вирощування сої в Хорватії
Оптимальна температура грунту для посіву вважається + 10 ° з, сою можна сіяти з кінця квітня.
Найкраще культура росте на глибоких, структурних і родючих грунтах, багатих гумусом , і потреба у воді зростає в міру росту рослини.
Ці боби є одними з кращих попередніх культур для багатьох рослин . Перед соєю ж найкраще вирощувати Соняшник і Ріпак . Попередня підготовка грунту проводиться навесні за допомогою сівалок.
Екологічні соєві боби відмінно себе почувають в тих областях, які гарні для вирощування кукурудзи .
Відстань між рядами оптимально в 50 см і виконується посів пневматичними сівалками . Перше проріджування проводиться, коли соя проростає, і ряди добре розпізнаються, а друге – коли висота рослини становить близько 20-30 см.
Потреба в поживних речовинах зростає з початку цвітіння до заповнення зерна . Максимальні дози азоту і калію потрібні на стадії цвітіння і формування стручків, а також фосфору і сірки під час формування і заповнення зерна.
Соєві боби сприятливо реагують на добрива , внесені в період орання восени, під зимовою борозною.
Одним з важливих факторів в технологічному циклі є боротьба з бур'янами . Він надзвичайно специфічний і вимогливий, і успіх, крім гербіцидів , обумовлений хорошим набором рослин. Боротьба з бур'янами може бути розпочата відразу ж після посіву класичними грунтовими гербіцидами, які вимагають опадів.
Найбільш поширеним захворюванням, яке зустрічається у соєвих бобів, є інфекційний жук.
Читайте також:
- Раніше ми писали про те, як проводиться захист садів від гризунів навесні
- Мережа систем раннього попередження про голодуючих (FEWS NET) вказує на те, що Засоби до існування в Гаїті як і раніше порушуються через високу ціну на основні продукти харчування , відсутності робочих місць і залишкових наслідків соціально-політичного розвитку.
- Американські ф'ючерси на сою продовжили відскік від різкого падіння на початку цього тижня. Хоча інвестори очікували змін в аргентинських експортних податках, які можуть знизити експортну конкуренцію з боку основного постачальника сої.