Турецький фермер вирощує груші у формі серця
Виробник з Коркутелі, Анталья, вирощує груші у формі серця, використовуючи пластикові форми, які він привіз з Китаю. Його мета полягає в тому, щоб знайти нові ринки збуту для груш.
Груші "Карягді" експортуються і споживаються всередині країни. Останнім часом виробники стали шукати нові способи підвищення популярності продукту.
Виробник груш Sukru Dogrul привіз спеціальні пластикові форми з Китаю. Тепер він вирощує груші у формі серця в цих прозорих пластикових формах.
«за останні два роки не тільки виробники груш в Туреччині, але і трейдери зазнали збитків», — сказав Sukru Dogrul. Він продовжував: "ми прагнемо створити новий ринок. Наші вхідні витрати збільшуються з кожним роком.
На початку сезону груші продаються за 2-2,2 турецьких ліри (від 0,31 до 0,34 євро), однак ці ціни не ростуть, а навпаки знижуються. Цей рік не став винятком.
Ціна на початку сезону була від 2 до 2,2 Турецьких лір (від 0,31 до 0,34 євро), але зараз ніхто не продає за такі гроші.
Ціни на груші варіюються від 1,3 до 1,7 турецької ліри (від 0,20 до 0,27 Євро). Ми намагаємося використовувати нову тактику продажу наших груш на внутрішньому і зовнішньому ринках, і в цьому році ми почали вирощувати груші у формі серця для того, щоб створювати нові ринки і продавати нашу продукцію».