небезпека токсинів в козівництві
Цвілі, гриби, одноклітинні організми живуть практично скрізь.
Вони плавають в повітрі, прилипають до стін, корму, нашим рукам. Вони існують, є, вони були тут раніше, ніж зернові культури , що використовуються як корм, або люди, кози . Ці крихітні організми, коли вони живуть, метаболізуються, але їх метаболіти іноді токсичні для інших організмів у дуже малих дозах, тобто токсичні. Звичайно, не у всіх випадках, оскільки в цьому відношенні є і» хороші«, і» погані " мікроби.
Де багато мікробів, там практично стільки ж токсинів. В принципі, вони знаходяться в рівновазі, мають незначний доступ до тіла тварини і безсимптомно Переможені тваринам зі здоровою імунною системою і кишковою флорою. Але що, якщо тварина отримує високу дозу або коли його імунна система слабкіша? Що ж, це ми говоримо про токсикоз, симптоми якого часто навіть не розпізнаються фермером, тому що процес настільки тихий і підступний. На жаль, коли проблема стає зрозумілою, часто буває занадто пізно.
Все просто, наприклад, через канал. Немає нічого стерильного, у сіна є мікробні організми. Якщо сіно помітно запліснявілі, ситуація ясна. На жаль, більша частина зерна може бути заражена з місця зберігання, особливо якщо воно неправильно висушене і зберігається. Оброблені продукти, такі як продукти харчування, також можуть бути заражені, хоча ми очікуємо, що токсини будуть зруйновані в результаті термічної обробки, мікроби будуть вбиті, і продукт стане стерильним. На жаль, в деяких випадках це не так.
Читайте також:
- Сімейна ферма " Мукко» (Львівська область) планує стати найбільшою козячою фермою в Європі.