необхідність усвідомлених покупок продуктів харчування
Лауреат стипендії зі сталого розвитку сільському господарству K & amp; H звертає увагу на харчові відходи та важливість свідомих закупівель.
Будапешт, 26 березня 2020 р. за даними Національного управління з безпеки харчового ланцюга, в Угорщині щорічно виробляється 1,8 млн тонн звалищ харчових продуктів , що становить 68 кг на душу населення. І з ростом святкових покупок, цей обсяг може збільшитися ще більше в цьому році.
Ревека Гебель, лауреат премії K & amp; H зі сталого розвитку сільського господарства у своїй професійній газеті зазначає, що основною причиною втрат є брак обізнаності, що в нинішній ситуації, можливо, навіть більш важливо, ніж будь-коли: плануючи покупку, ви можете захистити не тільки свій гаманець, але і навколишнє середовище.
У нинішній ситуації кількість викинутих продуктів може збільшитися ще більше, оскільки люди накопичили величезні запаси з моменту оголошення надзвичайної ситуації у зв'язку з епідемією коронавірусу.
За даними Незалежної профспілки працівників торгівлі, торгова лихоманка в півтора рази перевищить оборот до кінця року, навіть незважаючи на те, що продуктові магазини постійно відкриті, тому людям не потрібно турбуватися про зникнення продуктів харчування.
Пряма мова: "продовольче сміття викликає багато проблем. Додаткові витрати негативно впливають не тільки на домогосподарства, а й на навколишнє середовище, тому що органічні речовини, які є основною статтею відходів, є основним джерелом викидів парникових газів», – сказала Ребекка Гебель.
Читайте також:
- Уряд Угорщини закликає населення вживати більше свинини.
- Розведення м'ясних голубів – давня традиція в Угорщині , що існувала багато років тому, але сьогодні мало хто тримає таку птицю.
- Угорський САДІВНИЧИЙ сектор має дуже значний потенціал для розвитку, досягаючи всього 30-40% протягом багатьох років.