Назад
Як правильно зробити наливку з малини: рецепт приготування в домашніх умовах

Навигация по разделу

Як зробити наливку з малини: кращі рецепти

МалинаЖителі Західної Європи воліють лікери всім іншим солодким алкоголесодержащим напоїв. У Східній Європі, частиною якої є і ми, від лікерів не відмовляються, але вважають за краще робити з власного ягідного і фруктового сировини солодкі наливки, в тому числі, і без додавання спиртного. Малина в цьому сенсі займає перше місце за популярністю. Наливка з малини, приготована в домашніх умовах, може знайтися у кожного хлібороба, що культивує малинники. Важливим технологічним моментом виготовлення малиновою наливки, загальним і для інших напоїв з цього ряду, є використання в домашніх умовах кераміки в якості необхідних ємностей. У технологічному процесі знадобиться і скляний посуд, а кераміку, в крайньому випадку, можна замінити і емаллю.


Як приготувати наливку з малини в домашніх умовах

Головна турбота виробника малиновою наливки-якість вихідної сировини. Ягоди, варення, спиртовмісні напої, вода – все повинно відповідати нормам і використовуватися в чистому посуді.

Підготовка ягід

У класичному варіанті, коли малину збираються використовувати відразу, її ретельно перебирають, очищаючи від будь-якого сміття. Потім ягоди несильно розминають і пересипають в скляну ємність. Але існують і інші можливості, коли наливку збираються зробити з малинового варення або з заморожених ягід, що теж досить нескладно в домашніх умовах.

Чи знаєте ви? заморожувати малину потрібно не пізніше, ніж через дві години після збору.

Як приготувати наливку з малини в домашніх умовах (без додавання алкоголю)

Наливка из малиныНаливку, яка готується без додавання горілки, спирту чи інших міцних напоїв, вельми умовно можна назвати наливкою. Правильніше було б говорити про малиновому вині, оскільки технологія цілком відповідає виготовленню домашнього вина традиційним шляхом бродіння. перевага (або недолік-кому як подобається) малиновою наливки, зробленої по «винному» рецептом, – в слабкому вмісті алкоголю. необхідні інгредієнти:

  • 2 кг малини;
  • 0,8 кг цукру;
  • 0,2 л води.
Спочатку малина і цукор укладаються в скляну банку (3 л) шарами, після додавання води все це мнеться дерев'яною ложкою (можна качалкою). Виставлена в теплому місці (де, наприклад, побільше Сонця) ємність повинна бути закрита кришкою, що має гідрозатвор. Якщо такого немає, можна натягнути звичайну гумову рукавичку, зробивши в ній прокол. Коли суміш відбродить, отриману наливку ретельно проціджують і, перелив в чистий посуд, залишають закритою в погребі або в іншому місці, де темно і прохолодно. Через два-три дні можна робити остаточний розлив по пляшках для подальшого зберігання при зниженій температурі або відразу використовувати за призначенням.

Рецепт приготування наливки з малини на алкогольній основі

Вже знаходяться в скляному посуді ягоди малини заливають горілкою (або харчовим спиртом, розведеним до 40-45 градусів) таким чином, щоб вони знаходилися нижче рівня рідини приблизно на 3 см.після цього закрита щільним полотном бутель повинна тиждень провести в теплі.

Ягоды малины залитые водкойПотім утворилася рідина зливається, а осад віджимається, переміщається в іншу ємність, придатну для нагрівання, і змішується з водою і цукром. Вийшло речовина доводиться до кипіння і вариться протягом 5 хвилин на повільному вогні, звільняючись від періодично виникає пінки. Після того як густий сироп досягне рівня кімнатної температури, його перемішують зі злитої раніше малиновою настоянкою.

Завершальна стадія складається з проціджування через марлю, переливання в підготовлену скляний посуд і місячного томління, щоб домогтися остаточної зрілості, в прохолоді і темряві. Вінчає процес фільтрація, розливання по пляшках (або іншим кращим ємностей). Оптимальними умовами зберігання наливки з малини на горілці, рецепт якої тільки що описаний, вважається плюсова температура від 6 до 16 градусів. Кількісні пропорції використаних інгредієнтів наступні: малина / цукор = 5 кг/1 кг, горілка/вода = 1,5 л/1 л.

Наливку з малини роблять не обов'язково зі звичайною казенної горілкою. Господарі, які віддають перевагу натуральні продукти, можуть скористатися для її виготовлення горілкою домашньої, тобто самогоном. Для цього є прекрасний рецепт наливки із замороженої малини. Її знадобиться 2,5 кг на чверть кілограма цукру і півлітра 45-50-градусного самогону. Малинова наливка за цим рецептом готується наступним чином:

  • Поміщені в миску розморожені малинові ягоди засипаються цукром і заливаються домашньою горілкою;
  • Через годину інгредієнти перемішуються (ягоди при цьому мнуться) до утворення однорідної маси;
  • Вийшла суміш консервується (можна просто дуже щільно закрити) в банках, які потім місяць витримуються в темряві;
  • Після закінчення місяця готова наливка проціджують і розливається в відповідні ємності для подальшого вживання.
важливо! подбайте, щоб домашня горілка була добре очищена.
Наливка из малины Для любителів старовинної екзотики можна порекомендувати рецепт малиновою наливки на горілці, що практикувався в дворянських сільських садибах 1,5-3 століття тому. Дачники і селяни можуть для цього використовувати піч, якщо така є, а іншим доведеться задовольнятися духовкою.

У неї поміщають керамічний (глиняний) горщик, в якому кілограм малини попередньо залитий четвертинкою горілки. Горловина горщика повинна бути обв'язана папером з проколотими тонкими отворами (для цього достатньо вилки). При повільному підігріванні ягоди повинні придбати бурий колір. Отриманий склад, після пропускання через друшляк, перемішується з ще однією четвертинкою горілки і цукром (від 100 до 300 г). Така наливка для непідготовлених людей може виявитися крепковатой (відразу потрібно спробувати), що усувається додаванням в неї вичавленого соку з решти в друшляку ягід.

чи знаєте ви? Наливки, які за старих часів готували в печі, називали запіканками.
наостанок швидкий рецепт приготування наливки, яка буде готова вже через добу:
  • Стійкі до високих температур закупорені ємності з ягодами встановлюються на вогонь в тазу з холодною водою;
  • Після закипання зілля нудиться на мінімальному вогні 1,5 години;
  • Добре проціджений після цієї процедури сік перемішується з горілкою і цукром (всі інгредієнти використовуються в пропорції, що відповідає реальним обставинам з оглядкою на класичний варіант);
  • Бутильований напій ще 24 години доходить до потрібної зрілості.

Як зробити наливку з малинового варення

Малиновое вареньеНаливки з малини тільки що зібраного врожаю на весь осінньо-зимовий період може не вистачити. Ось тут буде ДО РЕЧІ технологія, як приготувати наливку з малини, коли свіжих ягід вже немає. Причому варення замінить свіжу ягоду в обох варіантах приготування – з алкоголем і без нього.

Рецепт приготування наливки без алкоголю

Як би не хотілося приготувати напій з малини без застосування міцних напоїв, а без природного процесу бродіння не обійтися. Дуже хороший цікавий рецепт, який передбачає використання в якості одного з інгредієнтів (диких дріжджів) свіжого родзинок (0,1 кг). Замість нього можна скористатися немитим виноградом, суницею або просто винними дріжджами. Дві інші складові частини традиційні: літр варення і літр води.

важливо! цукристість водно-вареньевой суміші не повинна бути вище 30% і не менше 20%.
технологія приготування така:
  • Приготувати однорідну суміш з намічених інгредієнтів об'ємом не більше ¾ призначеної для бродіння посуду;
  • Приготовление малиновой настойкиПеремішати сусло не менше двох разів протягом трьох або чотирьох днів, в той час як ємність з закритим марлею горлом гріється на сонці (бажано, щоб температура не перевищувала кімнатну);
  • Оснастити кришку банки з бродячим складом гідрозатворів, встановленим після виявлення піни на його поверхні, або надіти проколоту гумову рукавичку;
  • Півтора місяці зберігати наливку в темному місці при температурі 18-25 градусів;
  • Відфільтрувати рідини крізь марлю, перелити її в іншу, герметично закриту ємність і 3-4 місяці витримати в холодному місці;
  • Розлити в пляшки або інший посуд, що закривається герметично.
Якщо такий наливки, фортеця якої досягає 12 градусів, приготувати багато, то насолоджуватися нею можна до 3 років, витримуючи герметичність посуду і температурний режим – від 6 до 16 градусів.

Наливка з варення в домашніх умовах на спирту або горілці

Пропонований спосіб виготовлення малиновою наливки з варення має, насправді, універсальний характер, тобто його можна використовувати і коли варення зварено з інших ягід. Після приготування звичайного цукрового сиропу (по 100 г води і цукру) його додають в 0,4 л варення і до півгодини після кипіння варять на невеликому вогні. Літр горілки (розведеного спирту) доливається, коли температура майбутньої наливки знизилася до +20 градусів. Наполягання займає не менше тижня, по його ходу ємність з напоєм час від часу струшується. Зливати з осаду бажано стільки разів, скільки буде потрібно, щоб осаду не залишилося зовсім, а останнє наполягання тривалістю в місяць-півтора проходить в темряві і холоді в щільно закритій тарі.

Малиновая наливка є рецепт і простіше. скляну банку з зацукрованим варенням (0,5 л) в суміші з літром горілки (спирту) досить потримати 7-8 днів в темряві. Після цього майже готовий напій через товсту марлю проціджують не один раз, і технологія вважається на цьому завершеною.

важливо! у використовуваному варення не повинно бути ознак бродіння або скисання.
Малина, звичайно ж, хороша і сама по собі, без всякого алкоголю. Але культурний відпочинок на свіжому заміському повітрі або в теплій затишній квартирі в холодну пору року відмінно доповнить витончений смак малиновою наливки власного приготування.
Зараз читають
Топ-10 найбільш незвичайних голубів, фото
Топ-10 найбільш незвичайних голубів, фото
Види голубів. Топ-10 найбільш незвичайних і дивних порід голубів в світі ...
Рододендрон Адамса, або трава саган-дайля: корисні властивості, вирощування в домашніх умовах
Рододендрон Адамса, або трава саган-дайля: корисні властивості, вирощування в домашніх умовах
Рододендрон Адамса (саган-дайля): ботанічний опис, хімічний склад і заст ...
ВИРОЩУВАННЯ чорнобривців (тагетес) з насіння: коли найкраще садити квіти? (посадка і догляд)
ВИРОЩУВАННЯ чорнобривців (тагетес) з насіння: коли найкраще садити квіти? (посадка і догляд)
Чорнобривці в саду: посадка і догляд за ними у відкритому грунті і вирощ ...
Чому не цвіте каланхое, як змусити рослину цвісти
Чому не цвіте каланхое, як змусити рослину цвісти
Як домогтися цвітіння каланхое? Причини за якими каланхое не цвіте. Пере ...
Агротехніка вирощування шпинату на своєму городі
Агротехніка вирощування шпинату на своєму городі
Агротехніка вирощування шпинату на своєму огороде
Небезпечні хвороби і шкідники айстр, як з ними боротися
Небезпечні хвороби і шкідники айстр, як з ними боротися
Небезпечні хвороби і шкідники айстр, як з ними бороться
З 1 січня в Китаї вступив в дію найсуворіший і найдорожчий закон про екологію
З 1 січня в Китаї вступив в дію найсуворіший і найдорожчий закон про екологію
«Закон Про запобігання забруднення грунту КНР» став найбільш фінансово д ...
Новое youtube видео