Україні краще знизити ціну на кукурудзу
Щоб залишатися конкурентоспроможною на традиційних ринках Єгипту і ЄС, Україні доведеться знизити вартість вирощуваної кукурудзи. до такого висновку дійшов керуючий партнер Agromanagement Іван Черевко, повідомляє «АПК-Інформ».
«поки цього не допускає виробник, що стримує реалізацію свого товару. Однак, ринкова економіка сама відкоригує цей процес, тим більше що трейдеру дуже невигідно переплачувати і зазнавати збитків, тому він просто не буде купувати у виробника», — пояснив Черевко. На думку експерта, ціни досягли певного піку, але різкого зниження вартості культури чекати не доводиться.
" зараз немає розуміння щодо нового врожаю в Південній Америці, не кажучи вже про збереження попиту з боку Китаю. Як завжди ринки неоднозначні, спостерігається балансування з дуже низькими перехідними залишками. Тому, я вважаю, що лише з появою нового врожаю варто сподівається на зниження цін», — зазначив він.
Що стосується перспектив виробництва кукурудзи в Південній Америці, Черевко вірно підмітив критичну важливість випадання опадів протягом квітня. Хоч погодні умови спрогнозувати досить важко, фахівець продовжує оптимістично дивитися на речі, адже в лютому і березні вже випала необхідна норма.
«сьогодні необхідно тримати руку на пульсі за такими факторами як попит Китаю, макроситуація в світі, врожайність посівів нового сезону, не забуваючи при цьому пильно стежити за погодою в Південній Америці», — підбив підсумок Іван Черевко.
Читайте також:
- З 15 березня в магазинах мережі АТБ почалася реалізація екологічно чистих пакетів, без вмісту пластику. У кампанії тестують впровадження в обіг упаковок з кукурудзяного крохмалю.
- Після досягнення рекордних показників в 1700 доларів за тонну соняшникової олії FOB, під тиском падіння ринку пальмового масла, ці значення знизилися до 1500-1550 доларів за тонну. В результаті цього закупівельні ціни на соняшник в Україні тепер утримуються в межах 3500-4000 грн. за тонну продукту .
- Відсутність промислового виробництва часнику в Україні сприяє імпорту культури . Через світову пандемію COVID-19 особливою популярністю в останні роки користуються продукти, які допомагають організму боротися з різними вірусами і підвищувати імунітет.