Виробництво цукру в Індії зросте на 12% в сезоні 2020/2021
Згідно супутниковим знімкам, отриманим у другій половині червня 2020 року, Загальна площа під цукровою тростиною в країні оцінюється приблизно в 5,2 млн га в сезоні 2020/2021, що приблизно на 8% вище, ніж в 2019 р.
Індійська Асоціація цукрових заводів (ISMA) підрахувала, що площа цукрової тростини Індії в 2020/2021 зросте на 8%, а виробництво цукру збільшиться більш ніж на 12%, і очікується, що в поточному сезоні складе 30,5 млн тонн.
Перше місце в світі по споживанню цукру на душу населення займає Індія.
Махараштра і Карнатака будуть основними штатами з ростом, оскільки в минулому сезоні вони страждали від несприятливих погодних умов. У штаті Уттар-Прадеш площа, ймовірно, впаде на 1%, в той час як виробництво цукру оцінюється в 12,3 млн тонн, що трохи нижче, ніж 12,6 млн тонн в сезоні 2019/2020.
В Махараштрі площа очерету збільшилася приблизно на 43% в 2020/2021. Таким чином, виробництво цукру оцінюється приблизно в 10,1 млн тонн в 2020/2021 в порівнянні з 6,1 млн тонн, вироблених в 2019/2020.
Очікується, що площа під цукровою тростиною в штаті Карнатака зросте до 485 тис.га з 420 тис. га в 2019/2020, збільшившись приблизно на 15%. Виробництво цукру, за оцінками, зросте до 4,3 млн тонн з 3,4 млн тонн.
У період з 2019 до 22 червня 2020 року було вироблено близько 270,25 тис.тонн цукру, а в особливий сезон до Вересня 2020 року в Таміл-Наду і Карнатака, як очікується, буде вироблено ще близько 1,5 млн тонн.
Читайте також:
- За останні три місяці ціни на сухофрукти знизилися на 20%, в основному через нинішню торговельну війну між США і Китаєм і млявого попиту, викликаного карантином.
- «ми розглянемо питання, пов'язані з портом, морськими вантажними перевезеннями, кур'єрськими службами, для необхідного рішення. Міністерство внутрішніх справ вже видало директиви, що дозволяють перевезення вантажів між штатами", - сказав міністр сільського господарства Санджай Агарвал , звертаючись до експортерів і представників агропромислового комплексу за допомогою відеоконференції.
- Маркетинговий рік по цукру триває з жовтня по вересень. У 2018-2019 роках країна виробила понад 33 млн тонн цукру, але в 2019-20 роках обсяг виробництва знизиться до 26 млн тонн.