Дали країні зерна: Житомирські аграрії зібрали небувалий урожай
Житомирські хлібороби закінчили збір врожаю ранніх ЗЕРНОВИХ і зернобобових культур. У 2019 р. вони намолотили на 56,9 тис. тонн зерна більше, ніж у 2018 р., Про що йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації.
Всі категорії господарств з площі 225 тис. га намолотили 864,9 тис. тонн зерна, що на 56,9 тис. тонн більше, ніж у 2018 р.
Так, Житомирські хлібороби намолотили:
- Пшениці - 640,7 тис. тонн (+ 69,9 тис. тонн до м. р.) при врожайності 44,6 ц./га.;
- Ячменю - 103,9 тис. тонн (+11,6 тис. тонн до м. р.) при врожайності 33,5 ц./га.
- Урожай гороху склав 6,9 тис. тонн при врожайності 30,1 ц./га., жита — 51,1 тис. при врожайності 27,9 ц./га., вівса - 62,3 тис. тонн при врожайності 21,0 ц./га.
Найвищі показники врожайності були зафіксовані у аграріїв в Ружинському районі-85,4 тис. тонн (врожайність з кожного гектара склала 49,2 ц./га.), Новоград-Волинському — 76,5 тис. тонн, Ємільчинському — 42,2 тис. тонн.
Нині Житомирські хлібороби відкрили збирання врожаю проса і гречки . Крім того вони стали сіяти озимий Ріпак .
На сьогоднішній день аграрії області засіяли цією культурою площу, рівну 33,2 тис.га., що становить 91% до прогнозу.