аргументи на користь споживання вишні
Європейська програма Fresh Adventures, а також Національна Сільськогосподарська палата Угорщини склали список вагомих аргументів на користь споживання великої кількості вишні . Вона приносить величезну користь всьому організму.
У спеку вишня втамовує спрагу, тому що на 78-82% складається з води. Але потрібно бути обережним, вміст вуглеводів у більш солодких сортів може бути високим — фахівці звертають на це увагу.
В середньому дерево вишні щорічно приносить близько 7 тис.ягід.
Ягода підсилює захисні сили організму, оскільки містить значну кількість вітамінів А, В1, В2, В6 і з, тим самим зміцнюючи імунну систему, роблячи організм більш стійким, а також має протизапальну і знеболювальну дію.
Дослідження показали, що деякі захворювання можна запобігти, вживаючи цей продукт. Завдяки вмісту антиоксидантів, вишня знижує ризик розвитку серцево-судинних і ракових захворювань і може бути ефективною проти атеросклерозу.
На думку експертів, вона бореться зі старінням, тому що біофлавоноїди розщеплюють ферменти, що ушкоджують сполучну тканину, тим самим сповільнюючи старіння і допомагаючи захистити пружність і свіжість шкіри.
Вишня є хорошим засобом від безсоння. Завдяки високому вмісту мелатоніну (гормону, який контролює цикл сну), регулярне вживання ефективно проти безсоння і може сприяти спокійному сну.
Після тренування допомагає регенерації, так як калій забезпечує безперебійну роботу м'язів, запобігає спазми і зменшує болі після регулярних фізичних вправ. Вона також ефективна для профілактики захворювань суглобів і полегшення ревматизму.
Читайте також:
- 15 травня 2020 року закінчується термін укладення договору на переробку в Угорщині в разі продажу вишні , що поставляється в якості основного продукту.
- Міністерство сільського господарства пропонує заходи для підтримки маркетингу врожаю вишні в цьому році .
- У нинішньому році в Україні очікується скорочення виробництва вишні , адже багато старі сади викорчовують. Такий прогноз озвучив керівник проекту " АПК-Інформ: овочі та фрукти» Олександр Хорєв на міжнародній конференції «ягоди України: заморозка і свіжий ринок».