Назад
Зелені помідори по-грузинськи на зиму: покроковий рецепт приготування з фото

Навигация по разделу

Як смачно приготувати зелені помідори по-грузинськи на зиму

Грузинська кухня є однією з найпопулярніших у нас кавказьких кухонь, а про гостинність цього народу ходять легенди. Їх знамениті застілля асоціюються насамперед з шашликом. Але кавказці також великі фахівці в приготуванні різних гострих овочевих закусок, одна з яких — помідори по-грузинськи.


Зовнішній вигляд і смак заготовки

Смачна, в міру гостра, закуска прекрасно виглядає і прикрасить будь-який святковий стіл. Ніжно-зеленого кольору помідори, з апетитною яскраво-червоною аджикою в надрізі виглядають чудово! Завдяки своєму гострому смаку, томати, приготовані за таким рецептом, відмінно збуджують апетит. Помидоры по грузински

Особливості вибору зелених помідорів

Для досягнення найкращого результату дуже важливий правильний вибір помідорів.

Ось кілька рекомендацій про те, як це зробити:

  • Найкраще підійдуть томати невеликого розміру, приблизно з куряче яйце;
  • Овочі повинні бути свіжими, без дефектів або слідів в'янення;
  • Колір помідорів повинен бути світло-зеленим, припустимо легкий рожевий відтінок;
  • Намагайтеся вибирати овочі приблизно одного розміру, так вони краще просоляться.
чи знаєте ви? томати з'явилися в Грузії тільки в другій половині XVIII століття. Саме тому основою для знаменитого грузинського соусу ткемалі є алича. Цей соус готували ще в ті часи, коли помідорів на Кавказі не було.
Помидоры по грузински

Зелені помідори на зиму: покроковий рецепт з фото

Нижче наведено покроковий рецепт з фото. Список продуктів розрахований на дві літрові банки. У тому випадку, якщо ви хочете зробити більше, просто візьміть кратну кількість зазначених продуктів. Наприклад, хочете зробити 6 банок — множте все на 3. Перцю в такому випадку можна взяти менше — 2 шт., але це вже на ваш розсуд.

Кухонна техніка і начиння

Рецепт дуже простий, тому для приготування знадобиться зовсім небагато:

  • Блендер або м'ясорубка;
  • Каструля для стерилізації;
  • Банки скляні з кришками, що закручуються - 2 шт.

У тому випадку, якщо ви використовуєте прості бляшані кришки без різьблення вам знадобиться ще закаточная машинка.

Ка приготувати зелені помідори по-грузинськи: відео

важливо! у помідорах високий вміст холіну-він сприяє утворенню гемоглобіну, підвищенню імунітету і допомагає знизити рівень холестерину.

Необхідні інгредієнти

Для початку слід підготувати наступний набір продуктів:

Необходимые ингредиенты

Овочі, само собою, повинні бути помитими і висушеними.

Покроковий процес приготування з фото

Отже, почнемо приготування і консервацію смачної гострої закуски:

  • Кладемо в блендер перець, моркву і часник( можна скористатися м'ясорубкою), перемелює до отримання зернистої маси, це-начинка;
Перемалываем в блендере
  • Помиті томати надрізаємо посередині приблизно на 3/4, так, щоб помідор був надрізаним, але не розпався;
Разрезаем томаты
  • У надріз кожного томата кладемо начинку;
  • Отримані фаршировані помідори укладаємо в стерилізовані банки;
  • Готуємо маринад: в воду кладемо цукор, сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого додаємо оцет;
  • Знімаємо маринад з вогню і заливаємо їм помідори в банках;
Заливаем маринадом помидоры в банках
  • Прикриваємо кришками, ставимо стерилізувати на 10 хвилин( Час відраховується після закипання);
  • Після закінчення цього часу дістаємо банки, закручуємо кришки.

Ось і все-відмінна гостра закуска готова.

Чи знаєте ви? До сих пір йде суперечка про те, чим є томат. На думку ботаніків, це ягода. Верховний суд США навіть виніс рішення про те, що це овоч, а ось в ЄС вважають помідор ягодою.

Як приготувати зелені помідори без закачування

А тепер ми розповімо про те, як приготувати смачні зелені томати, не вдаючись до консервації, закаточним машинкам і стерилізації банок. Рецепт дуже простий, смачна закуска буде готова через добу.зеленые помидоры по-грузински

Для приготування знадобляться:

  • Томати зелені-1 кг;
  • Оцет 9% - 50 мл;
  • Гірчиця - 2 ч. л.;
  • Перець гострий-1-2 шт. (можна скористатися меленим Чилі);
  • Насіння коріандру - 1 ч. л.;
  • Цукор - 3 ст. л.;
  • Сіль-1 ч. л.;
  • Часник-3 зубчики;
  • Кріп - 1 пучок.

важливо! для приготування цієї закуски (як і інших, що містять кислоту) не можна використовувати емальований посуд з відколеної зсередини емаллю.

Коли всі продукти готові, томати помиті, можна приступати:

  • Наріжте помідори. дрібні-на дві частини, великі - на більшу кількість( 4-6 часточок), складіть все в ємність з високими бортиками, наприклад, в емальовану каструлю без відколів всередині;
  • Подрібніть кріп і часник( можна видавити пресом), перець-наріжте кільцями . Додайте всі інші продукти, ретельно перемішайте;
  • Отриману масу накрийте тарілкою відповідного розміру, вона буде виконувати функцію Преса. трохи притисніть, до ущільнення томатів, і поставте зверху на тарілку вантаж (наприклад, банку з водою);
  • Залиште при кімнатній температурі на добу.
Зеленые помидоры по-грузински

На наступний день ваші смачні помідори будуть готові. Якщо ступінь кислоти Вас влаштовує, можете перекласти їх в банку і поставити в холодильник, тоді кисліше вони вже не стануть. Якщо ж ви любите більш кисле, залиште каструлю в тому ж місці ще на день.

З чим подавати зелені помідори до столу

Зелені томати відмінно поєднуються з іншими маринованими овочами. Прекрасним варіантом буде ще одна маринована закуска, батьківщиною якої прийнято вважати Кавказ — капуста по-гурійськи (в Україні вона називається «пелюстка»).

Чудово виглядає на столі набір гострих пікантних закусок родом з Грузії — «синенькі» і томати по-грузинськи. Можна також наше блюдо подати з картоплею, приготованому в будь-якому вигляді. Ну і, звичайно ж, закуска стане прекрасним доповненням до риби або м'яса.зеленые помидоры по-грузински

Головне, про що варто пам'ятати, що помідори по-грузинськи — закуска досить гостра. Завдяки чудовому пікантному смаку, з'їсти їх можна величезна кількість. Але не варто сильно захоплюватися, адже все добре, що в міру. Смачного!


Зараз читають
З чого почати і як вибрати господарство починаючому фермеру
З чого почати і як вибрати господарство починаючому фермеру
Як новачкові організувати ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО з нуля. Складання бізн ...
Ялина колюча: опис, сорти, фото
Ялина колюча: опис, сорти, фото
Ялина колюча-сорти і фото. Опис і порівняння найвідоміших і популярних д ...
Теплиця по Митлайдеру своїми руками: особливості конструкції і переваги використання
Теплиця по Митлайдеру своїми руками: особливості конструкції і переваги використання
Описується технологія виготовлення теплиці з полікарбонату по Митлайдеру ...
Калій хлористий (хлорид калію): застосування в сільському хозяйтве
Калій хлористий (хлорид калію): застосування в сільському хозяйтве
Калій хлористий: опис, способи і норми внесення, умови зберігання, заход ...
Фікус каучуконосний: як сформувати крону в домашніх умовах
Фікус каучуконосний: як сформувати крону в домашніх умовах
Фікус каучуконосний: як сформувати крону за допомогою обрізки і без неї, ...
Посів баклажан на розсаду: коли краще садити баклажани
Посів баклажан на розсаду: коли краще садити баклажани
Які умови для посадки насіння баклажанів на розсаду ідеальні, коли краще ...
Херсонські пасічники відвідали Польщу для обміну досвідом
Херсонські пасічники відвідали Польщу для обміну досвідом
23-25 серпня робоча група бджолярів з Херсона завдяки Українському проек ...
Новое youtube видео