Назад
Курячі яйця в інкубаторі: оптимальна температура, вологість, види градусників

Навигация по разделу

яка температура повинна бути в інкубаторі

Какая температура должна быть в инкубатореШтучне виведення молодняку в інкубаторі повсюдно використовується в домашніх і фермерських господарствах. Контролювати його роботу і показання для зародження життєздатних особин-завдання доброго господаря.


Введення

Виживаність молодняка і його здоров'я (за умови використання інкубатора) безпосередньо залежать від того, наскільки правильно встановлені і підтримуються показники температури, вологості, дотримуються норми провітрювання і поворотів очікуваного потомства.

У природному середовищі відповідь несе Мати-природа, а в інкубаторі все по-іншому: тут людина бере відповідальність за збереження потомства на себе:

  1. Для закладки беруться яйця рівні, гладкі, правильної форми, без тріщин, не старше 7 діб.
  2. Інкубатор піддають чищенню, дезінфекції та перевірці на готовність, підігріваючи його до температури +36 °С.
  3. Яйця укладають горизонтально або вертикально тупим кінцем вгору (залежить від пристрою лотків).

Закладка яиц в инкубатор

Всі інші функції (після закладки яєць) зробить Автоматичний інкубатор, а ось Саморобний і механічний інкубатори вимагають вашого постійної участі в регулюванні режимів інкубації, вимірі температури, вологості, зміні положення яєць.

Так як партія курчат формується за добу, рекомендується для зручності закладати ввечері першими великі яйця, через шість годин – середні, ще через шість – дрібні. Так курчата одночасно підійдуть до етапу прокльовування шкаралупи.

важливо! інкубація яєць в домашніх умовах допустима тільки від фізично здорових курочок. Якщо несучка схильна до хвороб, це передасться у спадок курчатам.

Види градусників

Існують три основні моделі вимірювачів температури, розташувати їх потрібно всередині інкубатора:

  • Стеження за температурним режимом ведеться через спеціальне віконечко, якщо обраний ртутний або спиртової термометр;
  • З електронною версією термометра регулювати параметри легше, адже табло встановлено зовні, а всередині інкубатора знаходиться щуп, який не стосується яєць – його дані виведені на табло з точністю до десятих.

Спиртовий

Спиртові термометри виділяють за параметрами безпеки, простоти використання (десятковий розподіл шкали) і невисокої вартості. Розбився прилад не заподіє шкоди навколишньому середовищу і зародкам, варто лише зібрати осколки скла. Однак слід врахувати, що показання градусника не зовсім точні.

Спиртовой термометр в инкубаторе «Рябушка»Спиртовий термометр в інкубаторі " Рябушка 70»

Поради:

  1. Розмістіть кілька таких вимірювачів в різних точках інкубатора, щоб домогтися точних результатів.
  2. Не купуйте занадто дешеві екземпляри, так як їх показаннями вірити не можна.

Ртутний

Ртутні термометри також мають десятковим діленням шкали і невеликою ціною, але при цьому точність їх набагато вище спиртових. Однак пошкоджений прилад небезпечний не тільки осколками скла, але і вилилася ртуттю, пари якої завдадуть шкоди ембріонам і Вашому самопочуттю.

Все ж при акуратному користуванні дану модель слід застосовувати в інкубаторах.

Ртутный термометр

Електронний

Найпростішої Електронної моделлю служить медичний градусник, що володіє точністю показань до десяткового значення і порівняно невисокою ціною. Якщо прилад наділений ще й спеціальним щупом( датчиком), то ваша робота спрощується, адже датчик розташовується всередині інкубатора, а табло за його межами.

Термометр зазвичай є в базовій комплектації інкубатора, дізнайтеся про характеристики інкубаторів " АІ-48» , " ТГБ 140» , " Сovatutto 24» , «Сovatutto 108»» , «Nest 200» , «Egger 264» , " несучка» , " Ідеальна квочка» , " Попелюшка» , " Титан» , " Бліц» .

Працює вимірювальний прилад від батарейки. Остерігайтеся підробок і дешевих китайських моделей поганої якості. Купуйте в спеціалізованих магазинах товар не нижче середньої цінової категорії.

Микроконтроллерный термометр-терморегулятор для инкубатора

Заміри температури

  1. Термометр фіксують так, щоб виключити зіткнення його робочої області і шкаралупи яєць, адже потрібні показання температури повітря в інкубаторі, а не температура яйця.
  2. Намагайтеся закріпити градусник далеко від нагрівають і вентиляційних елементів. Спостерігаючи за температурою в зазначеній точці, ви будете спокійні за збереження всього потомства (кладки).
  3. Показання температури, вологості та інших даних на різних етапах інкубації розрізняються і залежать від природних процесів розвитку зародка. Слідкуйте за даними температурного режиму кожні дві-три години.
  4. Найбільш точні виміри температури інкубації здійснюють шляхом прикладання ртутного кульки близько до нуги, де розміщується зародок. Перегрів або переохолодження ембріона вимагають термінового регулювання температурного режиму.
важливо! яйця, знесені куркою у вечірній і нічний час (з 20.00 до 8.00), стають непридатними для закладки в інкубатор, адже вони напевно будуть не заплідненими. Для цих цілей підходять яйця, знесені в полуденний або обідню годину.

Етапи інкубації

Складний процес інкубації поділяють на 4 часових етапи:

  • Перший триває 7 днів від моменту закладки яєць;
  • Другий - наступні 4 дні (з 8 по 11);
  • Третій починається з 12 дня до моменту появи першого писку невилупився курчати;
  • Четвертий фінальний закінчується прокльовування шкаралупи і появою курчати на світло.

Развитие цыпленка внутри яйцаРозвиток курчати всередині яйця

Суворе дотримання нормативних показників температурного і вологого режимів гарантує високу виживаність і правильний розвиток потомства:

  1. Завищена температура прискорює дозрівання ембріонів, що загрожує появою «перегрітих» дрібних курчат з недорозвиненою пуповиною.
  2. Занижена температура подовжує на добу процес появи курчат і істотно знижує їх рухливість (маневреність).
  3. Значні відхилення температурних показників приведуть до нуля показники виживаності пташенят (ембріонів).

Аналогічна проблема настає з недотриманням параметрів вологості:

  1. Занижена вологість загрожує втратою маси майбутніми курчатами і їх раннім проклевом шкаралупи, так як настає збільшення розмірів повітряної камери.
  2. Завищена вологість затримує зростання потомства, призводить до ймовірності приклеювання шкіри і дзьоба до шкаралупи.

Цыпленок

Перший

Перед укладанням в інкубаторні лотки яйця зігрівають до +25 °з, перевіряють рухливість жовтка і наявність повітряної камери за допомогою овоскопа. Подальші дії:

  1. Перший етап характеризується початком формування найважливіших органів майбутнього курчати (зародка). При цьому в інкубаторі необхідно встановити температуру +37,8...+38 ° з і стежити за вологістю в не менше 65-70 %. Зазначені показники зберігаються перші три доби.
  2. На четвертий день зменшуємо температуру до +37,5 °С, а вологість до 55 %. Два-три рази на добу, дотримуючись рівні тимчасові інтервали, необхідно поміняти положення яйця (повернути), але не раніше 4-5 годин після закладки яєць. Дані дії допоможуть уникнути приклеювання зародка до стінки яйця і, як наслідок, його загибелі.
  3. В кінці періоду овоскопування яйця повинно показати яскраво виражену кровоносно-судинну сітку, що охоплює 2/3 жовтка. Відбраковані яйця видаляють. Для полегшення процесу перевороту на шкаралупі ставлять значки, позначки.
чи знаєте ви? кури починають виспівувати "пісеньки", квоктати, перед відкладанням яєць. Деякі продовжують співати і під час яйцекладу (іноді і після нього). Так вони віщають про радісну подію.

Другий

У другому етапі тіло ембріона досягає вже досить великих розмірів, з'являється скелет, зароджуються перші кігті, дзьоб, алантоїс в гострому кінці яйця змикається.

Показатели температуры и влажности

Температура повинна зберігатися на рівні + 37,6...+37,8 ° з, вологість-55 %. Перепади вологості в цей період здатні вбити ембріони. Положення яйця змінюють не менше двох разів на день, дотримуючись рівномірні проміжки часу.

Оптимальної вологості домагаються за допомогою ємності з водою, встановленої під лотками. Для якнайшвидшого досягнення необхідних параметрів вологості в воду поміщають відрізок матеріалу.

Третій

У цей період зародок вкривається пуховою оперенням, а кігті покриваються роговим шаром. Інтенсивний період формування використовує весь білок, а жовтковий мішок втягується. Температура зберігається в межах + 37,2...+ 37,5 °С.до 14 дня вологість піднімається до 70%.

Активний обмін речовин третього етапу вимагає циркуляції повітря, тому провітрювання інкубатора займає 5-10 хвилин часу 2-3 рази на добу (дотримуємося рівні проміжки часу).

Після закінчення 18 днів проводять овоскопування . Зародок повинен займати більшу частину простору, а повітряна камера – всього 30 %. Шиї народжуються пташенят витягнуті і спрямовані до тупого кінця камери. Прослуховується тонкий писк пташенят. Овоскопирование Овоскопування курячих яєць на різних етапах розвитку ембріона

Четвертий

Завершальний четвертий етап починається з легкого прориву плівки повітряної камери. При цьому температуру інкубатора підтримують близько +37,2 °з, вологість поступово доводять до 78-80 %. Інкубатор провітрюють два рази на добу по 10-20 хвилин.

Яйця не підлягають зміні положення, а між ними встановлюється гранично дозволений простір. Писк пташенят служить індикатором їх самопочуття. Ніжний і спокійний свідчить про нормальний стан курчати. Гучний і важкий сигналізує про незадовільний.

Трьох ударів здоровому пташеняті досить для пробивання шкаралупи. Перший вдих і відкриті очі допомагають вилізти малюкові з будинку. Новонароджених залишають в інкубаторі до повного висихання, потім переводять в брудер або довіряють квочки.

чи знаєте ви? орнітолог з Великобританії Джо Едгар виявив у курей здатність відчувати емпатію. В рамках експерименту курча піддавався стресу, при цьому його мати поводилася так, ніби проблему зазнала вона сама. Кури сумують, опинившись далеко від родичів або в разі загибелі курчати.

Таблица инкубации куриных яиц

Вилуплення курчат

Вилупилися курчат піддають огляду і ретельному відбору. Для подальшого розвитку придатні курчата активні, що реагують на звуки, покриті яскравим пухом з блиском, мають ясні слабо опуклі очі, невеликий дзьоб і м'який живіт з необвисшей пуповиною. Слабкий нестійкий молодняк з явними ознаками відхилення від норми умертвляють, адже вони позбавлені шансів стати життєздатними.

Висока смертність курчат викликана двома основними параметрами:
  • Низькою якістю яєць;
  • Недотриманням інкубаційного режиму.
Якісний і ретельний догляд за розвиваються потомством в інкубаторі значно збільшить відсоток виживання пташенят.

Режими інкубації курячих яєць: відео

Як інкубувати курячі яйця: відгуки

ви трошки помиляєтеся. Не можна ставити між цими параметрами приблизну температуру, тому що на різних термінах інкубації температура повинна бути різною, так як в різні періоди йдуть певні процеси розвитку зародка. Тому придумувати нічого не треба, а діяти строго за нормами, тоді і висновок курчат буде наближатися до 100%.
Санич
http://forum.pticevod.com/vivod-ciplyat-v-inkubatore-i-pravilnaya-temperatura-t672-50.htmlp9670

якщо якось чимось допоможе щас...

Інкубував в цьому році близько 35 яєць. світил на 7 добу на овоскопі, відсіяв в сторону неоплод. протягом всієї інкубації стояла темп 37,8-37,9 гр С. оплод по одній породі - з 19 яєць було 6 порожніх (68% оплод), по другій-з 17 яєць 7 порожніх(59% оплод). з першої породи з опложених яєць вивелося 10 курчат (77%), у другій породі вивелося 9 цип (90%). результатом виведення більш ніж задоволений, враховуючи те, що з запліднених яєць вивелося 77 і 90% курчат. оплодом залишився не задоволений. інкубатор з Вінниці - ТЕРМІЯ 60 з ручним переворотом, регулювання темп за допомогою градусника ртутного і викрутки.

Носівчанин
http://forum.fermeri.com.ua/viewtopic.php?f=55&t=1300p63284

а я звичайним фанариком світила, це потім при покупці інкубатора ,мені овоскоп подарували,а так мене все жаба душила купити його.Я прям в інкубаторі овоскопірую, не виймаючи яєць.
маришка
http://www.kury-nesushki.ru/viewtopic.php?t=520&start=40p1644

Зараз читають
Козячий жир: користь і шкода, застосування при кашлі та застуді
Козячий жир: користь і шкода, застосування при кашлі та застуді
Козячий жир: хімічний склад, користь, протипоказання до застосування, ос ...
Як визначити свіжість яйця в домашніх умовах. Визначаємо, перевіряємо і дізнаємося термін придатності
Як визначити свіжість яйця в домашніх умовах. Визначаємо, перевіряємо і дізнаємося термін придатності
Перевіряємо свіжість курячих і перепелиних яєць: дієві способи перед пок ...
Як смачно заготовити баклажани на зиму: 4 простих рецепта з фото і відео
Як смачно заготовити баклажани на зиму: 4 простих рецепта з фото і відео
Корисні властивості баклажанів. Чотири рецепта приготування баклажанів. ...
Як часто і як правильно поливати капусту у відкритому грунті??
Як часто і як правильно поливати капусту у відкритому грунті??
Полив капусти у відкритому грунті: умови і частота зволоження грунту при ...
Клумби з каменів своїми руками на дачі: як зробити кам'яну клумбу
Клумби з каменів своїми руками на дачі: як зробити кам'яну клумбу
Клумби з каменів своїми руками: фото, ідеї для натхнення, поради професі ...
ЄС затвердив нову мито на імпорт кукурудзи, сорго та жита
ЄС затвердив нову мито на імпорт кукурудзи, сорго та жита
Європейський Союз вводить мито на імпорт кукурудзи, сорго та жита в розм ...
Нідерланди виділяють 50 млн євро виробникам картоплі
Нідерланди виділяють 50 млн євро виробникам картоплі
Уряд Нідерландів виділить 50 млн євро на підтримку виробників картоплі. ...
Новое youtube видео