вчені звертають увагу на споживання якісного молока
Міжнародна молочна Федерація проводить Всесвітній день молока в останній вівторок травня щороку, починаючи з 1957 року – 26 травня цього року.
Споживання молока і молочних продуктів є невід'ємною частиною здорового харчування. На жаль, середньорічне споживання молока на душу населення в Угорщини значно нижче, ніж молоко і молочні продукти, споживані громадянами Європейського Союзу . Щоб збільшити споживання молока в Угорщині, а також виробництво якісного молока і молочних продуктів, дослідники з Університету Сент Іштван звертають увагу на важливі властивості молока.
Сьогодні судити про молоко і молочні продукти вкрай суперечливо, але судити що-небудь з однієї точки зору ніколи не виправдано. Молоко в біологічному сенсі-це біологічна рідина, що виробляється молочними залозами ссавців, яка використовується для годування новонароджених. Відповідно, воно містить все в самій оптимальній формі, в якій потребує новонароджений, тому воно є повноцінною біологічною їжею для них. Численні знахідки, що стосуються харчування людини, давно свідчать про те, що він споживав молоко і молочні продукти навіть в доісторичні часи.
Не випадково молоко і молочні продукти входять в число основних продуктів харчування. Молоко містить практично всі поживні речовини, необхідні для функціонування і розвитку людського організму.
Читайте також:
- Незважаючи на те, що на ринку молочної продукції очікувалася стабілізація, в лютому поточного року молоко, не залежно від сорту, і вироблені з нього продукти різко впали в ціні.
- Фермери в деяких частинах Англії кажуть, що їх попросили Скинути молоко , оскільки переробники намагаються опрацювати свої поставки.
- Між молочною промисловістю, Міністерством сільського господарства та роздрібними мережами все ще ведуться переговори про надання болгарського молока і молочних продуктів в мережевих магазинах, які мають 10 або більше торгових точок або в цілому 884 торгових точок по всій країні.