На Одещині почали вирубувати виноградники
В Одеській області, де виробляється 70% української виноробної продукції, почалася вирубка виноградної лози.
Про це повідомляє голова правління компанії «Шабо» Важа Іукурідзе на сайті Громадської спілки «Асоціація садівників, виноградарів і виноробів України».
За словами голови правління компанії, виноградарі не закладають нових виноградників і вже почали вирубувати старі. Ця тенденція ще не має масового характеру.
Урожай винограду цього року обіцяє бути значним і за кількістю і за якістю. Але за останні два роки в українських виноробів накопичилася величезна кількість якісних виноматеріалів минулих років. Вони досі не реалізовані. Серед них 70% складають червоні виноматеріали.
Важа Іукурідзе пропонує виноградарям об'єднатися для просування продукції на вітчизняному та експортному ринках.
Раніше повідомлялося, що ринок органічних вин Україна є обмеженим. Це пов'язують з бідністю населення, яке призвело до того, що споживачі шукають дешевий продукт.
Але люди, що побували за кордоном, які пробували місцеве вино, починають шукати подібне і тут. Органіка буде трендом в Україні років через 5. Але для цього вже зараз необхідно починати займатися органічним виробництвом, щоб через 5 років вийти на нормальні обсяги.