Назад
Інкубатор Сovatutto 24: огляд, опис характеристик і інструкція із застосування

Навигация по разделу

Огляд інкубатора для яєць Сovatutto 24

Сovatutto 24Інкубатори закордонного виробництва відрізняються хорошим функціоналом, якісною збіркою і надійною роботою. Більшість функцій в таких пристроях автоматизовано і не вимагає постійної уваги фермера. Один з найбільш популярних виробників побутових інкубаторів – італійська компанія Novital. Різні інкубатори серії Covatutto розраховані на виведення 6-162 курчат. Всього в серії 6 варіантів місткості: 6, 16, 24, 54, 108 і 162 яйця. Продукцію Novital відрізняють високі стандарти якості, естетичний вигляд інкубаторів і безпеку використання.


Опис

Covatutto 24 призначений для інкубації та виведення домашньої та дикої птиці – курей, індиків, гусей, перепелів, голубів, фазанів і качок. Модель оснащена всім необхідним для ефективної роботи:

  • Сучасний електронний блок управління;
  • Регулювання температури відбувається автоматично;
  • Обсяг дзеркала випаровування вологи у ванні достатній для підтримки вологості на рівні 55%;
  • Велике вікно огляду на кришці.

при виборі побутового інкубатора варто звернути увагу на такі моделі: " несучка» , " Ідеальна квочка» , " Попелюшка» , " Титан» .

Є можливість додаткового придбання механічного поворотного пристрою.Инкубатор Сovatutto 24 Covatutto 24 виконаний з якісного ударостійкого пластику яскраво-оранжевого або жовтого кольору. Модель складається з:

  • Основного короба-камери для інкубації;
  • Дна інкубаційної камери і роздільників;
  • Ванночки для води;
  • Електронного блоку управління у верхній частині кришки.

ознайомтеся з перевагами і недоліками ще однієї моделі даного виробника - Covatutto 108 .

Італійський бренд Covatutto вже більше 30 років характеризується гарною якістю і надійністю інкубаторів. Електронне управління дозволяє не тільки задати параметри інкубації, а й організовує контроль і автоматичне доведення параметрів до заданих. Електронна система Covatutto 24 сповістить вас спеціальним сигналом про необхідність доливання води або інших дій. Надійна Електроніка допоможе отримати оптимальний висновок курчат. Теплоізоляція моделі виконана у вигляді подвійної стінки з полістиролом всередині.

ТЕХНІЧНІ характеристики

Вага Covatutto 24 – 4,4 кг, Габарити інкубатора: 475х440х305 мм. Працює від мережі 220 в Споживана потужність у момент запуску – 190 Ст. Рівень вологості забезпечується водою, яку наливають в ємність у нижній частині камери (під вивідним дном). Швидкість випаровування вологи-висока, тому необхідно доливати воду 1 раз в 2 дні. Вентилятор знаходиться у верхній частині камери. електронний блок оснащений цифровим термометром і регулятором температури.

важливо! поруч з працюючим інкубатором забороняється проводити вологе прибирання, так як бризки води можуть викликати коротке замикання.

Виробничі характеристики

Сovatutto 24У камеру інкубатора можна помістити:

  • 24 курячих яйця;
  • 24 перепелиних;
  • 20 качиних;
  • 6 гусячих;
  • 16 індичих;
  • 70 голубиних;
  • 30 фазаньіх.
Інкубатор розрахований на закладку інкубаційного матеріалу з наступним вагою:
  • Курячі яйця - 45-50 г;
  • Перепелині-11 г;
  • Качині-70-75 г;
  • Гусячі-120-140 г;
  • Индюшиные – 70-85 г;
  • Фазаньї - 30-35 г.

Функціонал інкубатора

Електронний блок управляє температурою і вологістю. Для контролю температури передбачені термометр і датчик, який запускає нагрів, в разі, якщо температура починає знижуватися. За замовчуванням температура в камері встановлена на + 37,8 градусів. Точність регулювання ±0,1 градус.

Електроніка Covatutto 24 повідомить вас про те, що потрібно:

  • Перевернути-значок з яйцем;
  • Долити води-значок з ванночкою;
  • Підготувати прилад до вилуплення – значок з курчам.
Всі дії супроводжуються миготінням індикатора і звуковим сигналом.

Для того щоб організувати повітрообмін, виробник рекомендує провітрювати камеру по 15-20 хвилин на добу, починаючи з 9 дня інкубації. Закінчувати провітрювання можна зволоженням з пульверизатора. Це особливо важливо для яєць водоплавної птиці – качок, гусей.Инкубатор Covatutto 24 Механізм обертання інкубаційного матеріалу не входить в комплект. Тому перевертати яйця потрібно вручну від 2 до 5 разів на день. Щоб було простіше контролювати, чи всі яйця повернені, позначте одну зі сторін харчовим маркером.

чи знаєте ви? кури можуть їсти яйця, навіть власні. Наприклад, якщо знесене яйце отримує пошкодження, то найчастіше воно може з'їдено самої несучкою.

Переваги та недоліки

Серед достоїнств моделі covatutto 24 відзначають:

  • Корпус міцний, естетичний;
  • Теплоізоляція корпусу виконана з матеріалу з низькою теплопровідністю;
  • Легко обслуговується і миється;
  • Електронний блок продуманий і функціональний;
  • Температурний датчик надійний і точний;
  • Універсальність моделі: можлива інкубація з подальшим виведенням курчат;
  • Можливість інкубації різних видів птиці;
  • Невеликі розміри дозволяють встановити прилад в будь-якому зручному місці;
  • Ви легко можете перемістити пристрій;
  • Простота в обслуговуванні.

Сovatutto 24 недоліки моделі:

  • Місткість розраховувалася виходячи з розмірів дрібних і середніх яєць;
  • Модель не оснащена пристроєм для повороту;
  • Фермеру потрібно брати участь в процесі інкубації: перевертати інкубаційний матеріал, доливати воду, провітрювати.

Інструкція з використання обладнання

Щоб отримати високий відсоток виведення курчат, виробник рекомендує дотримуватися правил роботи з пристроєм:

  • Covatutto 24 встановлюють в приміщенні з кімнатною температурою не нижче + 18 ° з;
  • Вологість повітря в приміщенні повинна бути не нижче 55%;
  • Прилад повинен знаходитися далеко від обігрівальних пристроїв, вікон і дверей;
  • Повітря в приміщенні повинен бути чистим і свіжим тому він бере участь в процесі повітрообміну всередині інкубатора.
важливо! будь-які маніпуляції з інкубатором можна виконувати, тільки від'єднавши його від електромережі.

Підготовка інкубатора до роботи

Для того, щоб підготувати апарат до роботи необхідно:

  1. Промити пластикові деталі інкубаційної камери дезинфікуючим розчином і висушити.
  2. Собираем прибор
  3. Зібрати прилад: встановити ванночку для води, інкубаційне дно, роздільники.
  4. Установка разделителей
  5. Залити воду в ванночку.
  6. Рычаг для ручного управления
  7. Закрити кришку.
  8. Включити в мережу.
  9. Встановити потрібні параметри температури.
Рекомендується використовувати дистильовану воду, тому що вона не містить органічних домішок і бактерій.

Закладка яєць

Щоб вкласти в інкубатор яйця, після того як задані показники температури, потрібно від'єднати пристрій від мережі. Потім відкрити кришку і розмістити інкубаційний матеріал в простір між встановленими роздільниками. Закрити Covatutto 24 і включити в мережу.

вам напевно буде корисно дізнатися, як і коли закладати курячі яйця в інкубатор .

Для інкубації вибирають яйця:

  • Однакового розміру;
  • Не забруднені;
  • Без зовнішніх дефектів;
  • Знесені здоровою куркою не пізніше ніж за 7-10 днів перед закладкою;
  • Зберігалися при температурі не нижче +10 градусів.
Перед закладкою яйця повинні бути обігріті в приміщенні з температурою не нижче +25 протягом 8 годин. Дефекти шкаралупи перевіряються овоскопом і при виявленні зміщеною повітряної камери, мармурової шкаралупи, деформованої форми – відбраковуються.

Перед закладкою яєць в інкубатор їх необхідно продезінфікувати .

Закладка яиц

важливо! якщо температура яєць буде нижче +10...+ 15 градусів, то при контакті з нагрітим повітрям всередині інкубатора на них може утворитися конденсат, що сприяє розвитку цвілі і проникненню мікробів під шкаралупу.

Інкубація

Терміни інкубації курчат різних видів птиці складають (в добі):

  • Перепела – 16-17;
  • Куріпки – 23-24;
  • Курчата - 21;
  • Цесарки – 26-27;
  • Фазани – 24-25;
  • Качки - 28-30;
  • Індички 27-28;
  • Гуси – 29-30.

Очікуваний термін виведення пташенят-це останні 3 дні інкубаційного періоду. У ці дні яйця не можна перевертати і не можна обшукувати водою.

В процесі інкубації необхідно виконувати:

  • Провітрювання 1 раз на добу на 15-20 хвилин;
  • Переворот яєць 3-5 разів на добу;
  • Додавання води в систему зволоження.

Вылупление птенцовСистема управління пристроєм повідомить вас про те, що потрібно зробити, звуковим сигналом.

Показники температури і вологості в момент інкубації курячих яєць:

  • В момент початку інкубації температура в інкубаторі становить + 37,8 °з, вологість 60%;
  • Через 10 днів температуру і вологість знижують до + 37,5 °з і 55% відповідно;
  • Далі до останнього тижня інкубації режим не змінюється;
  • На 19-21 день температура залишається на рівні +37,5 °з, а вологість підвищують до 65%.

При відхиленні температурних показників відбуваються порушення в системі розвитку зародка. При низьких значеннях-зародок завмирає, при високих – розвиваються різні патології. Якщо вологість недостатня, то оболонка підсихає і потовщується, що істотно ускладнює виведення курчат. Надмірна зволоженість може привести до того, що курча прилипне до оболонки.

Вилуплення пташенят

Протягом 3 днів перед вилупленням роздільники прибирають, ємність заповнюють максимальною кількістю води. Яйця більше обертати не можна. Прокльовується пташенята починають самостійно. Вилупилися пташенятам потрібен час, щоб обсохнути. Сухий курча стає активним і його відкидають з інкубатора, щоб він не заважав іншим. Оптимальне виведення курчат повинен відбуватися протягом доби. для того щоб виведенням був майже одночасним, відбирають яйця однакових розмірів. Птенцы

чи знаєте ви? Кури вміють спати однією половиною мозку, інша половина в цей час контролює ситуацію навколо птиці. Ця здатність виробилася в результаті еволюції, як спосіб захисту від хижаків.

Ціна пристрою

Ціна Covatutto 24 у різних постачальників коливається від 14500 до 21000 Російських рублів. Вартість пристрою на Україні від 7000 до 9600 грн.; в Білорусі – від 560 до 720 руб.вартість моделі в доларах становить 270-370 USD. Виробник інкубаторів Novital поставляє обладнання тільки через дистриб'юторів, прямі поставки компанія не проводить.

Висновки

Відгуки про техніку від Novital на різних форумах позитивні. Серед недоліків відзначають високу вартість обладнання і тому ті, хто купує інкубатор для невеликого особистого господарства воліють розглядати більш дешеві аналоги.

Що стосується якості і надійності, то вони знаходяться на високому рівні і гарантують високий відсоток виведення при дотриманні умов інкубації. Користувачі Covatutto 24 рекомендують цей апарат, як надійну і дуже просту в управлінні техніку, яка підійде навіть новачкам.

Відгуки

купив такий навесні 2013 (з мотором для перевороту). Температуру тримає відмінно, переворот працює. Зараз виводить індичок (п'ять вже вилупилися, три ще в процесі). Була закладка комбінована (кури та індички), різні терміни виведення. Можливо залишити частину яєць на автоперевороті, для частини (штук п'яти) організувати зону виведення без перевороту. Функція" не документована "smile3 , і, як розумієте, розробниками не передбачалася, але якщо дуже хочеться - то можна smile3 (одна з перегородок (запасна) укладається горизонтально з боку входу штовхача системи перевороту і знаходиться над переворотним столиком, не торкаючись його, на ній і" живуть " первістки). Інструкція-муть, але на просторах інету вже з'явилося нормальне опис процесу настройки. Одне погано-замалий, але для підсобного, не "комерціалізованого" господарства - супер. Мінімум трудовитрат при максимумі сервісу/якості. Погано, що немає локального резервного живлення 12В, але у мене автономне енергопостачання вже реалізовано (сонячні/АКБ/інвертор), коротше - мені фіолетово. Вентилятор шумить не сильно, мотор перевороту голосніше буде.
Vad74
https://fermer.ru/comment/1074727333comment-1074727333

у жовтої моделі градусник регулюється в ручну , є модель помаранчева у нього електронний циферблат , якщо закінчується вода загоряється пляшка , значить треба поділити води.
Gusy
https://fermer.ru/comment/1073997622comment-1073997622

Зараз читають
Солодкий перець «Фламенко f1»: характеристика і опис сорту, посадка і догляд, переваги і недоліки
Солодкий перець «Фламенко f1»: характеристика і опис сорту, посадка і догляд, переваги і недоліки
ВИРОЩУВАННЯ солодкого перцю «Фламенко f1»: вимоги до грунту, посів насін ...
Англійська Паркова троянда, сорт
Англійська Паркова троянда, сорт "Пілігрим": опис, фото
Англійська Паркова троянда «Пілігрим»: опис квітки. Особливості посадки ...
Обробка винограду перед укриттям на зиму: чим обприскувати виноград восени
Обробка винограду перед укриттям на зиму: чим обприскувати виноград восени
Правильна обробка винограду перед укриттям на зиму. Чим краще обприскува ...
Волошка: рецепти, лікувальні властивості і протипоказання
Волошка: рецепти, лікувальні властивості і протипоказання
Все про волошці лікувальному: якими властивостями володіє, коли і кому р ...
Підбірка найпопулярніших видів рудбекії
Підбірка найпопулярніших видів рудбекії
Підбірка найпопулярніших видів рудбекии
Сучасник стародавнього овоча – огірок сорту «Герман»
Сучасник стародавнього овоча – огірок сорту «Герман»
Огірки вже давно перестали бути чимось таким у наших регіонах, адже виро ...
Виробництво риби в Тюрінгії скоротилося
Виробництво риби в Тюрінгії скоротилося
У минулому році 60 компаній аквакультур у Тюрінгії справили 727 тонн риб ...
Новое youtube видео