у Китаї зросли ціни на улюблений продукт після заборони ввезення свинини з Німеччини
Вартість настільки улюблених в КНР страв зі свинячих реберець різко зросла після того, як Пекін заборонив ввезення м'яса від ключового експортера – Німеччини, що завдало шкоди ресторанам, які тільки почали приходити в себе після коронавірусу.
Свинячі ребра-найбільш поширена їжа в меню Китаю, але багато закладів громадського харчування, що спеціалізуються на нарізці, покладаються на імпорт, який може коштувати до 10 разів дешевше місцевого товару.
Німеччина є основним експортером цієї продукції в КНР, але на початку вересня в країні був підтверджений перший випадок зараження АЧС дикого кабана, і ситуація докорінно змінилася.
У зв'язку з припиненням ввезення свинячого м'яса в КНР з Німеччини, ціни на ребра замороженого типу надзвичайно швидко піднялися. Власники кафе і ресторанів звернули увагу, що це в свою чергу призвело до скорочення їх прибутку, адже галузь тільки почала відновлюватися після початку пандемії.
Підвищення вартості також відбулося після того, як в минулому році вітчизняна свинина досягла запаморочливого рівня цін, оскільки виробництво в Китаї різко впало через спалахи АЧС. Китай в даний час виробляє близько половини всієї свинини в світі, і підвищив свій імпорт до рекордних 134% за перші 8 місяців року для того, щоб хоча б частково покрити дефіцит цього виду м'яса в країні.
У зв'язку з високим попитом, ребра з інших країн підвищилися у вартості приблизно в 2 рази в порівнянні з торішніми цінами, до 1,62 долара за 1 кг в травні, сказав менеджер філії мережі «Ребра і рис» в регіоні Внутрішня Монголія.
Щотижня ресторан використовує близько півтонни ребер, близько половини зазвичай прибуває з Німеччини, а інша частина з Іспанії, Данії або інших країн.
Минулого тижня ціни підвищилися до 2,05 долара, сказав менеджер, додавши, що до наступного тижня вони можуть досягти 2,34 долара. "Це обходиться мені додатково в 300 юанів (43,96 доларів) в день, що еквівалентно найму ще трьох співробітників. Я сподіваюся, що зможу вижити в цьому році", - сказав він.
Читайте також:
- Сезон збору врожаю винограду в цьому році був важким часом для Тен Чжіфей, 28-річного виноградаря з провінції Аньхой на сході Китаю . Тен, фермер з села Гаогуань в повіті Хесянь, зазнав збитків, оскільки безперервні дощі на початку цього літа пошкодили його виноградні лози і знизили врожайність.
- Китайські дослідники використовували штучний інтелект для аналізу стану ґрунту, що допоможе запобігти втратам сільськогосподарського виробництва.
- Україна має намір потіснити Китай в поставках паприки для Індії.