Що ми можемо зробити, щоб допомогти постраждалим від COVID-19: погляд економіста
В Індонезії продавці продуктів харчування , що працюють у порожніх школах та офісах, мають менше клієнтів, ніж будь-коли.
Робітники не отримують свій щоденний дохід, так як заводи і робочі місця працюють неукомплектованими. Сегмент населення з низькими доходами найбільше постраждав від економічного спаду, викликаного пандемією COVID-19.
Уряд підготувався до найгіршого сценарію економічного зростання з нульовим відсотком, оскільки глобальний ланцюжок поставок був порушений. Міністр фінансів Шрі Муляні Індраваті заявив, що базовий сценарій розвитку економіки Індонезії в цьому році складе більше 4%, що буде найнижчим показником за останні 15 років.
Підприємства по всій Індонезії скаржаться на слабкий попит, оскільки перебої з поставками завдають шкоди виробничому процесу, що може призвести до звільнень.
Пряма мова: "використовуйте групи серед сусідів, щоб допомогти іншим. Зберіть телефони продавців овочів , фруктів , хліба в нашій спільноті.
Розширте можливості магазинів основних продуктів харчування навколо нас, щоб вони надавали послуги доставки і платили більше. Переконайтеся, що немає нікого, хто голодний навколо вас. Роздавши рис , роздайте мило, щоб вимити руки", - пише Віві Алатас, колишній економіст Світового банку.
Згідно зі звітом Світового банку Aspiring Indonesia, тільки один з п'яти індонезійців економічно безпечний. Близько 24,8 млн індонезійців живуть менш ніж на 1 долар в день – 9,22% населення, і більше 60 млн осіб схильні до бідності.
Читайте також:
- Про це свідчать прогнози аналітиків на 2019, додаючи, що ціни на продукти піднімуться від 2 до 15% . Але, в той же час фахівці заспокоюють – різкого підйому цін не станеться.
- Раніше ми писали про те, що Китай став найбільшим партнером Росії з експорту продуктів харчування
- Щорічно по дорозі від ферми до прилавків магазинів у всьому світі втрачаються харчові продукти вартістю 363 млрд.євро. В основному це пов'язано з поганою інфраструктурою зберігання в господарствах, вважають експерти ФАО.