у Швеції овочі використовують як добриво через кризу коронавірусу
Сотні тонн овочів , вирощених в Швеції, були втрачені через пандемії коронавірусу.
Генеральний директор компанії з вирощування овочів Åhus Grönt Пер Йоханссон (Per Johansson) пояснює, що їм довелося зорати близько 200 тонн китайської капусти і 600 тонн салату айсберга, тому що продажі в сфері громадського харчування різко скоротилися:»зараз ми використовуємо овочі в якості добрива для грунту".
Своє найменування салат Айсберг отримав в США в 1920-х роках, саме тоді його почали перевозити залізницею на великі відстані за допомогою охолодження. Культуру транспортували в товарних вагонах відкритого типу в пересипаному з льодом вигляді, саме це надавало схожість салату з айсбергом. Так з'явилося найменування культури-Салат Айсберг.
1000 тонн зберігається в компанії картоплі також повинні бути перероблені в корм для тварин. Для Åhus Grönt це означає, що вони викидають приблизно одну десяту частину річного врожаю, втрата становить декількох мільйонів шведських крон.
Читайте також:
- Salanova Teenleaf-ефективний свіжий салатний розчин для виробництва методом гідропоніки. Компанія з вирощування овочів Rijk Zwaan представляє нові сорти Teenleaf для виробництва високощільних гідропонних рослин.
- Про це заявив Йонас Карлехед, менеджер з розвитку мережі IKEA у Швеції .
- В Європі надзвичайно популярним виявився салат-рапунцель , особливо люблять його у Франції, Німеччині, Швейцарії та ряді інших країн.