в Іспанії вивели нові сорти білого винограду
У Сінгапурі відкрився третій Глобальний конгрес з біології та біологічної технології. На конгресі буде представлена доповідь про виведення нових сортів столового винограду – результат досліджень і генетичних експериментів вчених мурсійського Інституту сільського господарства, що в Іспанії.
Для отримання нового сорту вчені використовували новітні технології та біотехнологічні інструменти. Перевага такого винограду у відсутності кісточки всередині, адаптації до регіональних кліматичних умов, економічній вигоді для виробника. За останні роки споживання винограду, як білого, так і червоного, збільшилося вдвічі в усьому світі.
![В Испании вывели новые сорта белого винограда В Испании вывели новые сорта белого винограда](https://cdn.europravda.com.ua/images/9126/9126-9f540ac3764b07dbb7c601966cb04733.jpg)
Необхідно також відзначити, що важливою характеристикою нових сортів є стійкість до борошняної роси, яка щорічно знищує тонни іспанського врожаю і світового врожаю винограду в цілому. За допомогою використаних технологій розробки вдалося збільшити переносимість цієї хвороби рослинами. Крім того, нові сорти вимагають меншої обробки для захисту, що позитивно позначається на якості винограду.