ОАЕ планують збільшити свої інвестиції в АПК України в 10 разів
В ході офіційного візиту президента України в ОАЕ і переговорів з наслідним принцом Абу-Дабі, шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нахайяном, обидві сторони відзначили важливість двостороннього політичного діалогу. особлива увага приділялася питанням торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, про що повідомила прес-служба офісу президента Володимира Зеленського.
«на сьогоднішній день потрібно вивести наші економічні відносини на новий рівень. У наших народів багато контактів, більш дружніми і теплими повинні стати і економічні контакти. Упевнений, що разом ми зможемо розробити сучасні великі проекти", - підкреслив Володимир Зеленський.
Обидві країни мають хороший потенціал для збільшення товарообігу в найближчі 5 років. Згідно з повідомленням, сторони детально розглянули питання продовольчої безпеки. Володимир Зеленський запевнив главу ОАЕ в надійності подальшої співпраці, причому не тільки з Об'єднаними Арабськими Еміратами, а й іншими країнами регіону.
Зазначено, що є можливість для інтенсифікації агроінвестицій в Україну, з подальшим збільшенням експорту української аграрної продукції в 10 разів.
Більше того, сторони домовилися про інтенсифікацію міжурядових відносин і в результаті взаємовигідної зустрічі було підписано низку двосторонніх документів.
Екс-міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов, вже відзначив на своїй сторінці у Фейсбук можливість збільшення інвестицій ОАЕ в агропромисловий комплекс України в 10 разів. В цілому цей показник можна довести до 2 млрд.доларів на рік.
Читайте також:
- Крім забезпечення стійкості, стратегія ОАЕ в області продовольчої безпеки спрямована на забезпечення доступу до безпечних і продуктів харчування.
- Міські городи — один з основних напрямків сучасної аграрної політики Європи. такий вид городництва сприяє поліпшенню екології і набуває все більшої популярності.
- У перший місяць 2021 року з України вивезли 29,12 тис. тонн м'яса та їстівних пташиних субпродуктів, що на 22% нижче показників 2020 року.