у Мексиці розроблена система виробництва ферментів для комбікормів
Група вчених з Мексики представила систему з виробництва ферментів із зелених мікроводоростей. Ферменти можуть бути використані в промисловому виробництві кормів для свиней і Птахи .
Дослідники працюють у науково-дослідному центрі в Юкатані (CICY), Мексика, і базують свої дослідження на зелених мікроводоростях, відомих як Chlamydomonas reinhardtii. За словами доктора Вірджинії Еррери Валенсії, керівника проекту, однією з їхніх цілей було зниження вартості виробництва промислових кормів для тварин з однокамерним шлунком, що означає, що вони можуть бути використані в свинарстві І птахівництві .
Вищевказане зниження може бути досягнуто, якщо ферменти будуть вироблятися в країні, де вони будуть використовуватися, враховуючи, що система дозволяє культивувати мікроводорості всередині лабораторії, простіше, швидше і дешевше, ніж гриби і дріжджові культури.
В даний час промисловість, що виробляє корми для свиней і домашньої птиці, використовує ферменти, в основному походять з грибів і декількох видів дріжджів, які генетично модифіковані для виробництва великої кількості бажаних ферментів, таких як фітаза.
Доктор Еррера повідомила, що зараз проводяться тести, в яких вчені використовують нову систему для виробництва принаймні одного комерційного білка і порівнюють його ефективність з ефективністю оригінального комерційного білка. Таким чином, за її словами, «ми можемо довести, що фермент, вироблений CICY, може мати такі ж результати, якщо не найкращі, у кормах для птиці».
Chlamydomonas reinhardtii є об'єктом вивчення в галузі фізіології, біохімії та молекулярної біології вже більше 60 років, тому існує безліч відомостей про нього.
Доктор Еррера продовжувала: "в даний час в Мексиканській свинарській і птахопереробної промисловості всі ферменти і більшість використовуваних матеріалів імпортуються. Цей проект пропонує альтернативу мексиканським виробникам, які хочуть інвестувати та підтримувати цю технологію, а також компаніям з усього світу, де вирощуються ці ферменти, навіть якщо вони використовують інші виробничі системи. Вони зможуть отримувати харчові ферменти більш безпечним і дешевим способом".