виробництво риби в Тюрингії скоротилося
У минулому році 60 компаній аквакультур в Тюрингії виробили 727 тонн риби . За даними Державного статистичного управління Тюрингії, обсяг склав на 2 тонни менше, ніж у попередньому році.
Ще одне посушливе літо через брак води і високої температури води не дозволило тюрінгським виробникам риби розслабитися. Виробництво райдужної форелі зменшилося на 13 тонн або 3% у 2019 році порівняно з 2018 роком.
Це означає зниження на 117 тонн (-25%). Коропа було видобуто 194 тонни. Це на 22 тонни або на 13% більше, ніж у попередньому році, але на 11 тонн або на 5% менше, ніж у 2017 році.
Майже половину їстівної риби становила райдужна форель (49% або 359 тонн), більше чверті — Короп (27% або 194 тонни). Крім того, було вироблено 69 тонн лососевої форелі, 13 тонн річкової форелі, 12 тонн коричневої форелі і 3 тонни Лина.
93% або 676 тонн риби було вироблено на фабриках з річним обсягом виробництва 5 тонн і більше. Виробництво ракоподібних, молюсків, ікри і водоростей не мало великого обсягу.
При загальному обсязі виробництва риби в Німеччині в 2019 році 18 548 тонн частка тюрингської продукції склала 3,9% (частка 2018 року 4,0%).
Читайте також:
- Раніше ми писали про те, що в Україні різко зменшився вилов риби .
- Рибне господарство " Карпатський водограй» (Львівська область) за сприятливих умов у 2020 р.сподівається отримати чорну ікру. Ось уже третій рік тут вирощують осетрових.