Назад
Знайомимося з пізніми сортами груш + ФОТО

Навигация по разделу

пізні сорти груш: особливості, переваги, недоліки, ФОТО

Узнайте о поздних сортах груш

Любителі смачних стиглих плодів груш напевно знають про існування різних сортів не так давно прижився у нас дерева. Садівники з упевненістю діляться необхідним досвідом посадки і догляду за грушами, а так само особливостями вирощування різних сортів в наших широтах.

Серед придатних для середньої смуги сортів груш є такі, стиглість плодів яких настає ще в середині другої половини літа, інші дозрівають на початку осені. У даній замітці нашу увагу зосередиться на особливостях і відмінностях сортів груш пізнього терміну дозрівання.


Пізні сорти: які вони?

Оскільки саме визначення типу категорії сортів груш називається «пізнім», легко зробити висновок що плоди даних сортів дозрівають найостаннішими, приблизно в жовтні.

Зрілість таких груш наступає прямо на дереві , знімати їх раніше терміну ботаніки не рекомендують, оскільки можна зіпсувати смакові якості плоду. Але, втрачати пильність теж не потрібно, оскільки обсипатися стиглі груші можуть і самостійно.

Відмітною перевагою пізніх сортів є те, що їх плоди можна вживати протягом дуже тривалого періоду часу , тоді як дозрілі літні груші іноді зберігаються не довше двох тижнів. Так, поласувати деякими сортами пізніх груш ви зможете навіть в квітні.

Які сорти вибрати?

Існує кілька видів пізніх або зимових груш, характеристики яких дуже різні.

Груша " Бере Боск»

Груша «Бере Боск» очень сладкая и сочная

Сорт, що відрізняється дуже великим розміром плодів, які можуть досягати у вазі 250 грам , хоча в середньому маса становить приблизно 180 грам. За формою плоди можуть бути різними, але в основному це грушоподібна або пляшкова, трохи довгаста форма.

Дерево відрізняється досить рідкісною і кілька асиметричною кроною. Плоди дерева мають жовтувато-коричневий колір, який при стиглості набирає відтінки іржі. М'якоть» Бере Боск " може бути білого або кремового кольору. Цей сорт відрізняється особливою смаковою композицією стиглих плодів: солодкий і соковитий, з кілька мигдальним і пряним присмаком.

Груша " Бере Арданпон»

Груша «Бере Арданпон» обладает сладким вкусом с кислинкой

Ще один пізній сорт, з такими ж великими плодами (до 220 грам). Поверхня стиглого плоду відрізняється горбистістю, форма нагадує дзвіночок, але більш грушоподібна. Крона дерева густа, за формою - Пірамідальна, на якій формуються плоди зеленуватого кольору.

Дозрів, груші набувають світло-жовте забарвлення з легким «рум'янцем» і бурими крапочками. Зрілий плід має білу м'якоть. за смаком груші " Бере Арданпон» солодкі з кислинкою , відрізняються особливою соковитістю і ніжністю м'якоті.

Торф'яниста або глиняна земля категорично не підходить для пізніх сортів. Глибина грунтових вод повинна знаходиться нижче півтора метра, інакше в осінні періоди дощів ваше дерево може підмиватися ними.

Груша " Бере зимова Мічуріна»

Груша «Бере зимняя Мичурина» немного терпкая на вкус

Результат селекції великого Мічуріна, був отриманий як результат схрещування груш дикої Уссурійської і «Бере Рояль». Сорт має плоди середніх розмірів (близько 120 грам у вазі). Дозріли груші мають круглувату форму, трохи витягнуту до стандартної форми груші.

Дерево цього сорту пірамідальної форми , з великими розлогими гілками. Плоди сорту відрізняються світло-жовтим забарвленням з легким рум'янцем, якої вони набирають в період дозрівання. Після зривання груш з дерева вони поступово стають жовтими, рум'янець проявляється більш чітко.

Не дивлячись на те, що біла м'якоть груш володіє такою характеристикою, як соковитість, смак стиглих плодів досить терпкий.

Груша " Зимова Кубаревідная»

Груша «Зимняя Кубаревидная» очень вкусная

Знову ж селекційний сорт, який був отриманий в результаті запилення сорту «Бергамот». Використана суміш пилку була взята з дерев сорту "Дюшес»і "Улюблениця Клаппа".

Розмір плодів відноситься до вище середнього (до 200 грамів). Колір плоду Світло зелений з легким «рум'янцем» з одного боку. Після зривання з дерева і подальшого дозрівання колір стає жовтим з золотистим відтінком, а «рум'янець» стає малиновим.

М'якоть плоду відрізняється білим кольором і середньою щільністю структури. смак солодкуватий з кислинкою , який супроводжується соковитістю плода.

Сорт груші " Білоруська пізня»

Сорт груши «Белорусская поздняя» узнают по кисловато-сладкому вкусу

Даний сорт відрізняється невеликими розмірами плодів, вага яких досягає лише 120 грам. Дерево "білоруської пізньої" груші відрізняється густою округлою кроною зі сформованими на ньому плодами широкої грушоподібної форми.

Плоди відрізняються зеленим кольором, який після обривання з дерева набуває оранжево-жовтий відтінок з буруватим або малиновим верхнім покривним кольором.

Біла м'якоть стиглого плоду має не дуже щільну структуру, але відрізняється маслянистістю і ніжністю. Смак даних груш варто характеризувати як кислувато-солодкий, що має легку кислинку. Плоди соковиті.

Більшість пізніх сортів відрізняються стійкістю перед низькими температурами і посухами.

також цікаво прочитати кращі поради щодо посадки груші

Груша " Кубанська пізня»

Груша «Кубанская поздняя» имеет очень красивую форму плодов

Сорт відрізняється плодами середнього розміру і низькорослими деревами з неправильною формою крони. Форма груш правильна , з дрібними горбками на поверхні. Зеленого кольору плоди відрізняються наявністю легкого "рум'янцю", який утворюється під впливом сонячних променів. Згодом і зрілістю плоди знаходять жовтувату фарбу.

Відрізняється сорт кольором своєї м'якоті-вона має зеленувато-жовте забарвлення. Структура плоду масляниста з середньою щільністю. Смак кисло-солодкий, притаманний приємний аромат груші.

Груша " Маляївська пізня»

Грушам сорта «Маляевская поздняя» присущий вяжущий вкус

Плоди дерева можуть значно відрізнятися за обсягом, коливаючись в показниках маси від 110 до 225 грам. Дерево даного сорту дуже високоросле з пишною кроною. Стиглі плоди на дотик здаються сухуватими, форма грушоподібна, але відносно коротка.

Колір жовтий, на третину покритий «рум'янцем». Колір м'якоті стиглого плоду-кремовий. Структура плоду хоча і соковита, але щільна, має кам'янисту клітковину великих розмірів. Смакові якості плоду відрізняються деяким слабенько-в'язким ефектом солодощі з кислинкою.

Про достоїнства пізніх сортів

Вище вже зазначалося, що найголовнішою перевагою даних сортів груш є те, що їх плоди можна зберігати досить тривалий час . Якщо дотримуватися всіх необхідних правил зберігання, що стосуються провітрювання і низької температури приміщення, де груші лежать, ви можете ласувати ними аж до літнього періоду.

Не варто також лякатися того, що обриваючи в термін на вигляд вже стиглі плоди, вони будуть дуже твердими. Споживча зрілість даного типу сортів груш настає вже після обривання їх з дерева і порадує вас особливими і соковитими смаками, яким можуть поступитися навіть літні сорти .

До переваг також варто віднести транспортабельність плодів , що дозволяє вирощувати їх в промислових цілях або ж на продаж.

Мінуси сортів груш пізнього дозрівання

Найголовнішим мінусом природно є те, що урожай збирається пізньої осені і маленькі розміри деяких описаних вище сортів. Тому, в розпал літнього періоду ви не зможете насолодитися особливим смаком пізніх сортів. Щоб уникнути цього, багато садівників садять на своїх ділянках кілька видів груш, щоб отримувати урожай як влітку, так і вже ближче до зими. А в тому ж випадку, якщо ви хочете отримувати великий урожай - уважно перечитайте характеристики кожного сорту, і виберете відповідний саме вам.

Відмінні риси пізніх груш

Відмінні риси пізніх сортів полягають не тільки в якості і смаку плодів, але і в рисах дерева. Доросле дерево має кору темно-червоного або темно-коричневого кольору. Воно дуже вимогливо до грунту і місця посадки.

для того, щоб уберегти урожай пізніх сортів груш від жовтневих заморозків, слід вибрати таке місце для їх посадки, де їх не будуть обдувати вітру. Також, як і будь-які інші типи груш, вони вимагають великої кількості сонця.

Тому, будьте дуже уважні при виборі сорту, оскільки від нього залежить не тільки термін дозрівання врожаю, а й особливості догляду за деревом.


Зараз читають
Молозиво корови: хімічний склад, користь і шкода, як пити, що можна приготувати
Молозиво корови: хімічний склад, користь і шкода, як пити, що можна приготувати
Коров'яче молозиво: що це за продукт? Склад, корисні властивості, шкода ...
Кров в курячому яйці: причини, що робити, чи можна їсти
Кров в курячому яйці: причини, що робити, чи можна їсти
Кров в курячому яйці: причини крові в білку, жовтку, шкаралупі. Як виріш ...
Гриби гливи: фото і опис видів, коли, де, на яких деревах ростуть
Гриби гливи: фото і опис видів, коли, де, на яких деревах ростуть
Гливи — апетитні гриби, які доступні кожному. Якими вони бувають, де рос ...
Скільки яєць несе гуска і від чого залежить несучість
Скільки яєць несе гуска і від чого залежить несучість
Несучість гуска: скільки яєць несе птах в залежності від породи. Способи ...
Гриб дощовик: опис, як виглядає і де росте, чи можна їсти
Гриб дощовик: опис, як виглядає і де росте, чи можна їсти
Наскільки їстівні гриби дощовики, опис різних видів, схожі неїстівні гри ...
Перевірені методи боротьби з хворобами сливи
Перевірені методи боротьби з хворобами сливи
Перевірені методи боротьби з хворобами сливы
Канна: особливості посадки і догляду у відкритому грунті
Канна: особливості посадки і догляду у відкритому грунті
Канна: особливості посадки і догляду у відкритому грунте
Новое youtube видео