Баварія планує збільшити частку органічного сільського господарства до 30 відсотків до 2030 року
У Баварії є хороші умови для динамічного зростання органічного сільського господарства і промисловості в цілому. Таким чином, мета перетворення 30% посівних площ в Баварії в еко до 2030 р.досяжна, згідно з дослідженням, проведеним Ecozept і FiBL.
В даний час зростання органічного сільського господарства в Німеччині, другому за величиною екологічному ринку в світі, становить менше 10%. Щоб досягти мети в 30%, необхідно рішуче і чітке спілкування зі споживачами. Вони повинні сприймати споживання органічних продуктів харчування як далекоглядне і стійке дію.
Крім того, екоіндустрія повинна оптимізувати свої виробничо-збутові ланцюжки. Гальма росту на кожній стадії ланцюга повинні бути ідентифіковані і видалені.
Хюберт Хейгл, перший голова Державної асоціації з органічного сільського господарства в Баварії (Lvö), вважає, що в Німеччині розвинені структури з вирощування, переробки та торгівлі органічними продуктами харчування. Проте, він також вважає, що грамотно скоординовані і послідовно здійснювані заходи необхідні для повного використання потенціалу в майбутньому.
За словами асоціації, широка громадськість повинна бути чітко поінформована про органічні продукти харчування, щоб збільшити приватний попит. LVÖ також бачить великий потенціал в організації громадського харчування поза домом.
Хейгл також підкреслює, що для досягнення цілей необхідні зміни в галузі досліджень та освіти.
Проте, щоб переконатися, що органічне сільське господарство дійсно працює, всі повинні згуртуватися, йдеться в дослідженні. Якщо бізнес і установи переконають споживачів купувати на 10-15% більше органічних продуктів харчування, мета - 30% органічного сільського господарства буде досяжна до 2030 р.