Назад
Таблиця інкубації качиних яєць в домашніх умовах

Навигация по разделу

умови і терміни для вирощування каченят в інкубаторі

УтятаВирощування птиці в домашніх умовах процес нескладний, але вимагає уваги і обережності. інкубація курячих яєць є однією з найпростіших. Адже шкаралупа тонше, яйця менше і не потрібно стежити за вологістю повітря.

Качині яйця повинні міститися вже в кращих умовах: правильна температура, вологість і т. д. в залежності від виду качки ( Пекінська або мускусна ) розрізняють кілька варіантів виведення каченят в домашньому інкубаторі , в чому допомагає і таблиця інкубації .


Вибір і зберігання яєць

Коли ви купуєте майбутніх пташенят для інкубації, важливо дивитися на їх цілісність. Маленька тріщина спровокує загибель зародка відразу ж. До того ж і транспортування їх повинна проводитися обережно.

Інкубація качиних яєць в домашніх умовах передбачає огляд овоскопом . Його можна придбати в спеціалізованому магазині або зробити своїми руками.

У будь-якому випадку потрібно направити світло так, щоб ви могли перевірити темне тіло, тобто зародок. До того ж важлива і повітряна камера, яка у здорового матеріалу знаходиться в тупому кінці.

Овоскоп
важливо! розчин марганцівки і води допоможе продезінфікувати яйця до інкубації.

Для виведення підходять яйця як мускусної качки , так і пекінської. Индоутки мають вагу приблизно в 80 г, і в обсягах більше, ніж яйця пекінської качки. Ще однією відмінністю виступають терміни зберігання. Перед тривалим процесом виведення каченят яйця очищаються. Робиться це для того, щоб на етапі їх вилуплення птиці не були інфіковані.

Тому що з такими параметрами вологості і температури бактерії будуть розмножуватися набагато швидше і можуть привести до загибелі каченят в перші дні життя.

Отже, ви можете очистити матеріал наждачним папером або в теплій воді за допомогою м'якої сторони губки. Ні в якому разі не додавайте миючі засоби, які зашкодять шкаралупу.Подготовка яиц

Терміни та умови для інкубації

Качині яйця зберігають в горизонтальному положенні, як вони і повинні бути в інкубаторі , а в домашніх умовах вони знаходяться в теплих, добре провітрюваних приміщеннях. Вище вже було зазначено, що яйця очищаються від бруду.

Матеріал мускусної качки може зберігатися протягом 15 днів перед інкубацією, але краще, звичайно ж, класти їх на ВИРОЩУВАННЯ раніше. Матеріал пекінської качки придатний для інкубації протягом 8 днів.

важливо! звичайно ж через різних термінів вилуплення краще не поєднувати виведення різних видів качок. Тим більше не можна проводити інкубацію курок і качок разом.

Інкубатор іноді має невеликі лотки для кожної одиниці матеріалу, куди заливається вода. Так буде підтримуватися потрібна вам вологість повітря.

Перед самим приміщенням в інкубатор слід перевірити матеріал овоскопом ще раз, щоб відбракувати вже зіпсувався.Яйца в инкубаторе

Вирощуємо каченят

Весь період інкубації ділиться на три періоди. Але не забувайте, що індокачка вирощується протягом 32-35 днів, в той час як пекінська 22-27 днів. Тому якщо ви ставите різні види майбутніх пташенят в один інкубатор , то позначайте їх.

По-перше, щоб контролювати перевороти, а по-друге, щоб розуміти яким каченятам скільки залишилося до вилуплення.

Режим інкубації яєць

Інкубація качиних яєць-процес довгий, тому необхідно дотримуватися режиму інкубації за допомогою спеціальної таблиці. Для мускусної:

1-7 день : t = 38 ° C; відносна вологість повітря = 60%; число поворотів в день = 2;
8-29 день : t = 37,7-37,4°C; відносна вологість повітря = 40-45%; число поворотів в день = 2;

29-35 день: t = 37 ° C; відносна вологість = 70-75%; без поворотів.
Для пекінської качки всі параметри зберігаються.

чи знаєте ви? у Китаї з качиних яєць готують делікатес, званий "тисячолітнім яйцем". Для цього сирі яйця поміщають в ємність з водою на сто і більше днів. До води додають Палену кору дуба , чай, поташ і сіль.
Утята Під час провітрювання ви можете занурити майбутніх каченят в розчин з води і оцту (1 л води і 2 ст.л. оцту) на кілька секунд. Це дозволить розм'якшити шкаралупу і допомогти в майбутньому вилуплення. Охолоджувати каченят необхідно з десятого дня.

Для цього достатньо відкрити інкубатор на 20-30 хвилин. Також каченят потрібно полити водою за допомогою пульверизатора. Так вони висохнуть і провітряться. Потім потрібно перевернути і знову закрити інкубатор .

Провітрювання проводиться для того, щоб ембріони всередині не перегрілися, адже приблизно на другий період вирощування починається формування скелета каченяти. Пульверизатор ви також можете залишати в інкубаторі, щоб при охолодженні не було різкого температурного перепаду.

вам напевно цікаво буде дізнатися про інкубації перепелиних яєць .

Терміни виведення пташенят

Дотримання температури інкубації качиних яєць і інших параметрів, що дані в таблиці, дозволить вашим каченят вилупитися в строк. В останні дні інкубації качиних яєць провітрювання і охолодження не потрібно. Також не слід їх перевертати, адже вже сформовані здорові каченята.

Мускусні качки вилуплюються на 32-33 день інкубації. Пекінська Качка на 22-23 день. Важливо відразу забезпечити птахам належний догляд.

Температура після їх появи на світло становить 35-36°З, має бути достатньо світла і великий простір. У перші дні під каченятами повинна бути папір або тканину. тирса і інші дрібні підстилки можуть їх травмувати.

чи знаєте ви? на Філіппінських островах і в Камбоджі з качиних яєць готують ще один делікатес, званий « балют » . Він являє собою відварене яйце зі сформованим зародком - з дзьобом, оперенням, хрящовим скелетом.

Виводити птахів в домашніх умовах однозначно можна і потрібно. Головне-відбракувати поганий матеріал або під час зберігання, або в перший період вирощування каченят. Використовуйте овоскоп для відбракування нездорових ембріонів.Утята Термометр і вологомір дозволять дотримуватися режиму. І не забувайте, що не потрібно експериментувати з одночасним різних видів качок. Або ж до цього вам потрібно провести висновок мускусних каченят, потім пекінських.

Адже будь-які дані узагальнені і багато що залежить від вашого досвіду і виду інкубатора.


Зараз читають
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Приправа коріандр: як виглядає, для яких страв потрібна, корисні властивості і протипоказання, фото
Використання коріандру в якості приправи і лікарської сировини. Як вигля ...
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Голуби Алтаю: види порід, зовнішні дані
Основні напрямки використання голубів: спортивні, Декоративні, м'ясні ви ...
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Кава з жолудів: збір і заготівля, рецепт приготування, користь
Технологія приготування кави з жолудів: збір сировини і правила використ ...
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Масло льону: застосування, властивості, користь і шкода, протипоказання і що лікує
Характеристика і корисні властивості масла льону: як правильно вибрати, ...
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Верба куляста: посадка, догляд, розмноження
Доступна і цікава інформація про кулястої вербі, посадці, розмноженні і ...
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Стало відомо про найурожайніший сорт жимолості в Україні
Українські фахівці визначили абсолютного рекордсмена за врожайністю сере ...
Новое youtube видео