у Київській області почали вирощувати незвичайний причесночний лук
Зовсім недавно теплолюбний, екзотичний і незвичайний рокамболь з'явився на українському ринку. Широким масам він став відомий завдяки фермеру Володимиру Мережко-засновнику «клубу виробників Рокамболя». саме він першим завіз його в Україну, про що повідомляє АгроЮг.
Першу головку цибулі-часнику Володимир доставив в країну з Флориди, де придбав її за 6,5 доларів. Найкраще причесночний лук повинен був приживатися на півдні України, але фермер успішно вирощує його в селі Баришівка Київської області вже 5 років.
«Рокамболь — це і є прічесночний цибулю. Від цибулини він взяв вагу, а від часнику — зовнішній вигляд і присмак. Якщо додати його в запікається зажарку і все, що печеться, там такий букет розкривається, дуже ароматний і незвичайний. Люди раз спробують і потім не зможуть відмовитися. Станете рокамболевим наркоманом", - каже фермер.
На відміну від зимових сортів часнику, рокамболь зберігається набагато краще — практично до самого квітня. Рослина може похвалитися високою врожайністю, даючи плоди приблизно в 3-4 рази більше, ніж традиційні часникові сорти. Вага кожної головки досягає 250-450 грам.
На сьогодні в Україні небагато фермерів вирощують рокамболь. Овоч поки не користується великою популярністю, що і намагається виправити Володимир Мережко. Практично всі знайомі йому агрономи, що займаються культивуванням прічесночного лука — його покупці.
Вартість рокамболя не можна назвати доступною. Всього одна головка оцінюється в 350 грн., а один зубчик-у 30 грн. Ринку рокамболя в Україні поки немає, тому придбати дивину можна в основному на різних агровиставках або через власний сайт Володимира Мережка, соціальні мережі.
Читайте також:
- Зелена цибуля високо цінується на європейських ринках.
- Наскільки вигідно вирощувати часник в Україні.
- Закарпатські фахівці з компанії ТОВ " Колосія» займаються оздоровленням сортів часнику, використовуючи термотерапію та культуру меристем. Безвірусні рослини, одержувані на виході, йдуть на касетну розсаду або ж мікролуковиці, які користуються великим попитом у виробництві.