Назад
Пушкінська порода курей: опис, несучість, розведення в домашніх умовах, фото

Навигация по разделу

Все про пушкінських курей

Все о пушкинских курахУ багатьох приватних дворах є якась живність. Дуже часто містять різних курей, від яких отримують дієтичне м'ясо і корисні яйця. Однією з універсальних порід вважається Пушкінська курка. При її виведенні вчені змогли досягти ідеального поєднання хороших показників якості м'яса і несучості.


Історія виведення

30 років було витрачено вченими Інституту генетики в місті Пушкіні на виведення цих курей. Початкові представники були отримані схрещуванням строкатих австралорпів з білими леггорнами, і мали погані показники продуктивності і ваги.

Тому їх пізніше схрестили з представниками «Бройлер-6», що забезпечило високі м'ясні якості. Однак ці екземпляри мали один недолік. Вони відморожували свої високі гребені при сильних морозах.История выведения Було прийнято рішення схрестити їх з Московської білої, в результаті чого кури виведеної породи обзавелися розовідним гребенем.

Остаточний варіант з'явився і був зареєстрований лише в 2007 році. Від предків ця курка отримала в спадок високу несучість і хорошу масу тіла.

рекомендуємо вам ознайомитися з декоративними , бійцівськими, м'ясо-яєчними і яєчними породами курей .

Характеристика і особливості породи

Це дуже спокійні і невибагливі кури, досить прості в утриманні.

Зовнішній вигляд

Представники пушкінської породи відрізняються такими зовнішніми характеристиками:

  • Тіло трапецієподібної форми;
  • Рівна, звужується до хвоста спина, широкі груди;
  • Довгі крила трохи опущені;
  • Сильно піднятий вгору хвіст;
  • Ноги довгі, мають по чотири пальці з кігтями білого кольору;
  • Подовжена голова увінчана розовідним гребенем яскраво-рожевого кольору з сосочками на верхній частині;
  • Для довгої шиї характерна наявність гриви;
  • Сильно загнутий дзьоб середньої довжини і кольору слонової кістки;
  • Пухнасте оперення має білий підпух.
Внешний вид

Забарвлення

Однією з характерних рис пушкінських курей є строкате оперення. У півників більше білого кольору, а у курочок – чорного. Є також екземпляри, що мають смугасте забарвлення. Півні дуже часто бувають чисто білі.

Характер

Для цієї породи курей характерні такі риси в поведінці:

  • Дуже спокійні і поступливі;
  • Добре уживаються з будь живністю. Можна утримувати з іншими породами курей;
  • У разі небезпеки не біжать, а просто притискаються до землі;
  • Дуже легко даються в руки;
  • Добре розуміють вимоги господарів;
  • Півень в курнику головний і керує " гаремом» з 20-25 курочок;
  • Між півнями можуть виникати конфлікти (якщо буде недостатньо курочок на одного самця).

чи знаєте ви? у вісімдесятих роках американська компанія внесла пропозицію про використання контактних лінз для птахів червоного кольору, щоб зменшити агресивність курей. Але цей винахід не стало популярним через те, що лінзи приводили курей до втрати зору.

Інстинкт насиджування

Хоч пушкінські несучки і спокійні створення, але висиджувати КУРЧАТ Вони не сідають, так як одним з їхніх недоліків є втрата материнського інстинкту.

Птах може кілька днів посидіти на гнізді, а потім кинути своє потомство. Але іноді все ж бувають рідкісні винятки, і тоді з цих курочок виходять досить непогані квочки.Инстинкт насиживания

Продуктивні якості

Ми вже згадували, що ці кури поєднує в собі здатність давати смачне м'ясо і достатню кількість яєць.

Несучість і коли починають нестися

Статевозрілість у курей настає у віці 5-6 місяців, в цей же час починається і період яйцекладки. Показники несучості досить високі і поступаються тільки курям яєчних порід.

При хороших умовах утримання самки можуть давати в рік до 250-270 яєць (іноді і 300). Якщо досить корму і освітлення, то птахи несуться і в зимовий час. Влітку яйця відкладаються майже щодня.

Невелику перерву вони можуть зробити в період линьки. Перші яйця мають невеликі розміри і вагу близько 40 г, іноді – 50 г.Яйценоскость и когда начинают нестись Поступово до 7 місяців розміри стають більше, і вага доходить до 65 м після року показники можуть збільшитися до 75 м яйця мають яскравий жовток і щільний білок.

Колір шкаралупи-світлий, від білого і жовтуватого до бежевого.

Скоростиглість і смакові якості м'яса

Вага представників пушкінської породи досить високий. Курочка з легкістю виростає до 2 кг, а півник досягає 3 кг (іноді 3,5 кг). На м'ясо, в основному, використовують зайвих півнів.

Тушка легко обскубується і на ній не залишаються чорні пеньки. Шкіра міцна і світла. Тому тушки мають досить привабливий товарний вигляд. М'ясо дуже смачне, з нього виходить наваристий бульйон.

Умови утримання

Представники пушкінської породи не вимогливі до умов утримання. Вони відчувають себе комфортно навіть в суворому кліматі.

чи знаєте ви? у Південній Америці є кури, що несуть блакитні яйця. Це пояснюється тим, що вони заражені вірусом, який підвищує кількість жовчного пігменту в шкаралупі. Це ніяк не впливає на користь і хімічні показники продукту.

Вимоги до курника

Птах легко зимує в неопалюваних курниках, але він повинен бути утеплений, без протягів і вогкості.

Сідала необхідно робити на невеликій висоті, так як ці птахи не літають і злазячи з Високого сідала ризикують пошкодити ноги. Тому їх варто робити не вище 70-80 см (додатково приставляти до них драбинки).Требования к курятнику Пол в пташнику потрібно застелити торфом, тирсою або соломою. Така підстилка зберігає тепло в курнику в зимовий час.

Дворик для вигулу

Ці кури не літають, ходять повільно, тому не потрібно будувати для них вигули з високими огорожами і складними конструкціями.

Їм буде цілком достатньо відкритих вольєрів з навісами, де вони зможуть сховатися від негоди.

важливо! оскільки ці пернаті дуже спокійні, повільні і не тікають від небезпеки, на вільний вигул їх краще не випускати, а тримати в загородженому місці. Добре якщо це буде огороджена територія з травою.

На вигулі необхідна присутність ємності з піском і дрібним гравієм. Це потрібно для купання птиці і вживання в їжу (з метою поліпшення травлення).Дворик для выгула

Як переносять холоди

При виведенні пушкінських курей велика увага приділялася їх стійкості до зниженої температури. Наявність щільного оперення з хорошим пухом, довгих ніг і розовідного гребеня дозволяє птахам переносити досить суворі холоди.

важливо! у курниках температура не повинна опускатися нижче -5 градусів, тому що курочки перестануть нестися.

Чим годувати дорослих курей

Щоб птах добре мчала і у неї було смачне м'ясо, її потрібно правильно годувати. Але оскільки ці пернаті відрізняються підвищеним апетитом і схильні до переїдання, то важливо контролювати кількість з'їдається ними корму, щоб вони не загоїлися і не перестали нестися.

Курям не потрібно якийсь дорогий корм. Їм цілком достатньо зерна і звичайного комбікорму. Потрібно давати вологі корми, але вони повинні бути з'їдені приблизно за 40 хвилин, щоб не закисли.

Змішування різних кормів дозволяє отримувати птиці всі необхідні речовини. Також в її раціоні повинні бути присутніми:

  • Крупи і зернові;
  • Свіжі та варені овочі;
  • М'ясні та рибні відходи;
  • Молочні продукти( кефір або сир);
  • Кісткове борошно;
  • Зелень;
  • Подрібнена черепашка.

Для поліпшення несучості і смакових якостей м'яса слід давати вітаміни. Годувати курей треба 2-4 рази на добу, так щоб вони не переїдали, але і не залишалися голодними.Чем кормить взрослых кур Можна використовувати такий режим:

  • 6-7 ранку-третя частина добової норми ЗЕРНОВИХ;
  • 8-9 ранку-мішанка з варених овочів з висівками;
  • 12 годин-варені овочі;
  • 18 годин-решта обсягу зерна.

Якщо немає огородженого випасу, то в вигулі можна підвішувати пучки трави або сіна. Як овочів давати кабачки, гарбуз або капусту.

важливо! Мясояїчним породам дають приблизно на 20% більше корму, ніж несучкам.

Розведення пташенят

Як ми говорили раніше, ці несучки втратили інстинкт до насиджування. Тому розведення відбувається шляхом закладки яєць в інкубатори.Разведение птенцов

Інкубація яєць

Для цієї мети вибирають яйця середніх розмірів, чисті і рівні, без дефектів. Вага може бути від 55 г до 70 г, але чим більше яйце, тим гірше воно буде перевертатися в інкубаторі. Великі яйця можна підкладати під квочок інших порід.

Матеріал для інкубації до закладки зберігають при температурі +10-15 градусів не більше 7 днів. Показники виводимості досить високі (90-95%). Це пояснюється дуже хорошою активністю півнів, яка і призводить до високої заплідненості яєць.

вам буде корисно дізнатися як вибрати інкубатор , а також Які особливості використання інкубаторів " Попелюшка» , " несучка» , «Бліц» і " Ідеальна квочка» .

Навіть яйця з двома жовтками, часто виявляються заплідненими, але їх для інкубації не використовують.

Курчата вилуплюються раніше, ніж у інших порід. Це відбувається вже на 19-20 день. Півників у виводку більше, ніж курочок.

Догляд за молодняком

За цими курчатами догляд такий же, як і за іншими пташенятами. Вони не вимагають якихось особливих умов, а так само характеризуються високою витривалістю. Молодняк вилуплюється швидко і дружно.

чи знаєте ви? з двухжелткових яєць не можуть вилупитися курчата лише з тієї причини, що їм не вистачить місця в одній шкаралупі і вони не будуть розвиватися.

Після того, як обсохнуть, їм дають перший корм. Найчастіше це круто зварене яйце. Обов'язково повинна бути свіжа і чиста вода, так як курчата дуже часто починають пити раніше, ніж є.

Молодняк такий же спокійний, як і старші представники породи, тому їм не потрібно робити високі загородження. При гарній погоді через пару тижнів їх починають поступово привчати до вулиці. Вони не бояться знижень температури і зміни кормів.Инкубация яиц

Раціон харчування курчат

Пташенята на вигулі з апетитом поїдають траву і різних комах. Ростуть і набирають вагу досить швидко. За рекомендаціями фермерів з комбікормів курчатам в перші тижні можна давати стартовий для бройлерів фірми «Пурину».

Через два тижні їх переводять на «Гроуер» для бройлерів. З одного місяця починають привчати до КК для молодняка.

Крім цього з перших днів курчатам дають варені яйця і пшоно. Поступово в раціон вводять зелень, варену картоплю, риб'ячий жир, м'ясо-кісткове і рибне борошно.

кісткову і рибне борошно часто використовують в якості органічних добрив .

Планова заміна стада

Одним з переваг пушкінських курочок є те, що вони несуться 3-4 роки. Тому не потрібно часто міняти стадо, як це зазвичай буває з представниками яєчних порід.

Плюси і мінуси

Як і у всіх курей, у Пушкінських є свої переваги і недоліки.

Переваг набагато більше :

  • Швидке зростання і скоростиглість;
  • Невимогливість до умов утримання і кормів;
  • Витривалість при низьких температурах;
  • Відмінний товарний вигляд тушок;
  • Майже стовідсоткова вилуплюваність молодняка;
  • Висока несучість і тривалий період продуктивності;
  • Спокійний і нешкідливий характер.
Плюсы и минусы до мінусів цих пернатих можна віднести :
  • Нездатність до висиджування курчат;
  • Висока активність півнів (це можна зарахувати і як плюсів, так як активність гарантує високу ступінь запліднюваності яєць);
  • Підвищений апетит і схильність до переїдання (жирна курка припиняє нестися), тому потрібно контролювати обсяг кормів;
  • Нездатність втекти від небезпеки.

Незважаючи на деякі недоліки, птиці цієї породи вважаються оптимальним варіантом для утримання на приватному дворі. Тридцять років були витрачені селекціонерами не дарма. В результаті ми маємо універсальну птицю, що несе смачні і досить великі яйця, а також має відмінні смакові якості м'яса. При цьому просту в догляді і невимогливу до змісту. Заведіть у себе цих курочок і самі переконаєтеся в цьому!


Зараз читають
Солодкий перець «Фламенко f1»: характеристика і опис сорту, посадка і догляд, переваги і недоліки
Солодкий перець «Фламенко f1»: характеристика і опис сорту, посадка і догляд, переваги і недоліки
ВИРОЩУВАННЯ солодкого перцю «Фламенко f1»: вимоги до грунту, посів насін ...
Англійська Паркова троянда, сорт
Англійська Паркова троянда, сорт "Пілігрим": опис, фото
Англійська Паркова троянда «Пілігрим»: опис квітки. Особливості посадки ...
Обробка винограду перед укриттям на зиму: чим обприскувати виноград восени
Обробка винограду перед укриттям на зиму: чим обприскувати виноград восени
Правильна обробка винограду перед укриттям на зиму. Чим краще обприскува ...
Волошка: рецепти, лікувальні властивості і протипоказання
Волошка: рецепти, лікувальні властивості і протипоказання
Все про волошці лікувальному: якими властивостями володіє, коли і кому р ...
Підбірка найпопулярніших видів рудбекії
Підбірка найпопулярніших видів рудбекії
Підбірка найпопулярніших видів рудбекии
Сучасник стародавнього овоча – огірок сорту «Герман»
Сучасник стародавнього овоча – огірок сорту «Герман»
Огірки вже давно перестали бути чимось таким у наших регіонах, адже виро ...
Виробництво риби в Тюрінгії скоротилося
Виробництво риби в Тюрінгії скоротилося
У минулому році 60 компаній аквакультур у Тюрінгії справили 727 тонн риб ...
Новое youtube видео