український пташник виробляє перепелине м'ясо за принципом самозабезпечення
Закритий цикл виробництва м'яса перепілок вдалося налагодити фермеру-новатору з України.
Микола Кузьменко зумів не тільки виростити поле органічного проса на корм птахам, а й розробив унікальне біогазове обладнання, яке дозволяє йому виробляти органічне добриво.
Протягом чотирьох років заповзятливий аграрій забезпечує свої угіддя поживними речовинами і біогазом.
Утримання перепелів у квартирі без запаху[/url]«я почав займатися розведенням перепелів ще років двадцять тому, - каже Микола. - Відразу почав в якості експерименту, а потім зрозумів, наскільки це прибутково. Тим більше. М'ясо моїх птахів користувалося великим попитом. І не потрібно забувати, що перепелине м'ясо дуже корисно і легко засвоюється організмом людини!»
Сьогодні у Миколи чимало колег в Україні. Понад півтисячі підприємств спеціалізуються на вирощуванні та забої перепілок. Вони забезпечують країну 150 тисячами тушок на рік і понад 600 мільйонів яєць.
" але таким виробництвом, як у мене — на повному самозабезпеченні — похвалитися може далеко не кожен мій співвітчизник-фермер», — з посмішкою говорить Кузьменко.