Назад
Білоруські кури: опис кращих порід

Навигация по разделу

породи курей в Білорусії

БелоруссияБілорусія завжди славилася високорозвиненим сільським господарством, значення якого піднято в країні до загальнонаціонального характеру, птахівництво при цьому грає одну з чільних ролей. Незважаючи на те що в країні існує не багато власних порід курей, місцеві птахівники охоче займаються розведенням і удосконаленням давно відомих і улюблених по всьому світу різновидів птиці. Це сприяло виникненню цілої групи порід, активно застосовуються для отримання високоякісної продукції. Далі ми детально розглянемо головні особливості білоруської лінії курей, а також познайомимося з найбільш популярними породами.


Яєчні кури

Кури яєчних порід мають дуже важливе для людини значення. Їх продукція використовується в багатьох господарських напрямках і має неоціненну користь для кулінарії. Саме тому селекція яєчних порід стала одним з найбільш затребуваних напрямків в сучасному сільському господарстві, а також головним інструментом розвитку птахівництва по всьому світу. Ця загальносвітова концепція відбилася і на білоруському птахівництві, яке займається активним виробництвом яєць протягом багатьох років.

Білорусь-9

Беларусь-9Порода птиці Білорусь - 9 по праву може вважатися однією з найбільш популярних різновидів курей. Цей птах є справжнім надбанням сучасної білоруської селекційної школи, яка протягом десятиліть розводиться як на великих птахофабриках, так і в умовах невеликого домашнього господарства.

Порода була виведена на основі схрещування Каліфорнійської сірої і Леггорн . Отриманий гібрид практично повністю придбав якості традиційних Леггорнов, але отримав більш вигідні характеристики і продуктивність. Тому цих курей можна досить успішно культивувати в будь-яких кліматичних районах, незалежно від складності виробництва.

Беларусь-9

Головні особливості птиці:

  • Голова: невелика, округлої форми;
  • Гребінь: листоподібний, червоних відтінків, прямостоячий або вилягає на бік;
  • Сережки: закруглені, яскравих червоних відтінків;
  • Шия: пропорційна, довга і витончена;
  • Очі: невеликі, жовтих або блідо-жовтих відтінків;
  • Тіло: пропорційне, невелике, злегка підняте і клиноподібне, при цьому порода відрізняється широкою і глибокою грудьми, а також глибоким животом;
  • Хвіст: середніх розмірів, широкий біля основи і більш тонкий на краю, поставлений в сторону спини під кутом близько 40°;
  • Лапи : не довгі, злегка жовтуватого відтінку;
  • Оперення: щільне, білосніжних відтінків;
  • Середня вага: близько 2 кг;
  • Характер: ласкавий, спокійний і доброзичливий.

Курица

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: висока, зрілість у курчат настає приблизно через 160 днів після народження;
  • Тривалість активної несучості: не більше 1 року;
  • Несучість: висока, близько 260 яєць на рік;
  • Заплідненість яєць: 90-95;
  • Колір шкаралупи яєць: білосніжний;
  • Середня вага одного яйця: близько 65 г;
  • Інстинкт висиджування: відсутній.
чи знаєте ви? Кури одомашнені в VI-VIII тисячолітті до н.е. на території Південно-Східної Азії і сучасного Китаю.

Домінант

Кури Домінант були виведені чеськими селекціонерами кілька десятиліть тому, після чого почалася їх активна експансія по всьому світу. Основне завдання, яке ставилося при виведенні породи, — отримати витривалу і продуктивну птицю, стійку до різкого зниження температури.

Доминант

Домінанти виведені на основі неодноразового міжпородного схрещування курей Корніш , Леггорн, Плімутрок , Род-Айленд і Суссекс . Незважаючи на те що птах удосконалилася протягом тривалого часу, сьогодні вона має стійкі ознаки, тому активно розлучається більш ніж в 30 країнах по всьому світу, в тому числі і в Білорусії.

Головні особливості птиці:

  • Голова: середніх розмірів, округлої форми;
  • Гребінь: листоподібний і прямостоячий, червоного кольору або суміжних відтінків;
  • Сережки: округлі, яскравого червоного відтінку;
  • Шия: середньої довжини, масивна;
  • Очі: невеликі, переважно оранжевого відтінку;
  • Тіло: масивне, приосадкувате, з широкими грудьми і спиною, а також з м'ясистими стегнами і гомілкою;
  • Хвіст: середній, широкий біля основи і більш тонкий на краю, поставлений в сторону спини під кутом близько 30-40°;
  • Лапи : короткі, світло-жовтого відтінку з характерним оперенням;
  • Оперення: щільне, але пишне, з золотим, сірим і навіть блакитним забарвленням, але еталонними вважаються кури насиченого чорного кольору;
  • Середня вага: 2,5-3,2 кг;
  • Характер: спокійний, агресивність відсутня.

Доминант

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: висока, зрілість у курчат настає приблизно через 150-160 днів після народження;
  • Тривалість активної несучості: не більше 1,5 року;
  • Несучість: висока, близько 310 яєць на рік;

  • Заплідненість яєць: 97%;
  • Колір шкаралупи яєць: переважно темних відтінків, від коричневого до темно-бурого;
  • Середня вага одного яйця: близько 70 г;
  • Інстинкт висиджування: практично не розвинений.

Доминант

Леггорн

Порода є однією з найбільш поширених, її офіційною батьківщиною вважається Середземномор'ї, узбережжі сучасної Італії. Тварина виведена в XIX столітті в портовому містечку Ліворно на основі безпородних гібридів.

важливо! курей породи Леггорн рекомендується утримувати в широких клітинах з великою кількістю вільного простору, в іншому випадку їх продуктивність може різко знизитися.

До кінця століття порода отримала офіційні ознаки, поширилася практично по всьому світу і до середини XX століття з'явилася на території СРСР. В цей же час птах була успішно культивована на території Білорусії, отримавши при цьому власні характерні особливості. Перш за все, до них відноситься стійкість до холодного клімату, а також підвищена несучість.

Леггорн

Головні особливості птиці:

  • Голова: середніх розмірів, округлої форми;
  • Гребінь: листоподібний, прямостоячий або звисає на бік, яскраво вираженого червоного відтінку;
  • Сережки: округлі, червоного відтінку;
  • Шия: тонка і подовжена;
  • Очі: маленькі, помаранчевих або блідо-жовтого відтінків;
  • Тіло: клиноподібне, піднесене, легке, формує правильний трикутник, при цьому порода відрізняється широкими грудьми, а також глибоким животом;
  • Хвіст: невеликий, широкої біля основи і більш тонкий на краю, поставлений в сторону спини під кутом 35-40°;
  • Лапи : невеликі, жовтого або блідо-жовтого відтінку;
  • Оперення: щільне, існують гібриди різноманітних відтінків, але переважно переважають білий, чорний, коричневий, блакитний, золотистий і ін.кольори. Еталонним вважається Леггорн виключно білого кольору;
  • Середня вага: 1,6-2,4 кг;
  • Характер: спокійний, врівноважений, доброзичливий.

Леггорн

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: висока, несучість у курчат настає приблизно через 140-150 днів після народження;
  • Тривалість активної несучості: не більше 12 місяців;
  • Несучість: дуже висока, близько 300-320 яєць за рік;

  • Заплідненість яєць: близько 95%;
  • Колір шкаралупи яєць: білий або білий;
  • Середня вага одного яйця: 55 г;
  • Інстинкт висиджування: практично відсутня.

Леггорн

Ломан Браун

Кури Ломан Браун виведені в другій половині ХХ століття завдяки цілеспрямованій багаторічній виробничій селекції німецькими заводчиками з Lohmann tierzucht GmbH. Їх метою стало виведення абсолютно нової скоростиглої породи з поліпшеною несучістю, а також стійкістю до суворого клімату. Тому для отримання нового різновиду продуктивної птиці були відібрані кращі батьківські особини, що існували в тодішній Європі.

Основою птиці стали гібриди першого покоління від порід Плімутрок і Род-Айленд. Для початкового схрещування відбиралися особини виключно першого покоління, після чого виведення нового птаха проводилося всередині отриманих гібридів. На сьогодні Кури Ломан Браун входять до п'ятірки найбільш продуктивної і невибагливої птиці сучасного птахівництва, тому часто їх культивують як великі ферми, там і дрібні приватні господарства.

Порода кур ломан браун

Головні особливості птиці:

  • Голова: середнього або менше середнього розміру, округлої форми;
  • Гребінь: листоподібний, прямостоячий, насичений, червоних тонів;
  • Сережки: округлі, невеликі, яскравих насичених відтінків;
  • Шия: тонкий і короткий;
  • Очі: помаранчеві або червоно-помаранчеві;
  • Тіло: щільне, з м'ясистими і розвиненими крилами, округлої широкими грудьми і щільним животом;
  • Хвіст: невеликий, поставлений в сторону спини під кутом близько 35°;
  • Лапи: середньої довжини, блідо-жовтого або сіро-жовтого кольору;
  • Оперення: щільне, півні часто білого або злегка кремового кольору, ну а несучки мають біле оперення або забарвлення червоно-коричневих тонів;
  • Середня вага: у несучок не більше 2 кг, у півнів до 3 кг;
  • Характер: спокійний і поступливий, агресивність в поведінці не спостерігається.

Порода кур ломан браун

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: висока, несучість у курчат настає приблизно через 145 днів після народження;
  • Тривалість активної несучості: близько 12-18 місяців;
  • Несучість: висока, близько 320 яєць за рік;

чи знаєте ви? на Русі домашні кури вперше з'явилися на території Причорноморського узбережжя близько 2 тисяч років тому.
  • Заплідненість яєць: 80%;
  • Колір шкаралупи яєць: світло-коричневий;
  • Середня вага одного яйця: 60-70 г;
  • Інстинкт висиджування: практично відсутня.

Порода кур ломан браун

Кучинська Ювілейна

птах породи Кучинська Ювілейна з'явилася на світ завдяки багаторічним зусиллям радянських селекціонерів. Порода виведена в стінах славнозвісної на пострадянському просторі «Кучинської птахофабрики» в кінці 80-х — початку 90-х років ХХ ст. в якості батьківських особин для курей Кучинських було використано безліч порід як місцевої, так і закордонної селекції ( Лівенські курочки , Нью-Гемпширська , російська біла , Род-Айленд, білі плімутроки, Австралорпы ).

В кінцевому результаті вченим вдалося отримати продуктивну, невибагливу яєчну породу, стійку до різких перепадів температур і іншим кліматичним проявам.

Кучинская юбилейная

Головні особливості птиці:

  • Голова: невелика, середнього або менше середнього розмірів, округлої форми;
  • Гребінь: невеликий, листоподібний, прямостоячий, яскраво-червоний;
  • Сережки: середнього розміру, закруглені, насичених червоних відтінків;
  • Шия: тонка, подовжена, злегка вигнута;
  • Очі: великі і опуклі, червонуватого відтінку;
  • Тіло: потужне і щільне, спина щільна, довга і широка, злегка нахилена в бік хвоста, груди також широка, сильно закруглена і глибока;
  • Хвіст: невеликий, малого розмаху, поставлений під невеликим кутом в сторону спини;
  • Лапи: укорочені, щільні, жовтуватого відтінку;
  • Оперення: щільне, золисто-коричневих або світло-коричневих відтінків, допускається самотнє чорне оперення в області хвоста;
  • Середня вага: 2,5-3,5 кг;
  • Характер: буйний, порода нерідко проявляє відкриту агресію.

Кучинская юбилейная

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: висока, несучість у курей настає через 120-150 днів;
  • Тривалість активної несучості: близько 1-2 років, але через 12 місяців несучість поступово падає;
  • Несучість: середня, близько 180 яєць за рік;

важливо! Кури Кучинські ювілейні схильні до ожиріння, тому їх раціон слід обов'язково коригувати, в іншому випадку ожиріння може привести до повної втрати продуктивності птиці.
  • Заплідненість яєць: більше 90%;
  • Колір шкаралупи яєць: кремовий або коричневий;
  • Середня вага одного яйця: близько 60 г;
  • Інстинкт висиджування: відмінно розвинений, кури є одними з кращих квочок.

Кучинская юбилейная

Хайсекс

Порода Хайсекс існує протягом усього декількох десятиліть, але за цей час їй вдалося підкорити дрібних і великих птахівників по всьому світу. Основою даного гібрида стали батьківські породи Леггорн і Нью-Гемпшир, від яких кури Хайсекс отримали не тільки кращі виробничі якості, але і високу життєздатність молодняка.

В результаті цього селекціонерам вдалося отримати високорентабельну виробничу птицю, здатну до активної несучості протягом тривалого періоду. Робота по селекції цих курей була проведені голландськими селекціонерами на початку 70-х років ХХ ст. і на сьогодні офіційні права на породу належать Hendrix poultry breeders b.v. На територію СРСР порода потрапила в середині 70-х років ХХ ст., в цей же час вона успішно мігрувала на територію Білорусії, де активно розлучається і донині.

Куры породы Хайсекс Браун

Головні особливості птиці:

  • Голова: невелика, округлої форми;
  • Гребінь: великий, листоподібний, насичених червоних відтінків, вилягає на бік або прямостоячий;
  • Сережки: округлі, насичено-червоні;
  • Шия: середніх розмірів, тонка;
  • Очі: невеликі, помаранчеві або червоно-помаранчеві;
  • Тіло: витончене, але потужне і м'язисте, з широкою спиною і округлими грудьми;
  • Хвіст: невеликий, поставлений в сторону спини під кутом близько 35%;
  • Лапи: середньої довжини, жовті або сіро-жовті;
  • Оперення: щільне, колір пір'я білосніжний або світло-коричневий, відтінок однорідний;
  • Середня вага: не більше 2-2, 5 кг;
  • Характер: спокійний і м'який, практично всі особини характеризуються підвищеною чутливістю до стресів.

Куры породы Хайсекс Уайт

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: висока, несучість у курчат настає через 130-140 днів;
  • Тривалість активної несучості: 2-3 роки, але після перших 12 місяців вона повільно знижується;
  • Несучість: висока, близько 320 яєць за рік;

важливо! Кури Хайсекс обожнюють простір, тому їх слід утримувати невеликими групами з чисельністю не більше 4 особин на 1 м кв.
  • Заплідненість яєць: близько 95%;
  • Колір шкаралупи яєць: білий або коричневий( корелює з кольором оперення);
  • Середня вага одного яйця: 60-65 г;
  • Інстинкт висиджування: повністю відсутня.

Відео-огляд курей хайсекс

М'ясні кури

М'ясне розведення курей є одним з найбільш активно розвиваються і великих напрямків в сучасному сільському господарстві. Куряче м'ясо має цілий комплекс корисних речовин, а також здавна славиться своїм ніжним смаком і дієтичністю. Тому цей продукт протягом останніх десятиліть стрімко популяризується серед багатьох країн. Ось чому м'ясне РОЗВЕДЕННЯ ПТИЦІ сьогодні є одним з найбільш великих сегментів тваринництва по всьому світу, в тому числі і на території СНД.

Брама

Брама є однією з найбільш численних і поширених м'ясних різновидів птиці. Ця порода була виведена шляхом прямого міжвидового схрещування Кохінської і малайської курки в 1874 році на території Північної Америки. Перед селекціонерами постало завдання вивести масивну і щільну птицю, що відрізняється високоякісною продукцією, а також стійкістю до всіляких недуг.

дізнайтеся про різновиди породи: Брама світла і брама куропатчатая .
Кури Брама стали настільки успішні, що через кілька десятиліть поширилися по всьому світу, в тому числі і по території України, Білорусії та Росії. Сьогодні цей птах є традиційним представником м'ясних порід на території цих держав як на великих фермах, так і в приватних господарствах.

Брама

Головні особливості птиці:

  • Голова: середніх розмірів, округлої форми;
  • Гребінь: маленький, стручковидний, виражені зубці практично відсутні. Колір гребеня переважно червоний або блідо-червоний;
  • Сережки: невеликі, округлі, червоного або блідо-червоного відтінку;
  • Шия: середньої довжини, широка, щільна і м'ясиста, з невеликим вигином;
  • Очі: середніх розмірів, оранжево-червоні або суміжних відтінків;
  • Тіло: щільне, м'ясисте, поставлено високо, спина широка, груди і живіт плоскі, але щільні;
  • Хвіст: довгий, має рясне оперення, злегка вигнутий до спини;
  • Лапи : високі, масивні, жовтого або блідо-жовтого відтінку, з рясним оперенням;
  • Оперення: м'яке, має різноманітні варіанти забарвлень (чорний, куропатчатий, коричневий, сірий, сіро-білий відтінки);
  • Середня вага: 3-5, 5 кг (в залежності від статі особин);
  • Характер: спокійний і ласкавий, агресивність птиці не характерна.

Брама

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: низька, несучість у молодняка настає через 250-270 днів;
  • Тривалість активної несучості: до 2 років, після чого різко падає;
  • Несучість: низька, не більше 120 яєць на рік;

цікаво ознайомитися з лисою породою курей .
  • Заплідненість яєць: близько 90%;
  • Колір шкаралупи яєць: кремового або світло-коричневого відтінку;
  • Середня вага одного яйця: 55-60 г;
  • Інстинкт висиджування: сильно розвинений.

Брама

Корніш

Сьогодні породу корніш можна охарактеризувати не інакше як предком сучасних високопродуктивних бройлерів. Але, незважаючи на те що ці птахи були виведені ще в кінці XIX століття, їх популярність не падає і до цього дня. Корніш був виведений випадковим чином внаслідок селекційних експериментів англійця У. Р. Гілберта по виведенню бійцівських курей.

дізнайтеся докладніше про представників бійцівських порід курей.

В результаті численних схрещувань Гілберту так і не вдалося отримати відважних «бійців», проте отримані гібриди відрізнялися щільним і м'язистим тілом. До кінця століття її удосконалення продовжилося, і незабаром почалося активне розведення корніша в багатьох англійських фермерських господарствах, звідки вона стрімко поширилася по всій Євразії, а також Америці. У країни СНД і Білорусь порода потрапила в період масової експансії високопродуктивних порід тварин з 1959 по 1973 рік.

Корниш

Головні особливості птиці:

  • Голова: широка і велика, округлої форми;
  • Гребінь: стручковидний, насиченого червоного відтінку;
  • Сережки: невеликі, округлі, яскраво-червоні;
  • Шия: середньої довжини, потужна і м'язиста;
  • Очі: глибоко посаджені, червоних або помаранчевих відтінків;
  • Тіло: серцевиною форми, потужне, щільне і м'язисте, але невеликої висоти. Груди широкі і глибокі, спина рівна і теж широка;
  • Хвіст: короткий, злегка звисає вниз;
  • Лапи : міцні, широко розставлені, жовтих або блідо-жовтих відтінків;
  • Оперення: гладке і щільне, забарвлення може бути різноманітним, але еталонні особини мають виключно біле або чорне оперення;
  • Середня вага: 3-5 кг (залежно від статі);
  • Характер: Бійцівський, помірно агресивний, відкрите дружелюбність птах не проявляє.

Корниш

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: низька, несучість у молодняка настає не раніше ніж через 270 днів;
  • Тривалість активної несучості: 1,5-3 роки, після чого продуктивність курей різко знижується;
  • Несучість: низька, близько 120-150 яєць за рік;

важливо! представники породи Корніш відрізняються надмірно низьким обміном речовин, тому для поліпшення їх травлення в корми слід обов'язково додавати невелику кількість очищеного і стерилізованого піску (1-5% від загальної маси корму).
  • Заплідненість яєць: більше 90% ;
  • Колір шкаралупи яєць: різноманітний, від білого до коричневого (корелює з кольором оперення);
  • Середня вага одного яйця: 55-60 г;
  • Інстинкт висиджування: розвинений на високому рівні.
Корниш

Орпінгтон

Порода була виведена на рубежі XIX і XX століття в містечку Орпінгтов (Англія) Вільямом Куком. Селекціонер поставив перед собою завдання створити універсальну породу птиці, що відповідає не тільки високим виробничим потребам, а й естетичним вимогам. В результаті численних експериментів вдалося отримати відмінну м'ясо-яєчну породу, що перевершує по продуктивності всі відомі на той час види птиці, а також відрізняється особливою невибагливістю, після чого почалася активна міграція птиці по території Європи і Америки.

Сьогодні схрещування породи не припиняється, тому в кожному з регіонів активного поширення Орпінгтони мають власні характерні особливості.

Орпингтон

Головні особливості птиці:

  • Голова: маленька, округлої форми;
  • Гребінь: прямий, листоподібний, прямостоячий, насиченого червоного відтінку;
  • Сережки: середніх розмірів, округлі, переважно червоних відтінків;
  • Шия: злегка короткувата, але товста, потужна і м'язиста, з характерною гривою;
  • Очі: середніх розмірів, їх колір може бути різноманітний (корелює з кольором оперення);
  • Тіло: кубоподібне, масивне і потужне, кури мають добре поставлену поставу;
  • Хвіст: подовжений, злегка зігнутий в сторону спини;
  • Лапи : потужні, з легким оперенням, їх колір може бути різноманітний (корелює з кольором оперення);
  • Оперення: пухке і жорстке, його забарвлення буває різноманітним (чорний, білий, жовтий, порцеляновий, чорно-білий, блакитний, смугастий, червоний, куропатчатий, березовий, жовтий з чорною облямівкою і т. д.);
  • Середня вага: 4,5-6,5 кг;
  • Характер: спокійний і миролюбний, агресія у курей не проявляється.

Орпингтон

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: низька, несучість у молодняка настає не раніше ніж через 210-240 днів;
  • Тривалість активної несучості: 1-2, 5 року, але через 12 місяців кількість яєць поступово знижується;
  • Несучість: низька, не більше 160 яєць на рік;

чи знаєте ви? кури породи Орпінгтон є однією з небагатьох різновидів домашньої птиці, здатних до самостійного добування їжі в умовах природи.
  • Заплідненість яєць: близько 93%;
  • Колір шкаралупи яєць: жовтувато-коричневий;
  • Середня вага одного яйця: 65-70 г;
  • Інстинкт висиджування: розвинений сильно.

Відео: кури Орпінгтон

Род-Айленд

Перші особини породи Род-Айленд були отримані на території США в середині XIX століття шляхом прямого схрещування малайських курей і Кохінхінов з невеликою домішкою кращих ознак від порід Леггорн, Корніш і віандот .

В результаті багаторічних експериментів селекціонерам вдалося отримати універсальних курей м'ясо-яєчного напрямку, невибагливих до їжі і умов проживання. На територію Російської імперії, а також і Білорусії кури потрапили на початку XX століття, після чого стали тут одним з типових представників домашньої птиці.

Род-Айленд

Головні особливості птиці:

  • Голова: невелика, округлої форми;
  • Гребінь: листоподібний, прямостоячий, середньої величини, насиченого червоного кольору;
  • Сережки: невеликі, округлі, насиченого червоного відтінку;
  • Шия: потужна, м'язиста, не довга, з характерною загривиною;
  • Очі: невеликі, яскраво-оранжевого відтінку;
  • Тіло: масивне, широке, прямокутне, з широкими грудьми і горизонтальним станом. Спина-Довга, груди-опукла;
  • Хвіст: невеликий, спрямований в бік спини під кутом в 35°;
  • Лапи : короткі і потужні, жовтого або блідо-жовтого кольору;
  • Оперення: густе, щільне і блискуче, з характерним червоно-коричневим відтінком;
  • Середня вага: 2,8-3,7 кг;
  • Характер: спокійний і доброзичливий, кури відрізняються підвищеною приязню до людини.

Род-Айленд

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: низька, несучість у молодняка настає не раніше ніж через 210 днів;
  • Тривалість активної несучості: не більше 1-2 років;
  • Несучість: низька, близько 180 яєць на рік;

  • Заплідненість яєць: 90-95%;
  • Колір шкаралупи яєць: світло-коричневий або коричневий;
  • Середня вага одного яйця: 55-65 г;
  • Інстинкт висиджування: розвинений слабо.

Кури Род-Айленд: відео

Фавероль

Кури породи Фавероль були виведені у Франції в XVIII столітті поблизу французького містечка Фавероль. Птах створена на основі місцевих порід шляхом міжвидового схрещування найбільш продуктивних особин з Кохінхінамі. Через роки селекціонери прищепили породі і додаткові гени від курей Доркінг, Брама, Гудан та інших. В результаті селекції вдалося отримати високопродуктивну м'ясну птицю, що відрізняється невибагливістю до кормів і умов проживання.

На територію Росії, Білорусії та України птах потрапив в кінці XIX століття, після чого перетворилася в одну з улюблених порід регіону. Сьогодні Фавероль активно використовується в тваринництві, а також завдяки нехарактерною зовнішності розлучається в декоративних цілях.

Фавероль

Головні особливості птиці:

  • Голова: велика, злегка сплюснутої форми, іноді з невеликим чубчиком;
  • Гребінь: листоподібний, прямостоячий, низько поставлений, червоного кольору;
  • Сережки: невеликі, округлі червоних відтінків;
  • Шия: середньої довжини, щільна, з невеликою гривою, яка переходить в спину;
  • Очі: невеликі, оранжево-червоних відтінків;
  • Тіло: трапецієподібної форми, злегка витягнуте, з масивними грудьми і спиною, а також розвиненою мускулатурою;
  • Хвіст: короткий, піднятий і злегка зігнутий до спини;
  • Лапи : середньої довжини, жовтого кольору, іноді на ногах може зустрічатися оперення;
  • Оперення: м'яке, але щільне. У несучок пір'я червоно-рожевого або лососевого кольору зі світлими вкрапленнями в зоні живота, у півнів переважно чорного або темно-коричневого відтінку, з невеликими вкрапленнями жовтих або білих плям;
  • Середня вага: 3-4 кг;
  • Характер: спокійний, Птахи мирні і доброзичливі.

Фавероль

Основні виробничі якості:

  • Скоростиглість: низька, несучість у молодняка настає не раніше ніж через 220 днів;
  • Тривалість активної несучості: 1-2 роки, після чого кількість яєць поступово зменшується;
  • Несучість: низька, близько 150-160 яєць за рік;

  • Заплідненість яєць: 90%;
  • Колір шкаралупи яєць: відтінки рожевого, жовтого або коричневого кольорів;
  • Середня вага одного яйця: 50-55 г;
  • Інстинкт висиджування: практично відсутня.

Фавероль

Птахівництво в усьому світі, в тому числі і на території Білорусії, є одним з чільних напрямків в сучасному сільському господарстві. Ця галузь щодня поставляє на ринок тисячі тонн різноманітної продукції, що відрізняється високою якістю. Сьогодні в тваринництві для активного РОЗВЕДЕННЯ ПТИЦІ використовують безліч продуктивних порід. Серед них зустрічаються перевірені часом різновиди птиці, використовувані протягом багатьох десятиліть, а також зовсім нові місцеві породи, що відрізняються поліпшеними виробничими характеристиками.


Зараз читають
Чи можна кроликам перловку: в чому користь і шкода, як давати
Чи можна кроликам перловку: в чому користь і шкода, як давати
Перловка для кроликів — чи можна давати цю крупу, чим вона корисна, з як ...
Російський горностаєвий кролик: опис породи, особливості змісту, розведення
Російський горностаєвий кролик: опис породи, особливості змісту, розведення
Російський горностаєвий кролик: Походження, зовнішній вигляд, переваги п ...
Полуниця «Кардинал»: опис сорту, особливості вирощування та догляду, фото
Полуниця «Кардинал»: опис сорту, особливості вирощування та догляду, фото
Все про сорт полуниці «Кардинал»: опис, способи розмноження і посадки, з ...
Застосування йошти: користь і шкода для здоров'я
Застосування йошти: користь і шкода для здоров'я
Йошта – це назва високого плодового чагарнику з чорними ягодами, розміро ...
Секрети вирощування цинії в горщику
Секрети вирощування цинії в горщику
Секрети вирощування цинії в горшке
Альстромерия: правильна посадка і особливості догляду
Альстромерия: правильна посадка і особливості догляду
Альстромерія: правильна посадка і особливості ухода
Опис і фото найпопулярніших видів кислиці
Опис і фото найпопулярніших видів кислиці
Опис і фото найпопулярніших видів кислицы
Новое youtube видео