваги. Нами представлені тільки кілька сортів, які користуються популярністю, але, сподіваємося, що багато, хто не наважувався вирощувати виноград на своїх , наберуться сміливості і отримають в нагороду смачні і соковиті плоди.


Зараз читають
Розведення кроликів за методом Михайлова: акселераційне кролівництво, клітини своїми руками, плюси і мінуси
Розведення кроликів за методом Михайлова: акселераційне кролівництво, клітини своїми руками, плюси і мінуси
Метод Михайлова В кролівництві: характеристики акселератів; суть розведе ...
Скільки важать кролики різних порід: таблиця ваги по місяцях
Скільки важать кролики різних порід: таблиця ваги по місяцях
Особливості зовнішнього вигляду і параметри розвитку кроликів великих по ...
Правильна посадка і особливості догляду за айстрами
Правильна посадка і особливості догляду за айстрами
Правильна посадка і особливості догляду за астрами
Основні шкідники капусти і як з ними боротися
Основні шкідники капусти і як з ними боротися
Основні шкідники капусти і як з ними бороться
Японці дізналися про українське печиво
Японці дізналися про українське печиво
На японському ринку з'явилося печиво Українського Виробництва, про що на ...
Тривожні новини: коронавірус в Китаї міг з'явитися з-за замороженого м'яса
Тривожні новини: коронавірус в Китаї міг з'явитися з-за замороженого м'яса
Заморожені імпортні продукти могли викликати коронавирусную інфекцію в Т ...
Новое youtube видео