Назад
Інкубатор Ідеальна квочка: опис, моделі, характеристики, інструкція, переваги і недоліки

Навигация по разделу

Особливості експлуатації інкубатора Ідеальна квочка

Инкубация яицНа багатьох присадибних ділянках можна чути різноголосий пташиний гомін: квоктання курей , крякання качок , регіт гусей і клекіт індиків . Щоб не купувати щовесни молодняк Птахи , господареві вигідніше виводити птицю в своєму господарстві. Для цього потрібно придбати такий прилад, як інкубатор .

Давайте розглянемо інкубатори " Ідеальна квочка» , які виробляє Новосибірська фірма «Баган». Вивчимо переваги і недоліки даного приладу, докладно розповімо, як ним користуватися.


Загальний опис

Інкубатор " Ідеальна квочка» за своїми параметрами більше підходить для невеликих домашніх пташників. З його допомогою нескладно виводити пташенят таких домашніх птахів , як:

Інкубаційний прилад виготовлений з щільного пінопласту, має невеликі розміри і маленьку вагу. Нагрівають пластини закріплені на верхній кришці інкубатора, що дозволяє рівномірно прогрівати кладку.

чи знаєте ви? чи дихає курча в шкаралупі ? Щільна товста шкаралупа насправді проникна для газів. Через пористу структуру шкаралупи до зародка надходить кисень, видаляється волога і вуглекислий газ. На курячому яйці можна нарахувати більше семи тисяч пір, велика частина яких розташовується з тупого кінця.

Популярні моделі

Новосибірська фірма "Баган" випускає інкубатори " Ідеальна квочка» в 3 варіантах:

  • Модель ІБ2НБ - Ц-оснащена електронним регулятором температури, в неї за один раз можна закласти 35 курячих яєць, переворот здійснюється вручну;
  • Модель ІБ2НБ-1ц-крім електронного регулятора температури є механічний важіль для перевертання. Передбачена місткість на 63 яйця. ДО РЕЧІ, користувач може збільшити простір для закладки курячих яєць з 63 штук до 90 штук. Для цього потрібно прибрати з інкубатора поворотний пристрій і повертати їх вручну;
  • Модель ІБ2НБ-3ц-має всі характеристики перших двох і доповнення у вигляді мікроконтролера і автоматичного перевороту закладки (раз в 4 години).
Идеальная наседка Інші варіанти моделей мають відміну від перших трьох тільки у місткості приладу і споживаної ними потужності. Маса приладу змінюється в кожній моделі.

ТЕХНІЧНІ характеристики

Інкубаційний пристрій " Ідеальна квочка» - недорогий прилад, технічні характеристики якого відповідають тому, що пристрій буде застосовуватися в домашніх умовах:

  1. У ньому є захист від води і струму (II класу);
  2. За допомогою температурного реле можна регулювати температуру (+35-39 °з);
  3. Точність підтримки температури в пристрої до 0,1 °з;
  4. Прилад функціонує при 220 Вольт (від мережі) і 12 Вольт (від акумулятора);
  5. Параметри інкубатора залежать від моделі: ширина-min 275 (max 595) мм, Довжина-min 460 (max 795) мм і висота-min 275 (max 295) мм;
  6. Вага приладу теж залежить від обраного варіанту і коливається від 1,1 кг до 2,7 кг;
  7. Місткість приладу - від 35 шт до 150 шт (залежить від моделі інкубатора).
Идеальная наседка

Дізнайтеся більше про особливості вирощування: каченят , індоуток , індичат , перепелів , курчат і гусенят в інкубаторі .

Підприємство дає гарантію на перший рік експлуатації пристрою і сертифікат. Передбачається загальний експлуатаційний термін до 10 років. До інкубатора додається інструкція для користувача і додаткове обладнання:

  • Решітка для яєць;
  • Пластмасова решітка-підкладка для яєць;
  • Піддон-лоток (розмір згідно моделі);
  • Пристрій для перевороту яєць (згідно моделі);
  • Термометр.

Плюси і мінуси «ідеальної квочки»

До основних переваг інкубатора побутового «Ідеальна квочка» можна віднести:

  • Мала вага приладу: його легко можна переставляти і переносити одній людині без сторонньої допомоги;
  • Корпус виготовлений з щільного пінопласту, має високу міцність і витримує механічний тиск до 100 кг;
  • Рівномірний розподіл тепла, яке відбувається завдяки широким нагрівальним пластин, укріпленим на кришці інкубатора;
  • Мале споживання електроенергії;
  • Постійний контроль і підтримання заданої температури терморегулятором;
  • Можливість підключення приладу як від мережі, так і від акумулятора (що важливо при перебоях з електроенергією);
  • Наявність автоматичного перевороту інкубаційної закладки;
  • Можливість візуально оглядати закладку без відкривання інкубатора (в віконце);
  • Зручний регулятор температури, що знаходиться на зовнішній стороні кришки приладу.

Недоліків в» ідеальної квочки " небагато:

  • Пофарбовані в чорний колір цифри на електронному табло погано видно вночі: потрібна або додаткове підсвічування віконця, або інша забарвлення цифр (зелений, червоний колір);
  • Інкубатор потрібно встановлювати в такому місці, щоб в нижній частині приладу безперешкодно проходила циркуляція повітря (стіл, стілець);
  • Пінопластовий корпус погано реагує на потрапляння прямих сонячних променів.

чи знаєте ви? кут огляду у курчати набагато ширше, ніж у людини — адже очі у нього розташовані на бічних сторонах голови! Курча бачить те, що відбувається не тільки попереду нього, але і ззаду. Але в такому особливому Зорі є і свої мінуси: для курчати залишаються зони, які він не може бачити. Для того щоб побачити відсутню частину картинки, курчата часто підкидають голову в бік і вгору.

Як підготувати інкубатор до роботи

Перед тим як закласти партію яєць на інкубацію, потрібно провести необхідні заходи:

  1. Очистити нутрощі приладу від сміття (пух, шкаралупа), що залишився від попередньої інкубації.
  2. Помити за допомогою теплої води і господарського мила, додавши в миючий розчин дезінфікуючі засоби.
  3. В чистий прилад наливають кип'ячену воду (кип'ятіння обов'язково!). Для наповнення водою передбачені поглиблення на днище приладу. Наливати не вище рівня бортів. Якщо приміщення дуже сухе, то наливати воду потрібно в усі чотири поглиблення, якщо в приміщенні сиро — воду наливають тільки в два (що знаходяться під обігрівачем) поглиблення.
  4. Потрібно проконтролювати, щоб звисає над яйцями щуп термодатчика не торкався їх шкаралупи.
  5. Інкубатор накривають кришкою, включають терморегулятор і поворотний механізм (якщо він передбачений в даній моделі) і прогрівають до рекомендованої виробником температури.
Инкубация яиц Інкубатор готовий до прийому матеріалу для інкубації.

правильне годування: курчат , гусят , каченят , бройлерів , перепелів і мускусних качок з перших днів життя — запорука успішного їх розведення.

Підготовка і закладка яєць

Відбір матеріалу для інкубації — це дуже важливий етап для отримання хорошого результату.

Вимоги:

  1. Яйця повинні бути свіжими (не старше 10 днів);
  2. Температура, при якій вони зберігаються до закладки в інкубатор, не повинна падати нижче + 10 ° з, відхилення в будь-яку сторону чинять негативний вплив на життєздатність плода;
  3. Мати зародок (встановлюється після перевірки на овоскопі);
  4. Щільну, однорідну (без напливів) структуру шкаралупи;
  5. Перед інкубацією шкаралупа повинна бути вимита в теплій воді з господарським милом або в блідо-рожевому розчині марганцівки .
Закладка яиц

Перевірка на овоскопі

Всі яйця перед інкубацією повинні бути перевірені на наявність зародка. У цьому птахівникові допоможе такий прилад, як овоскоп . Овоскоп може бути як фабричний, так і зібраний в домашніх умовах. Овоскоп покаже, чи є в яйці зародок, однорідна чи шкаралупа, розмір і місце розташування повітряної камери.

Як зробити овоскоп в домашніх умовах своїми руками:

  1. Береться будь-який картонний або фанерний скриньку невеликого розміру.
  2. Всередині ящика встановлюється електрична лампочка (для цього в бічній стінці коробки потрібно просвердлити дірочку під патрон електричної лампи).
  3. До патрона лампочки приєднується електричний шнур і вилка для включення лампочки в мережу.
  4. На кришці, яка накриває ящик, вирізують отвір за формою і розміром яйця. Так як яйця бувають різні (гусячі — великі, курячі — маленькі), то отвір роблять по найбільшому яйцю (гусячому). Для того щоб дрібні яйця не випадали в занадто великий отвір, на ньому зміцнюють кілька тонких зволікань хрест-навхрест в якості підкладки.
Проверка яиц на овоскопе

Перегляд зародків проводиться в темному приміщенні! Перед початком роботи включаємо в мережу лампочку (ящик освітлений зсередини). На отвір в кришці ящика укладається яйце і просвічується для перевірки на придатність.

чи знаєте ви? існує думка, що температура, при якій виводилися курчата, впливає на їх майбутній підлогу. Це неправда, адже звичайне співвідношення вилупилися курочок і півників буває 50:50.

Підстроювання терморегулятора

Віконце дисплея на зовнішній кришці приладу показує, яка температура всередині інкубатора. Виставити потрібну температуру можна за допомогою двох кнопок (менше або більше), що знаходяться біля дисплея. Одне натискання потрібної кнопки-крок в 0,1 °С. При початку роботи виставляється температура для першого дня інкубації, після чого прилад залишають на півгодини для прогрівання і установки перепадів температури до постійної.

Температурний режим для інкубації курячих яєць:

  • 37,9 °з-з першого по шостий день інкубації;
  • З 6 дня по п'ятнадцятий-температуру поступово знижують (без різких стрибків) до 36,8 ° з;
  • З 15-го по 21 день температура повільно і рівномірно щодня знижується до 36,2 °з.

При відкритті верхньої кришки приладу потрібно тимчасово відключити терморегулятор , так як він спрацьовує на приплив свіжого, прохолодного повітря зниженням температури всередині інкубатора.

Терміни інкубації різних порід птахів:

  • Кури - 21 день;
  • Гуси — від 28 до 30 днів;
  • Качки - від 28 до 33 днів;
  • Голуби - 14 днів;
  • Індики - 28 днів;
  • Лебеді - від 30 до 37 днів;
  • Перепела-17 днів;
  • Страуси - від 40 до 43 днів.

Необхідні дані по виведенню різних порід птиці можна знайти в спеціальній літературі.

Відбір яєць

Яким має бути гарне, придатне для інкубації яйце:

  • Повітряна камера повинна знаходитися точно в тупокінцевій частині, без зміщення;
  • Всі яйця бажано брати середнього розміру (це дасть одноразовий наклев);
  • Класичної форми (витягнуті або занадто круглі не годяться);
  • Без пошкоджень шкаралупи, плям або напливів на ній;
  • З гарною вагою (52-65 г);
  • З явно видним зародком у формі літери О і темним цяткою всередині;
  • Розмір зародка в діаметрі 3-4 мм.
Отбор яиц для инкубации Непридатні для інкубації:
  • Яйця, в яких два жовтки або жовтка немає зовсім;
  • Тріщина в жовтку;
  • Зсув повітряної камери або її відсутність;
  • Відсутність зародка.

Якщо птахівник приділив достатньо уваги відбору яєць, то з них вилупиться здоровий пташиний молодняк з маленьким, м'яким животиком і заживленим пупком.

Закладка яєць

Перед тим як укласти яйця в інкубатор, їх потрібно позначити за допомогою простого олівця з м'яким стрижнем: на одній стороні ставлять цифру «1», другий бочок позначають цифрою «2». Це допоможе птахівникові контролювати одночасний переворот яєць.Закладка яиц Так як інкубатор попередньо прогрітий і терморегулятор встановлений на потрібну температуру — птахівникові залишається тільки провести закладку. Потрібно відключити з мережі терморегулятор і відкрити кришку приладу. Інкубаційний матеріал укладають на пластмасову решітку-підкладку так, щоб цифра «1» на кожному яйці перебувала зверху. Кришку приладу закривають і включають в мережу терморегулятор.

Кілька порад щодо інкубації:

  1. Закладати партію потрібно після 18: 00, це дозволить відсунути масовий наклев до світанку (протягом дня легше контролювати вилуплення пташенят).
  2. Власникам моделей з автоматичним переворотом кладки потрібно укладати яйця на інкубацію тупим кінчиком до верху.
  3. Забезпечити одночасний наклев яєць можна, закладаючи в прилад яйця по черзі — відразу найбільші, потім поменше і в кінці найменші. Потрібно дотримуватися чотиригодинний інтервал між закладками партій різнокаліберних яєць.
  4. Температура води, що заливається в піддон, повинна бути + 40...+ 42 ° С.

важливо! Закладка в інкубаторі повинна перевертатися кілька разів протягом дня, з інтервалом не менше 4 годин і не більше 8 годин між процедурами.

Правила та процес інкубації

Протягом усього процесу інкубації птахівникові потрібно спостерігати за приладом. Виробляючи будь-які дії всередині інкубатора, потрібно відключити з мережі вилки електричного живлення і температурного регулятора.Инкубация

Які заходи можливо доведеться проводити:

  • У міру необхідності доливати теплу воду в спеціально передбачені для неї поглиблення (воду в інкубатор підливають, не виймаючи закладених в нього яєць, через гратчастий піддон);
  • Змінювати температурний режим відповідно до температурного графіка інкубації;
  • Якщо в приладі не передбачена функція автоматичного перевороту, то птахівник робить це вручну або за допомогою механічного пристрою.

Ручний переворот

Для того щоб яйця не ушкоджувалися в процесі перевертання, їх рекомендують повертати методом зсуву — на ряд яєць накладаються долоні і одним ковзаючим рухом виробляють зрушення, в результаті якого замість цифри «1» стає видно цифра «2».

Механічний переворот

У моделях з механічним переворотом — яйця укладаються в осередки металевої решітки. Для того щоб їх перевернути, грати зрушують на кілька сантиметрів, до тих пір, поки яйця не здійснять повний оборот і цифра «1» не зміниться цифрою «2».

Автоматичний переворот

У моделях з автоматичним переворотом закладка перевертається без участі людини. Така дія прилад виробляє шість разів на добу. Проміжки між переворотами складають 4 години.

Рекомендується вручну один раз на добу діставати яйця з центральних рядів і міняти їх місцями з розташованими в крайніх рядах. Категорично не допускається переохолодження закладених яєць. Коли процедура ручного перевороту закінчена, прилад закривають кришкою і включають в мережу. Через 10-15 хвилин температура відновлюється до заданої на дисплеї.

важливо! після закінчення 15-го дня інкубації яйця не перевертаються! Вранці 16-го дня потрібно відключити поворотний пристрій в тих приладах, де воно передбачено автоматично.

Розвиток зародків перевіряють на овоскопі двічі за час інкубації:

  1. Після тижня інкубації матеріал просвічують на овоскопі , в цей час повинен бути добре видно Темний ділянку в жовтку — це розвивається зародок.
  2. Другу процедуру проводять через 12-13 днів від початку закладки, овоскоп повинен показати повне затемнення в межах шкаралупи — це значить, що пташеня нормально розвивається.
  3. Яйця, в розвитку яких щось пішло не так-при просвічуванні на овоскопі залишаться світлими, їх називають «базіками». З них не вилупиться курча, їх видаляють з інкубатора.
  4. Руйнування шкаралупи пташенят відбувається в більш товстої (тупий) частини яйця — там, де починається повітряна камера.
  5. Якщо, порушуючи часовий режим інкубації, пташенята вилупилися на один день раніше покладеного, то власнику даного приладу потрібно встановити температуру інкубації нижче на 0,5 °з для наступної партії інкубації. Якщо пташенята вилупилися на день пізніше, то температуру потрібно підвищити на 0,5 °С.
Проверка яиц на овоскопе

Чому вилупилися хворі курчата:

  • Причиною виведення нежиттєздатних, слабких курчат є неякісні яйця;
  • У разі, якщо не дотримувався температурний режим інкубації, то вилупилися курчата будуть «брудними», при температурі нижче належної — внутрішні органи і пупок птахів будуть зеленого кольору.
  • Якщо з 10 по 21 день всередині приладу була підвищена вологість — курчата починають прокльовується в середині шкарлупки.

важливо! для качиних і гусячих яєць (через грубої і твердої шкаралупи) потрібно щоденне дворазове обприскування водою.

У разі відсутності електрики:

  • Прилади, де передбачений 12В терморегулятор, підключаються до акумулятора;
  • Інкубатори без підключення до акумулятора потрібно закутати в кілька теплих ковдр і встановити в теплому приміщенні.
Цыплята Температура в кімнаті, де знаходиться прилад, не повинна опускатися нижче + 15 ° С. якщо це все ж сталося — потрібно закрити отвір для вентиляції в інкубаторі.

Заходи безпеки

Приступаючи до експлуатації «ідеальної квочки», потрібно уважно ознайомитися з тим, як користуватися інкубатором в домашніх умовах:

  • Не можна користуватися пристроєм, в якому несправні мережевий шнур, вилка або корпус;
  • Не дозволяється відкривати включений в мережу прилад;
  • Не встановлювати поблизу джерел відкритого вогню;
  • Не сідати на прилад і нічого не ставити на верхню кришку;
  • Проводити ремонт терморегулятора або елементів схеми без фахівця.

радимо дізнатися як зробити своїми руками: пташник , курник , а також інккубатор зі старого холодильника .

Зберігання пристрою після виведення пташенят

Після закінчення інкубації потрібно вимити корпус приладу (всередині і зовні), лотки для яєць, решітки, термометр та інші окремі і прикріплені до корпусу частини інкубатора слабким розчином марганцівки. Висушити всі складові приладу, скласти в коробку і зберігати до наступного сезону в приміщенні з плюсовою температурою (в будинку, в коморі).

Порівнявши ціни на курчат і інкубаційний матеріал, вникнувши в усі ті вигоди і зручності, які гарантує прилад — дуже часто птахівники приходять до рішення придбати інкубатор «Ідеальна квочка». Після того, як вивчена інструкція із застосування, розпочато і правильно проведено процес інкубації — на 21-й день птахівник отримає юне поповнення свого пташника. Здорового вам молодняка!Молодняк


Зараз читають
Хвороби баранів, овець і ягнят: їх симптоми, лікування, профілактика
Хвороби баранів, овець і ягнят: їх симптоми, лікування, профілактика
Захворювання овець різної етіології, як розпізнати хворобу, яке лікуванн ...
Каучуконосний фікус Мелані: особливості догляду в домашніх умовах
Каучуконосний фікус Мелані: особливості догляду в домашніх умовах
Різновид каучуконосного фікуса Мелані: опис, особливості догляду та утри ...
Коли краще і як правильно садити часник: восени (під зиму) або навесні?
Коли краще і як правильно садити часник: восени (під зиму) або навесні?
Поради з підготовки грунту, посадки і зберігання часнику, щоб отримати х ...
Полуниця «Альба»: опис сорту, характеристика, врожайність, фото
Полуниця «Альба»: опис сорту, характеристика, врожайність, фото
Полуниця «Альба»: посадка й догляд, опис, вирощування суниці з насіння, ...
Пахира в домашніх умовах: догляд, розмноження, пересадка
Пахира в домашніх умовах: догляд, розмноження, пересадка
Що собою являє пахира, опис і характеристика. Основні правила і секрети ...
Види агави з описом і фото
Види агави з описом і фото
Види агави з описом і фото
Виробництво продовольчого зерна в Індії в 2019-2020 роках досягне рекордного рівня в 291,95 мільйона тонн
Виробництво продовольчого зерна в Індії в 2019-2020 роках досягне рекордного рівня в 291,95 мільйона тонн
Виробництво пшениці за 2019-2020 роки оцінюється в рекордні 106,21 млн т ...
Новое youtube видео