українську картоплю "in vitro" вирощують у Херсоні
Херсонський Інститут зрошуваного землеробства отримав понад п'ятдесят замовлень на купівлю насіннєвої картоплі з усіх куточків України. Оскільки лабораторія біотехнології картоплі виробляє насіння "Ін-Вітро", тобто в пробірці, воно захищене від усіх збудників вірусних і бактеріальних захворювань.
У лабораторії запевняють, що після розмноження цей матеріал не тільки забезпечує максимальний урожай, але і зберігає всі свої корисні властивості протягом 5-8 років, тоді як звичайна картопля починає вироджуватися вже на наступний сезон.
До відома, історія Інституту зрошувального землеробства бере свій початок з моменту створення Херсонського земського дослідницького поля, організованого на базі дослідницької ферми Херсонського сільськогосподарських училища в 1889 році. Діяльність "прадіда" Інституту полягала у спостереженні за змінами ґрунту в умовах використання сівозмін, випробуванні нових для півдня України сортів сільськогосподарських культур тощо.