Українська сироварня випустила йогурт з цукатами з буряка
На сироварні O'bereg, що в м. Суми, випустили експериментальну партію йогурту з цукатами з буряка , що не має аналогів в Україні.
Унікальний йогурт був створений разом з фахівцями кафедри переробки молока Сумського національного аграрного університету (СНАУ), про що пише компанія на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.
Буряк містить харчові волокна, які володіють хорошими сорбційними властивостями. Це пробіотики, незасвоювані інгредієнти продуктів харчування. Вони селективно стимулюють ріст і активність одного або декількох видів бактерій, що населяють товстий кишечник. Макуха буряка на 95% складається з харчових волокон.
Раніше в їжу вживали тільки листя буряка, використовуючи коренеплоди як ліки.
Дослідження СНАУ показали, що додавання цукатів з буряка в йогурт на 42% підвищує в ньому вміст харчових волокон, на 13% — каротину, на 11% — калію, на 9% — магнію і вітаміну З, на 8% — заліза і на 4% — кальцію.
Всі інгредієнти йогурту, крім закваски, вироблені в Україні. В даний час випущена експериментальна партія нового продукту. Для масового виробництва йогурту сироварня очікує надходження цукатів від Сумського національного аграрного університету.
Крім того, не так давно Сумська компанія O'bereg організувала виробництво вершків 20% жирності.
- Чіьайте більше про те, що " рятівник буряка» з Німеччини дає шанс некондиційним продуктам.